Jack Starr's Burning Starr - Souls Of The Innocent

Ο ΔΙΣΚΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΕΛΝΕΙ...ΣΤΑ ΑΣΤΡΑ!

Το κλασικό Heavy Metal συγκρότημα από τη Νέα Υόρκη, του βιρτουόζου κιθαρίστα Jack Starr(ιδρυτή των VIRGIN STEELE), Jack Starr's Burning Starr, κυκλοφόρησε νέο δίσκο τον Ιούλιο του 2022.

Το album αποτελείται από δώδεκα (μαζί με την instrumental εισαγωγή), τραγούδια και κινείται σε επικούς, βαρείς και σκοτεινούς ρυθμούς Heavy Metal . Πρόκειται για ένα 100% Αμερικάνικο power metal δίσκο που η μια ώρα και κάτι λεπτά ακρόασης κυλά χωρίς να το καταλάβεις…… ίσως βέβαια μετά το πρώτο μισό να σου φαίνεται πως κάπου κολλάει γιατι τα κομμάτια δεν παρουσιάζουν την ίδια ένταση όπως τα πρώτα έξι όπου ακούγοντάς λες από μέσα σου πως ανακάλυψες ένα ακόμη διαμαντάκι της μουσικής!!!

Οι Burning Starr δίνουν βάση σε δύο πράγματα, στο πάντρεμα της ξεχωριστής μουσικότητας των μελών, όπως είναι τα εξαιρετικά φωνητικά του Alex Panza, με τις….. δολοφονικές μελωδίες της κιθάρας, του Jack Starr, πάνω σ’ αυτά είναι χτισμένη η κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ, Souls of the Innocent. Σε όσους αρέσει το metal της δεκαετίας του '80 μην φοβάστε, έχετε στα χέρια σας ένα παραδοσιακό Heavy - Power Metal δίσκο που θα προκαλέσει πολύ headbanging. Ο συνδυασμός του Starr και του Panza είναι εξαιρετικός και ευχόμαστε να συνεχίσουν έτσι!!!

Διαχέεται μια αίσθηση σε κομμάτια όπως το "River of Blood" και το "Winds of War", στις μελωδίες και τα σολαρίσματα που μας θυμίζουν Scorpions, ή το I Am The Sinner που φέρνει λίγο σε DIO, θέλω να πω μ’ αυτό ότι ακούγοντας αυτά τα τραγούδια ακούμε, ΑΥΤΟ ΚΑΘ’ ΑΥΤΟ γνήσιο heavy metal. Συνεχίζοντας και ακούγοντας την απλή ισχύ και τον όγκο της παλιάς σχολής στα κομμάτια «Demons Behind Me», «All Out War» και «Where Eagles Fly» σε κάνουν να τα ξανακούσεις για πολλοστή φορά, αν τα είχαν κυκλοφορήσει π.χ. οι MANOWAR, θα λέγαμε για μια ακόμη ΕΠΙΚΗ στιγμή στη δισκογραφία τους, γιατί έχουν τόσο ρυθμό και ένταση που με ωθούν ακόμα και αν βρίσκομαι στο γραφείο να με κάνουν να κουνιέμαι στο ρυθμό. Επιλέγοντας τέλος την κορυφαία τριάδα του δίσκου θα πω, 1ον το τραγούδι που αποτελεί και τίτλο του δίσκου, Souls of the Innocent, 2ον το “Demons behind me” και 3ον το “Ships in the night” που είναι ένα Power Metal εμβατήριο.

Κλείνοντας την περιήγηση μέσα στα μουσική αυτού του άλμπουμ, σου ‘ρχεται στο μυαλό ότι άκουσες ένα σύνολο από σπουδαίες μελωδίες, επικά riffs, λυρικά refrains, ένα κλασικό αμερικάνικο μελωδικό heavy/power metal. Με το όπως πάντα εκτυφλωτικό και δυναμικό παίξιμο του Starr και τα φωνητικά ενός…. αστέρα όπως είναι ο Panza, που πιστεύω πως στο επόμενο διάστημα θα εξελιχθεί σε ηγετική φωνή, συνθέτουν αυτό το παζλ του “Souls of the Innocent” ως μια απρόσμενα ποιοτική κυκλοφορία που αξίζει να ακούσετε ξανά και ξανά και δεν μπορώ να κλείσω αλλιώς παρά μόνο λέγοντας "Αγοράστε το... είναι καλό!!!!

 

Γιάννης “Νύχτες φτιαγμένες από METALο” Πάνου

 

Copyright 2024. All Right Reserved.