ECHELON - Secret Power

ECHELON – Secret Power

Οκ στην Ελλάδα έχουμε μάθει στα ημίμετρα στην πατέντα στο δεν βαριέσαι βρε αδερφέ. Συνηθίσαμε να δουλεύουμε ερασιτεχνικά και με το φιλότιμο σε πολλές πτυχές της ζωής μας. Λίγες είναι οι εξαιρέσεις όπου μπορείς να αναφέρεις ως παράδειγμα ότι κάτι δουλεύει καλά στην χώρα αυτή. Ε, μέσα σε αυτές τις εξαιρέσεις είναι και η Ελληνική metal σκηνή όπου χρόνο με το χρόνο δείχνει ουσιαστικά βήματα προόδου κι αποδεικνύει ότι δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα άλλες σκηνές που δουλεύουν για χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο. Βέβαια στην σκηνή μας υπάρχει ακόμη το μεράκι, το φιλότιμο στοιχεία που βοηθούν πολλά συγκροτήματα να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες συναντούν.

Σήμερα θα μεταφερθούμε στο όμορφο νησί της Κέρκυρας, όπου κι εκεί φαίνεται ότι υπάρχουν καλλιτέχνες που αγαπούν τον heavy metal ήχο και θέλουν να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα σ’ αυτόν. Το συγκρότημα πρωτοεμφανίστηκε το 2003 και το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο του demo με τίτλο «War of Worlds». Η πρώτη περίοδος ύπαρξης αυτού τελείωσε το 2006. Το 2018 αποφάσισαν να επανασυνδεθούν προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του Λευτέρη Δουμπού που υπήρξε μπασίστας του συγκροτήματος στο ως άνω αναφερόμενο demo. Στη δεύτερη περίοδο της ύπαρξης τους κυκλοφόρησαν το EP «Libewar» το 2018 και 4 χρόνια μετά από αυτό είναι στην ευχάριστη θέση να δουν το ντεμπούτο τους που θα παρουσιάσω εδώ να κυκλοφορεί.

Για να μπούμε κατευθείαν στο ψητό, οι ECHELON κινούνται στον χώρο του κλασσικού heavy metal ήχου με έντονο το μελωδικό στοιχείο στις συνθέσεις τους. Η ύπαρξη δε μελωδίας στις συνθέσεις όχι μόνο δεν τις αποδυναμώνει, αλλά αντίθετα δίνει χαρακτήρα σ’ αυτές και τις κάνει αξιομνημόνευτες. Τώρα ως προς τις επιρροές του το συγκρότημα καταφέρνει να τις ενσωματώσει πολύ καλά στον ήχο του με αποτέλεσμα να αναγνωρίζεις από πού προέρχονται χωρίς όμως να είναι εξόφθαλμες. Θα έλεγα ότι έχουν ένα ευρύ πρίσμα επιρροών που καταφέρνουν να ενσωματώσουν στον ήχο τους με δημιουργικό και συμπαγή τρόπο καταφέρνοντας έτσι να δώσουν στον δίσκο τους την απαιτούμενη ποικιλία που θα κρατήσει το ενδιαφέρον του ακροατή από την αρχή μέχρι το τέλος αυτού.  Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι διαπίστωσα στον ήχο τους επιρροές τόσο από την Βρετανική metal σκηνή (π.χ. JUDAS PRIEST) και ειδικά το κίνημα του NWOBHM (π.χ. IRON MAIDEN, SAXON) αλλά και την Γερμανική (π.χ. ACCEPT). Ένα ενδιαφέρον κι αρκετά πρωτότυπο στοιχείο των ECHELON είναι και η χρήση γυναικείων κι ανδρικών φωνητικών που δίνουν στις συνθέσεις έναν πιο έντονο αφηγηματικό και θεατρικό χαρακτήρα.

Δεν θα σας κουράσω περισσότερο και θα κλείσω λέγοντας ότι η παρούσα κυκλοφορία είναι αξιόλογη έχει αρκετές καλές στιγμές να προσφέρει στον ακροατή και σίγουρα δεν ακολουθεί την πεπατημένη άλλων συγκροτημάτων που κινούνται στον χώρο του μελωδικού heavy metal ήχου. Θα σας πρότεινα να τους ακούσετε και να τους δώσετε μια ευκαιρία.

Copyright 2023. All Right Reserved.