Tristan Harders' Twilight Theatre - Drifting into Insanity

ΤΟΥ TRISTAN HARDER ΤΟ POWER METAL ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Ωραία φάση οι Tristan Harders’ Twilight Theatre του Tristan Harders δηλαδή. Και ο πρώτος δίσκος αυτού του συμφωνικού – σινεμάτικ, ναι σινεμάτικ power metal, τιτλοφορείται ‘’Drifting Into Insanity’’ και κυκλοφορεί μέσω της Pride & Joy Music.

Η αλήθεια και δεν μιλώ ή γράφω σαν κακιά γλώσσα, ή κακιασμένο πληκτρολόγιο, είναι ότι από τις πρώτες νότες οι Rhapsody Of Fire είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Στο intro ‘’Entrance’’ και πρώτο κομμάτι ‘’The End’’ εμένα, παρά τα διαφορετικά λόγια του κομματιού τραγουδούσα ‘’For the glory the power to win the black lord I will search for the emerald sword’’. Τόσο Rhapsody Of Fire. Μετά έρχονται να προστεθούν και οι Avantasia, η φωνή του τύπου είναι καρφί Tobias Sammet και λίγο Helloween επιρροές, αλλά πάντα θα αναζητώ τον Luca Turilli στον ήχο κομματιών σαν τα ‘’Open The Gates’’, ‘’Rise Against The Tyranny’’, ‘’Halls Of Glory’’. Βάλτε και τα κατά τόπους χορωδιακά φωνητικά και τα συμφωνικά ορχηστρικά μέρη των κομματιών και να σου του Tristan Harder το ανάγνωσμα ή αν θέτε το άκουσμα. Πάντως και τα προαναφερθέντα και τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου μια χαρά είναι και λίγα λέω. Και ακούγονται ευχάριστα και αφομοιώνονται άνετα και επίσης άνετα τα ξανά βάζεις και τα ξανά ακούς. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο σε τελευταίους δίσκους των όσων Rhapsody υπάρχουν σε τούτον τον μάταιον κόσμον ή στα τελευταία Avantasia? Να ένα heavy ‘’Interlude In G# Minor’’, να ένα κολοκυθένιο ‘’Quest Into The Mountains Of Steel’’, ένα νοσταλγικά μελωδικό ‘’When Fairytales Are Gone’’, καθώς και το ‘’Back To Avalon’’ τα ξανά στα βουνά της Μόρια ‘’In The Realms Of Memories’’ και ‘’Save Me From Insanity’’, και το ακουστικό ‘’Between The Battles’’

Ωραίος δίσκος το ‘’Drifting Into Insanity’’, ωραίος τύπος και ο Tristan Harder. Θα μπορούσε να ήταν στενός συνεργάτης του Tobias Sammet ή να έδινε πνοή στους Rhapsody τους παλιούς Ορθόδοξους μαζί με τον Alex Staropoli.

Ο σωστότερος τίτλος του κειμένου θα ήταν Tristan Θεέ πάρε την Rhapsody Π.Α.Ε.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.