Sintage - Paralyzing Chains

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ METAL ΑΠΟ ΤΟ UNDERGROUND

Μετά από το ντεμπούτο ep ‘’The Sign’’, το οποίο κυκλοφόρησε η Alone Records από την Θεσσαλονίκη, οι Γερμανοί heavy metallers Sintage κυκλοφορούν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά υπό τον τίτλο ‘’Paralyzing Chains’’. Μέσω της High Roller Records. Σε cd, κασσέτα, σε 12’’ βινύλιο αλλά και ψηφιακά μέσω το bandcamp της μπάντας.

Από τις πρώτες εντυπώσεις που δίνει το άκρως heavy metalικό εξώφυλλο αλλά και από τα πρώτα δευτερόλεπτα του εναρκτήριου ‘’Midnight Evil’’ καταλαβαίνω ότι στο ‘’Paralyzing Chains’’ βασιλεύει το traditional heavy metal. Ο τρόπος που και οι κιθάρες και τα τύμπανα γίνονται καλπάζοντα άλογα, αλλά και η φωνή βάζει τον πήχη όσο πιο ψηλά μπορεί, τραγουδώντας και στριγκλίζοντας, δείχνει εμφατικά πως οι Sintage προσκυνούν και το Γερμανικό αλλά και το Αμερικάνικο παραδοσιακό heavy/speed metal, σε όλη τους την μεγαλοπρέπεια. ‘’Spirit of the Underground’’, ‘’Wild Dogs’’, συνεχίζουν βάζοντας την πώρωση και το μεράκι των Γερμανών που θέλουν να βάλουν την δική τους υπογραφή σε κάτι που έχουμε χίλιο ακούσει, αν και δεν μας χαλάει ποτέ να ξανά ακούμε και πάντα μέσα από τους απέραντους και πάντα φιλόξενους ωκεανούς του underground metal. Θα ακούσετε και παλιούς WASP και Quiet Riot αλλά και αρχαίους Rage και Grinder. Εννοείται ότι δεν υπάρχει εδώ στο τίποτα το διαφορετικό, το ξεχωριστό, το καινοτόμο, αλλά είναι όλα καμωμένα με παραδοσιακά heavy metal υλικά. Το ‘’Escape the Scythe’’ ξεκινάει με epic φιλοδοξίες και φέρνει ακόμα και σε Omen. Από τις κορυφαίες στιγμές εδώ το ‘’Rocking Hard’’, δεσπόζει στα περίπου τριάντα πέντε λεπτά που διαρκεί το ‘’Paralyzing Chains’’.

Οι Sintage στο ‘’Paralyzing Chains’’ μας παρουσιάζουν όλες αυτές τις αρετές και τις ομορφιές που μας έχουν κάνει να αγαπήσουμε το παραδοσιακό heavy/speed metal προερχόμενο και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού και το κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.