Leviathen - Onward Thru the Fog/Tales in Power/The Aggression Returns

ΤΡΕΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ, LEVIATHEN ΑΠΌ ΤΗΝ DIVEBOMB

Τον Απρίλιο που μας πέρασε η αγαπημένη μας εδώ Divebomb προχώρησε σε τρεις ξεχωριστές επανακυκλοφορίες μιας μπάντας από την Pennsylvania τους Leviathen. Επανακυκλοφόρησαν ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ το μοναδικό τους full length ‘’Onward Thru The Fog’’ του 1993, αλλά και τα demos ‘’Tales In Power’’ του 1991 και ‘’The Aggression Returns’’ του 1995, με μπόλικο bonus υλικό, ειδικά στο τελευταίο.

Οι Leviathen που από το 1996 άλλαξαν το όνομα τους στο πιο σκαμπρόζικο Skumbags με ένα ακόμα demo ‘’Sodomizing the Industry’’ και έκτοτε αγνοούνται, παίζουν power/speed metal όπως ακριβώς παιζόταν τότε από μεγαλύτερες Αμερικάνικες μπάντες σαν τους Metal Church. Ποιοι είναι οι Leviathen. Ο κιθαρίστας και τραγουδιάρης με την φωνή που ξέρει να είναι και βραχνή και μελωδική Joe Stummer. Ο τυμπανιστής Jimmy Vacca και ο μπασίστας Chris Dinan. Στο ‘’Tales In Power’’ demo του 1991 μπάσο παίζει ο Jay Bybee και στο ‘’The Aggression Returns’’ demo του 1995, τύμπανα παίζει ο Brian Riffe.

Και στα δύο demos αλλά κυρίως στο ‘’Onward Thru The Fog’’ οι Leviathen βγάζουν την αγάπη τους και την καύλα τους για αυτόν τον ήχο και δημιουργούν – παίζουν συνθέσεις και με αργά heavy riffs ‘’Cry Wolf’’, ‘’Devil Takes’’, ‘’Psycho Reallity’’, που σύντομα αποκτούν τις ταχύτητες που γουστάρουν οι ίδιοι αλλά κυρίως οι οπαδοί του ήχου. Και η βραχνή φωνή, που σε σημεία γλυκαίνει, όσο όσο που είναι σαν να βγαίνει από τα εσώψυχα βοηθάει στον να ευχαριστηθούν πολλές metalhead ψυχούλες. Το ‘’In The Search Of Truth’’ είναι μια αναπάντεχα όμορφη power ballad που το δείχνει αυτό, καθώς και τα ‘’Joker’s Wild’’ ‘’The Kye’’. Υπάρχουν και κομμάτια που είναι in your face φάση από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Κομμάτια όπως το ‘’Invader’’, ‘’Read My Lips’’. Υπάρχει και το ‘’Homeless’’ παιγμένο ζωντανά με ακουστική κιθάρα.

Στα demos ‘’Tales In Power’’ του 1991 και ‘’The Aggression Returns’’ του 1995 οι ταχύτητες, οι heavy/power/speed metal καύλα, παραμένει, μαζί με τιε εμβόλιμες μελωδίες και στο songwriting και κυρίως στο παίξιμο και την παρουσίαση των κομματιών. Ακούστε τα ‘’Eyes Of Destiny’’, ‘’Robin's Evil Twins’’ από το ‘’Tales In Power’’ και τα ‘’Mother Of Mercy’’ και την AC’DC διασκευή ‘’Let There Be Rock’’ στα πολλά bonus κομμάτια του ‘’The Aggression Returns’’ που περιέχει και το demo ‘’Sodomizing the Industry’’ από την Skumbags εποχή΄. Ομορφιές!!!

Δεν τους ήξερα τους Leviathen και ομολογώ πως χάρηκα ιδιαίτερα που τους τσέκαρα σε αυτές τις τρεις όμορφες επανακυκλοφορίες της Divebomb. Τσεκάρετε τους άφοβα!!!

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.