Lethal Dose - Lethal Dose (Deluxe Edition)

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ HEAVY ΔΕΡΜΑΤΙΝΗΣ

Από το Σικάγο ξεκίνησαν οι Lethal Dose ως που ο κιθαρίστας τους John Parks μετακόμισε στο Σιάτλ και βρέθηκε με τον μπασίστα Barry Allen. Οι δυο τους βρήκαν τον ντράμερ Bill Waters και τον τραγουδιάρη Rick Danks. Και εγένετο Lethal Dose. Οι Lethal Dose, οποίοι κυκλοφόρησαν ένα μόνο άλμπουμ το οποίο φέρει περήφανα το όνομα τους ‘’Lethal Dose’’. Κυκλοφόρησε μέσω της Ever Ratt Records το 1988 και είναι η τρίτη επανακυκλοφορία Divebomb Records με την οποία ασχολούμαστε εδώ στο περιοδικό μας, το Metal Zone.

Οι Lethal Dose παίζουν speed heavy metal με τις κλασικές φόρμες του καιρού εκείνου και με την κλασική lethal, δερμάτινη περιβολή. Τον δίσκο αυτόν τον δημιούργησαν με παραγωγό τον Terry Date, ο οποίος τότε είχε ήδη συνεργαστεί με τους Metal Church, τους Sanctuary, τους Fifth Angel και άλλες μπάντες του κλασικού heavy και του speed Αμερικάνικου metal. Με δέκα κομμάτια και διάρκεια μικρότερη της μισής ώρας το ‘’Lethal Dose’’ αποτελεί μια ανάσα, καυτή και τσουρουφλίζουσα, γρήγορου, τραχύ και άγριου metal. Στην εδώ, Divebomb Records επανακυκλοφορία, έχουμε τέσσερα bonus tracks που προέρχονται από τις "Threshold of Pain" recordings. Και συγκεκριμένα τα ‘’Threshold Of Pain’’, ‘’Deviant 13’’, ‘’Leave Of Senses’’και ‘’Terrorize’’ τα οποία ακούγονται όπως οι τύπο αγαπούν να παίζουν, σαν οπαδοί για τους οπαδούς αυτού του heavy/speed metal ήχου.

Έτσι και στην μικρή διάρκεια του ‘’Lethal Dose’’ που παρά το μικρό της μπόι είναι μια πολύ γερή δόση metalοσύνης σκορπίζοντας χαρά και μετά από τόσα χρόνια στους οπαδούς. Με το πιασιάρικο ''Caught In Between'', το speedάτο ‘’Abbatoir’’, τα ατσαλένια thrash ‘’Made Of Metal’’, ‘’Written In Blood’’ και ‘’Capturing Your Mind’’ έχουμε ήδη κάτι πολύ δυνατό. Το δεύτερο μισό του ‘’Lethal Dose’’ με τα ‘’The Evil’’, ‘’Not Afraid To Die’’ που βάζουν και μια n.w.o.b.h.m. χροιά και τα ‘’In The Mirror’’, Curse Of The Dark’’ ‘’Ridin'’’ έχουμε ένα speed/thrash/heavy metal δίσκο καμωμένο για τους οπαδούς από οπαδούς του metal.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.