BULLET – PROOF - Cell XIX

BULLET – PROOF - Cell XIX

Ζούμε στην ψηφιακή εποχή, η οποία μεταξύ των καλλών που μας έχει προσφέρει είναι ότι κατάφερε να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά, ανεξαρτήτως που μένουν και να τους διευκολύνει μάλιστα να συνεργαστούν. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση των μουσικών όπως για παράδειγμα το συγκρότημα BULLET -  PROOF. Συγκεκριμένα το συγκρότημα αποτελείται από 4 μουσικούς εκ των οποίων οι 2 προέρχονται από την Ιταλία κι οι άλλοι 2 από την Σλοβακία.

Η κυκλοφορία με τίτλο «Cell XIX» αποτελεί την τρίτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά ενός συγκροτήματος που δεν αρέσκεται να περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος. Όχι δεν παίζουν κάτι εξαιρετικά ψαγμένο ή δύσκολο να ακούσει ο μέσος ακροατής. Αντιθέτως η μουσική τους έχει αμεσότητα. Απλά τους αρέσει να συνδυάζουν στον ήχο τους επιρροές από το speed, thrash και heavy metal ήχο.

Οι 11 συνθέσεις που περιέχονται στην παρούσα κυκλοφορία εκ των οποίων η μία είναι διασκευή στο τραγούδι των OFFSPRING με τίτλο «All I Want» χαρακτηρίζονται από μελωδία, δυναμισμό και στιβαρά ρυθμικά μέρη που διανθίζονται με καλοπαιγμένα κιθαριστικά σόλο. Εν αντιθέσει με πολλές άλλες κυκλοφορίες του thrash metal ήχου, η εν λόγω παρουσιάζει ποικιλία που οφείλεται φυσικά και στο γεγονός ότι η μπάντα συνδυάζει στοιχεία από διαφορετικά metal είδη όπως ανέφερα παραπάνω. Μάλιστα το πράττει αυτό με τρόπο που οι συνθέσεις δεν χάνουν την ομοιομορφία τους αλλά για παράδειγμα τα κλασσικά μεταλ στοιχεία μιας συνθέσεως μεταμορφώνονται με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο σε δυναμικά και καλπαστικά thrash metal ριφ.

Το συγκρότημα διαθέτει ένα αρκετά προσωπικό ήχο και δεν μπορώ να πω ότι μου έφεραν στο νου έντονα κάποια γνωστή μπάντα. Επειδή, όμως, ο γραπτός λόγος δεν μπορεί να αποδώσει την μουσική με ακρίβεια θα επιχειρήσω να τους συγκρίνω με συγκροτήματα όπως οι ANNIHILATOR, RAGE και HEADHUNTER προκειμένου να σας δώσω μια ιδέα για το που κινούνται ηχητικά οι BULLET – PROOF.

Στην τρίτη τους δουλειά οι BULLET – PROOF συνεχίζουν να διατηρούν την φρεσκάδα και τον δυναμισμό τους με αποτέλεσμα να προσφέρουν μια κυκλοφορία που ακούγεται ευχάριστα χωρίς να κουράζει σε κανένα σημείο τον ακροατή της.

 

 

Copyright 2022. All Right Reserved.