EVILSPELL - Padre Vostro

EVILSPELL – Padre Vostro

Ζούμε στην εποχή του χειρότερου φασισμού. Στην εποχή του πολιτικώς ορθού λόγου είτε αυτός είναι στην έκφραση είτε στη τέχνη. Είναι συνάνθρωποί μας που με βάση αυτή την λογική ψάχνονται να πιαστούν από το οτιδήποτε και να δηλώσουν ότι κάτι τους προσβάλλει. Από αυτή τη φασίζουσα λογική δεν ήταν δυνατόν να μείνει ανεπηρέαστη η metal σκηνή και γι’ αυτό βλέπουμε πλέον μουσικούς που στις συνεντεύξεις τους και τους στίχους τους δεν αγγίζουν κάποια θέματα από φόβο μήπως θίξουν κάποιον ή κάποια κι αυτό έχει επιπτώσεις και στην καριέρα τους. Έλα, όμως, που το metal ως μουσική δημιουργήθηκε για να προκαλεί (όχι πάντα πετυχημένα βέβαια). Αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν πολύ καλά οι Ιταλοί EVILSPELL, οι οποίοι μας προσφέρουν ένα άκρος βλάσφημο και σατανικό black/speed metal δίσκο.

Οι EVILSPELL ως συγκρότημα υπάρχουν από το 2006 και μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ μεγάλης διάρκειας. Τα 2 πρώτα τα κυκλοφόρησαν εν έτη 2010 και 2013 αντίστοιχα, ενώ το τελευταίο πόνημά τους που παρουσιάζω εδώ το 2021, ήτοι σε διάστημα 8 ετών από την προηγούμενη δουλειά τους. Το καλό πράγμα αργεί που λέμε στην Ελλάδα.

Εν έτη 2021 οι EVILSPELL μας προσφέρουν έναν ήχο παλιάς κοπής, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να του προσάψει την κατηγορία του άκρατου μιμιτισμού ή ότι το πράττουν επιτηδευμένα προς χάριν εντυπωσιασμού. Όχι, ο ήχος τους είναι μεν γεμάτος 80’s black/speed metal αναφορές, αλλά από την άλλη διαθέτει φρεσκάδα και είναι προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Ακόμη, αν και ο ήχος τους διαθέτει αμεσότητα και δίνει μια αίσθηση απλότητας, μια πιο προσεκτική ακρόαση θα σας δώσει να καταλάβετε ότι έχουν ως μουσικοί πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, κάτι που γίνεται ιδιαίτερα αισθητό στα solo που εμπλουτίζουν τις συνθέσεις τους.

Για να σας δώσω μια γεύση του τι θα ακούσετε εδώ, θα συγκρίνω τον ήχο τους με συγκροτήματα όπως οι πρώιμοι SLAYER, HELLHAMMER, KREATOR και SODOM. Προσωπικά επίσης θα έλεγα ότι διέκρινα και κάποιες ομοιότητες με τους δικούς μας ROTTING CHRIST (πρώιμη περίοδος).

Ο στίχος τους επίσης είναι βλάσφημος και προκλητικός, αλλά πολλές φορές η πρόκληση αυτή έχει και ουσία. Είναι μια κριτική στην οργανωμένη θρησκεία και ειδικά στον Χριστιανισμό. Μια κριτική που σε βάζει σε διαδικασία να σκεφτείς ποιος είναι ο πραγματικός εκπρόσωπος του διαβόλου επί γης.

Δεν θα σας κουράσω παραπάνω. Οι EVILSPELL μας προσφέρουν μια δουλειά βλάσφημη, άμεση και γεμάτη επιθετικότητα. Παραδίδουν μαθήματα riffολογίας και προσφέρουν πολλές ώρες ασταμάτητου headbanging. Την ακρόασή του μπορείτε να την συνοδεύσετε με καλή παρέα κι άφθονη μπύρα.

Copyright 2021. All Right Reserved.