Gengis Khan - Possesed By The Moon

ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ... ΕΞΟΚΕΙΛΛΕ!

Η μπάντα από την Ιταλία GENGIS KHAN, που ιδρύθηκε το 2012 στην Emilia-Romagna της Bologna, μόλις υπέγραψε συμφωνία με την αμερικανική δισκογραφική Stormspell Records, η οποία θα κυκλοφορήσει το τρίτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του συγκροτήματος " Possessed By The Moon ". Το τραγούδι με τίτλο " Possessed By The Wolf " είναι το πρώτο single, που κυκλοφόρησαν και μας έδωσαν την ευκαιρία να ακούσουμε ένα αρκετά….πιασάρικο και επικό κομμάτι.

Με την ταχύτητα, τη δύναμη της μουσικής και την τραχύτητα των φωνητικών, μας ταξιδεύουν με μια πειρατική γαλέρα του μεσαίωνα και ταιριάζουν απόλυτα με το στυλ του κλασικού Heavy Metal. Το πραγματικό ζήτημα εδώ είναι τα φωνητικά του Frank Leone, και το αν αυτό το άλμπουμ μπορεί να σταθεί πραγματικά εξαρτάται από το αν θα μπορέσετε να τα…..συνηθίσετε!!! Η αλήθεια είναι πως δεν κάνουν τη διαφορά με τη μουσική τους, σίγουρα μουσικά στέκονται στο ύψος τους, τα μονότονα φωνητικά θα έλεγα όμως πως κάποια στιγμή κουράζουν. Προσπαθούν να κινηθούν στο χώρο του κλασικού και με επιρροές power, speed και epic metal, όμως δεν τα καταφέρνουν και πολύ καλά.

Τραγούδια όπως το "Possessed By The Moon", "The Wall Of Death" είναι συμπαθητικά παρόλο που δεν ξεχωρίζουν, κάτι που κάνει το bonus track “Gengis Khan”. Η μπαλάντα, "Eternal Flame",  είναι ένα πολύ μελωδικό κομμάτι και  πράγματι με τον μελαγχολικό τόνο και την προσπάθεια για κάπως πιο γλυκιά φωνή καταφέρνουν να συγκινήσουν τον ακροατή, παρόλο που ο εγκέφαλος του συγκροτήματος  Frank Leone  μας λέει « Αυτό το single εισάγει την αλλαγή του ήχου μας. Τραγούδια όπως τα "Possessed By The Wolf", "The Wall Of Death" και η μπαλάντα, "Eternal Flame", θα εκπλήξουν τους ακροατές μας. Θα υπάρχει περισσότερη μελωδία και τα πλήκτρα ακούγονται τεράστια! », πιστεύω πως δύσκολα θα πείσουν κάποιους να αγοράσουν το album, μιας και στο είδος αυτό της μουσικής υπάρχουν πάρα πολλές ποιοτικές επιλογές.

 Το χτίσιμο του άλμπουμ ξεκίνησε στο στούντιο του συγκροτήματος, ενώ τα πλήκτρα, τα τύμπανα και οι σόλο κιθάρες ηχογραφήθηκαν από τον Simone Mularoni (DGM, ELVENKING, LABYRINTH, ANCIENT BARDS, και πολλά άλλα) στο Domination Studio στον Άγιο Μαρίνο. Το artwork του άλμπουμ είναι του Alan Lathwell.

Είναι πραγματικά κρίμα, γιατί γράφουν αυθεντικό, διασκεδαστικό heavy metal που δεν μπορεί όμως να ξεχωρίσει από  οποιονδήποτε άλλο σε αυτό το στυλ το κάπως τρελούτσικο και χαρωπό Heavy Metal σήμερα, τα ιδιαίτερα και τραχιά φωνητικά του Frank Leone, είναι αρκετά δύσκολο να…..χωνευτούν.

Με κάθε επιείκεια θα βάλω βαθμό 40 %

 Το "Possessed By The Moon" θα κυκλοφορήσει σε CD digipak και ψηφιακό, στις  25 Μαΐου από τη Stormspell Records.

 

Γιάννης «Νύχτες φτιαγμένες από METALο» Πάνου

 

Copyright 2024. All Right Reserved.