Spirit Adrift - Enlightened in Eternity

ΠΝΕΥΜΑ HEAVY DOOM ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ

Οι Spirit Adrift από το Phoinix/Arizona και Austin/Texas έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια και με το ‘’Enlightened in Eternity’’ το οποίο κυκλοφορεί σε cd, σε βυνύλιο και ψηφιακά μέσω της Century Media Records μας δίνουν το τέταρτο full length τους μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Αν μάλιστα συμπεριλάβουμε split, single και ep κυκλοφορίες, τότε είμαστε μπροστά σε μια άκρως δημιουργική μπάντα. Παίζουν doom American way, αλλά και Ευρωπαϊκής αισθητικής Σου φέρνουν δηλαδή τους Candlemass στο μυαλό, πέρα από τους Trouble, τους Crypt Sermon, τους Paulbearer,σε στιγμές ακόμα και τους Count Raven.

Δυο άτομα αποτελούν τους Spirit Adrift. Ο Nate Garett που είναι ιδρυτικό μέλος και παίζει κιθάρα, μπάσο και τραγουδάει. Και ο τυμπανιστής Marcus Bryand. Ο εικαστικός Lilian Aguinaga δίνει ένα πίνακα ζωγραφικής για το εξώφυλλο, το οποίο είναι από αυτά που απλά τα χαζεύεις. Doom είπαμε, αλλά όπως καλπάζει η φαντασία κοιτώντας το εξώφυλλο έτσι καλπάζει και ο ρυθμός της μουσικής. Το αρχικό riff μαζί με τα αφηνιασμένα τύμπανα βάζουν την σφραγίδα τους στα ‘’Ride Into The Light’’, ‘’Cosmic Conquest’’. Τα riffs και τα solos έχει γίνει τρομερή δουλειά. Στα ‘’Astral Levitation’’ και ‘’Harmony Of The Spheres’’ οι Spirit Adrift θυμίζουν αρκετά τις πολλές καλές μπάντες που θυμίζουν Black Sabbath, βλ. Count Raven. Το καθαρά Αμερικάνικο doom κάνει την δυναμική του εμφάνιση στα ‘’Screaming From Beyond’’, ‘’Battle High’’ και ‘’Stronger Than Your Pain’’. Έτσι το ενδεκάλεπτο ‘’Reunited In The Void’’ βάζει μια πιο heavy/doom διάσταση επικών διαστάσεων.

Δεν θα αλλάξει την κοσμοθεωρία κανενός μας, αλλά και από τον καναπέ θα μας ξεσηκώσει και τις αφρισμένες μπύρες θα φέρει πάνω στα μακρυά μούσια, όσων διαθέτουν και προφανώς αντί για ερ γκιτάρ και ερ ντράμμινγκ μάλλον οι περισσότεροι θα ονειρευτούν τσοπεράδικες μοτοσυκλέτες και μακρινά ταξίδια.

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.