BURNING SUN - Wake Of Ashes

BURNING SUN – Wake Of Ashes

Δεν ξέρω αν είχαν φανταστεί ή ονειρευτεί ποτέ όταν ξεκινούσαν την καριέρα τους συγκροτήματα όπως οι HELLOWEEN και οι GRAVE DIGGER, ότι θα δημιουργούσαν ένα μουσικό είδος της metal μουσικής που θα διαρκούσε μέχρι και τις μέρες μας. Πιθανόν ναι πιθανόν όχι, αλλά η ουσία είναι ότι το ευρωπαϊκό power metal είναι ακόμη εδώ, είναι ακόμη ζωντανό και συνεχώς μας δίνει νέα συγκροτήματα κι ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες. Οι BURNING SUN και η κυκλοφορία τους «Wake Of Ashes» είναι η πιο πρόσφατη δουλειά αυτού του είδους που άκουσα και θα ήθελα να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου μαζί σας.

Πριν, όμως, μιλήσουμε για τη μουσική θα σας δώσω συνοπτικά μερικές πληροφορίες για την μπάντα. Ουσιαστικά, οι BURNING SUN είναι το project του μπασίστα και συνθέτη Zoltán Papi από την Ουγγαρία, τον οποίον πιθανόν να ξέρετε όσοι ακόμη ασχολείστε με τις κασέτες κι από την εταιρία του την  BURNING SUN Records. Προκειμένου να δώσει ζωή στο project του και τις συνθέσεις του συνεργάστηκε με μουσικούς που θεωρώ ότι είναι αρκετά γνωστοί στο χώρο της underground heavy/power metal σκηνής. Θα αναφέρω επιγραμματικά ότι όλα τα φωνητικά και τις κιθάρες έχει αναλάβει ο Pancho Ireland των MERCILESS LAW, εκτός από τη σύνθεση «Hundred Lions» όπου τις κιθάρες και τα φωνητικά έχει αναλάβει ο Alessio Perardi των AIRBORN. Επίσης στο δίσκο αυτό συμμετέχει κι ο πολυπράγμων μουσικός Cederick Forsberg των BLAZON STONE και ROCKA ROLLAS.

Αν έχετε ακούσει κάποια από τα συγκροτήματα και τις δουλειές των ως άνω μουσικών τότε πιστεύω έχετε καταλάβει που κινείται μουσικά κι αυτή εδώ η κυκλοφορία. Ναι, σωστά καταλάβατε, έχουμε να κάνουμε με ένα δίσκο καθαρού ευρωπαϊκού power metal, ο οποίος κατά κύριο λόγο είναι εμπνευσμένος από την Γερμανική σκηνή. Κι όταν μιλάμε για Γερμανική σκηνή φυσικά αναφέρομαι σε συγκροτήματα όπως οι HELLOWEEN της περιόδου των 2 Keepers, οι πρώιμοι GRAVE DIGGER (άντε μέχρι την εποχή του «Knights Of The Cross») και των METALIUM, οι οποίοι από ότι έμαθα επαναδραστηριοποιούνται.

Ουσιαστικά, δηλαδή, έχουμε να κάνουμε με Γερμανικής νοοτροπίας power metal όπου βασίζεται σε δυναμικά riffs, στιβαρά ρυθμικά μέρη και μελωδικά περάσματα. Στοιχεία που όποιος αγαπάει αυτό το είδος εκτιμάει ιδιαίτερα και δεν βαριέται ποτέ να τα ακούει. Προφανώς το ίδιο συμβαίνει και με τον ιθύνων νου του project αυτού, κύριου Zoltán Papi, ο οποίος το δημιούργησε για να παίξει τη μουσική που του αρέσει ν’ ακούει κι ο ίδιος ως οπαδός. Οπότε, ναι δεν είναι μια πρωτότυπη κυκλοφορία, αλλά το πρωτότυπο δεν σημαίνει και κάτι αν δεν έχει ουσία, πρόκειται όμως για μια δουλειά που έχει πάθος, ψυχή και συμμετέχουν σ’ αυτή αξιόλογοι νέοι και ταλαντούχοι μουσικοί που έχουν δώσει πολύ καλά δείγματα γραφής και με τις δικές τους μπάντες.

Επίσης στιχουργικά από τις πληροφορίες που αντλώ από το βιογραφικό που μου έδωσε η εταιρία, ο δίσκος πρόκειται για concept album που βασίζεται στον κόσμο του WARCRAFT. Και πιστέψτε με τίποτα δεν είναι καλύτερο από το συνδυασμό power metal μουσικής και στίχων εμπνευσμένων από την ηρωική φαντασία. Ειδικά οι φίλοι του power metal κάτι τέτοια τα εκτιμούν ιδιαίτερα.

Η κυκλοφορία γι’ αυτό που είναι και θέλει να προσφέρει στον ακροατή είναι πολύ καλή. Απευθύνεται σ’ ένα κοινό που αρέσκεται στο Γερμανικό power metal ήχο και θέλει τον ήχο του τιγκαρισμένο στα κλισέ του είδους αυτού. Κι αυτό προσφέρουν οι BURNING SUN, χωρίς ποτέ να κουράζουν. Είναι ένας δίσκος φτιαγμένος από οπαδούς που απευθύνεται σε οπαδούς και το κύριο στοιχείο του είναι ο ενθουσιασμός του, ο δυναμισμός του και οι όμορφες ιδέες του. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γράψω κάτι παραπάνω. Οι φίλοι του είδους είμαι σίγουρος ότι θα ψάξουν την εν λόγω δουλειά, θα την ακούσουν και θα την ευχαριστηθούν.

Copyright 2024. All Right Reserved.