In the Woods... - Diversum

ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΜΟΡΦΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΤΑ ΔΑΣΗ

Την χρονιά που μόλις πέρασε, προς τα στερνά της, τα δάση πήραν πάλι, δικαίως, την τιμητική τους. Η black, progressive rock, doom σκοτεινιά που πλανάται πάνω, γύρω, μέσα στα Νορβηγικά δάση με το απλά εύστοχο όνομα, In The Woods... μας έδωσε την έκτη δουλειά της, με τον τίτλο ‘’Diversum’’. Κυκλοφορεί μέσω της Soulseller Records σε cd, 12’’ vinyl, κασέτα αλλά και ψηφιακά. Είναι η τρίτη τους δουλειά από την ανάκαμψη τους με τα ‘’Pure’’ του 2016 και το ‘’Cease The Day’’ του 2018. Φυσικά έχουμε και τα πρώτα τους χρόνια, που μας (τους) στοιχειώνουν με τα κλάσικς ‘’Heart Of The Ages’’ του 1996, ‘’Omnio’’ του 1997 και ‘’Strange In Stereo’’ του 1999.

Στο ‘’Diversum’’ δεν θα ξανά ανακαλύψουμε τους In the Woods…. Θα τα ξανά βρούμε μαζί τους, με την σκοτεινή μουσική τους, με την όλη ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι δίσκοι τους και είναι πάλι εδώ παρούσα. Η όλη τους εξέλιξη από μια ευφυή black metal μπάντα της Νορβηγείας σε μια ευφυέστατη progressive/psychedelic rock doom metal μπάντα παγκόσμιας ισχύς, μας εντυπωσίασε στους δυο προηγούμενους δίσκους και το αυτό περιμέναμε και εδώ. ‘Έτσι βάζουμε τα ‘’The Coward's Way’’, ‘’Moments ‘’, δυναμικά με καθάριο ήχο, τα ‘’We Sinful Converge’’, ‘’The Malevolent God’’, που είναι το πρώτο μισό και ακούμε τους σημερινούς In The Woods… να βάζουν στην χημεία τους τους σημερινούς Enslaved, τους παλιότερους Roger Waters εποχή, Pink Floyd αλλά και σε σημεία τους τρομερούς συμπατριώτες τους Green Carnation. Στα σημεία που ο ήχος απλουστεύει ή εκεί που οι κιθάρες ηχοραγούν το όλο σύνολο απογειώνεται. Και εκεί έρχονται τα πολύ, για αυτόν το περίπλοκο ήχο αξιομνημόνευτα ρεφρέν, τα οποία χωρίς να απλοποιούν τον εαυτό τους, μένουν στον ευτυχή ακροατή. ‘Ετσι μυσταγωγικά συνεχίζουν τα εξαιρετικά ‘’A Wonderful Crisis’’ και ‘’Your Dark’’, καθώς παρεμβάλονται τα‘’Humanity’’ και‘’Master of None’’. Τα σκληρά φωνητικά κυριαρχούν σε ολάκερο τον δίσκο συνυπάρχοντας με τα ραγδαία καθαρά φωνητικά και προσθέτουν πάρα πολλά στο σύνολο και στην ακρόαση.

Το ‘’Diversum’’ συνεχίζει την δουλειά των δύο προκατόχων του, που είναι η διαρκής ατέρμονη αναζήτηση της συνέχειας των In The Woods…. Και αυτές οι τρεις τελείες που αφήνουν το όνομα τους κάπως αφηρημένο, είναι η σκοτεινή και ολοφώτεινη αλήθεια τους. Και η συνέχεια στο ψάξιμο μέσα στα βάθη των ψυχών του, βαθιά In The Woods...

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.