Ahab - The Coral Tombs

ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΥΣ ΒΥΘΟΎΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗΣ

Οι Γερμανοί Ahab αισθάνονται, ή μάλλον έχουν αισθανθεί τον φόβο, το δέος, την περιέργεια αλλά και την αδημονία του κάθε ανθρώπου για το σκοτεινό άγνωστο του βυθού της απέραντης θάλασσας. Μιας σκοτεινιάς, μιας απεραντοσύνης και των εντόνων συναισθημάτων που προκαλούν, που έχουν εμπνεύσει, που έχουν κυριέψει, που κυριαρχούν στην μουσική δημιουργία τους. Το ‘’The Coral Tombs’’ είναι ένα ακόμα ταξίδι σε όλα αυτά. Είναι ο πέμπτος τους δίσκος, κυκλοφορεί μέσω της Napalm Records και διαδέχεται το προ επταετίας περίπου, εξαιρετικό ‘’The Boats of the Glen Carrig’’.

Επτά κομμάτια έχει το ‘’The Coral Tombs’’ που δείχνουν να αντλούν την θεματολογία τους από το αριστούργημα του Ιουλίου Βερν ‘’20.000 Λεύγες Κάτω Από Την Θάλασσα’’, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε λατρέψει σε μικρές ηλικίες και συνεχίζει ακόμα να μας συναρπάζει. Το κάθε άλμπουμ των Γερμανών είναι μεγάλο σε διάρκεια, πλούσιο σε μουσικούς θησαυρούς και σου δίνει μια αίσθηση ότι αν θα σε κερδίσει με την πρώτη ακρόαση, σε κάθε μία που ακολουθεί θα κερδίζεις και περισσότερα. Αλλιώς μάλλον θα το παρατήσεις στην μέση. Μέση οδός, μια απλής κατανάλωσης των πεπραγμένων των Ahab με σκοπό την απλή διασκέδαση, είναι καταδικασμένη στην αποτυχία. Το ‘’Prof. Arronax' Descent into the Vast Oceans’’ αρχίζει την βύθιση του ακροατή ενισχύοντας επίσης τη μεγαλοπρέπεια του. Οι δυναμικές εναλλαγές μεταξύ του ρυθμού, της μελωδίας και της ενορχήστρωσης, κυριαρχούν σε όλη την διάρκεια του δίσκου και δείχνουν ότι οι Ahab είναι κύριοι της τέχνης τους. Η μουσική από απλή μελωδική μεταμορφώνεται σαν ένα θαλάσσιο τέρας που θα βρεις στις 20.000 λεύκες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, δείχνοντας τον πλούτο σε αυτό που ακούμε. Σε αυτό το μοτίβο συνεχίζουν τα ‘’Colossus of the Liquid Graves’’ και ‘’Mobilis in Mobili ‘’ που κινούνται σε πιο θολωμένα και λασπωμένα νερά Τα ‘’The Sea as a Desert’’ και ‘’A Coral Tomb’’ περιέχουν γερές δόσεις ψυχεδέλειας που βάζουν δύσκολα, αλλά και πολλά ενδιαφέροντα πράμματα στην ακρόαση. Τα ‘’Ægri Somnia’’ και ‘’The Mælstrom’’ βάζουν την ήρεμη μουσική να συμβαδίζει με μουσικές εκρήξεις και έτσι κλείνει και αυτό το ταξίδι στις 20000 λεύκες κάτω από την Θάλασσα.

Έτσι απλά, βαριά, μελωδικά, σκοτεινά, περνούν τα εξήντα επτά λεπτά του ‘’The Coral Tombs’’. Doom, death, metal. Όλα αυτά σε ένα δίσκο που σε σχέση με τα προηγούμενα είναι πιο εύπεπτος, συνδυάζοντας πάντα την απλότητα με την μεγαλοπρέπεια. Δίσκος που θέλει τις ακροάσεις του, στις οποίες όμως πάντα κάτι θα κερδίσεις!!!

 

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.