Helstar - Clad In Black

HELSTAR – Clad In Black

Αν η συζήτηση μεταξύ της παρέας φτάσει στο θέμα του U.S. metal, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνει αναφορά και στους HELSTAR. Βεβαίως μπορεί να υπάρξουν διαφωνίες για το ποιον δίσκο προτιμάει ο καθένας περισσότερο, αλλά το συμπέρασμα είναι αδιαμφισβήτητο…. Οι HELSTAR αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο στον heavy metal ήχο και σαφώς έχουν επηρεάσει μεγάλο αριθμό μουσικών και οπαδών.

Η νέα τους κυκλοφορία με τίτλο «Clad In Black» είναι μια ιδιόμορφη συλλογή. Συγκεκριμένα αποτελείται από 2 CD όπου στο πρώτο υπάρχουν 3 νέες συνθέσεις του γκρουπ μαζί με 3 διασκευές σε συγκροτήματα όπως οι ACCEPT, BLACK SABBATH και JUDAS PRIEST. Μπάντες που το δίχως άλλο έχουν υπάρξει καθοριστικές για την διαμόρφωση και του ήχου των HELSTAR. Ο δεύτερος δίσκος περιέχει την κυκλοφορία «Vampiro» που κυκλοφόρησε το συγκρότημα το 2016.

Η επιλογή αυτή έγινε με σκοπιμότητα, αφού ηχητικά οι νέες συνθέσεις συνεχίζουν από εκεί που μας άφησε ο δίσκος «Vampiro». Έχουμε, δηλαδή, 3 συνθέσεις που συνδυάζουν επιθετικότητα, μελωδία και είναι αρκετά σκοτεινές. Λογικό, αφού, εμπνέονται από μύθους και ιστορίες σχετικές με βρικόλακες. Εξάλλου και το «Vampiro» έχει ανάλογη θεματολογία.

Με αυτή την κυκλοφορία τους οι HELSTAR αποδεικνύουν ότι είναι σε πολύ καλή δημιουργική φόρμα και ότι μουσικά επιχειρούν μια επιστροφή στον ήχο τους κατά την εποχή που κυκλοφόρησαν τον δίσκο «Nosferatu». Μια δουλειά που στην πλειοψηφία των οπαδών του συγκροτήματος θεωρείται ως η καλύτερή τους. Βέβαια, αυτή την επιστροφή στις ρίζες, την κάνουν με τρόπο δημιουργικό και με καλή δόση φρεσκάδας. Ουσιαστικά, θα ακούσετε συνθέσεις γεμάτες ταχύτητα, μελωδία και ενίοτε επικές και σκοτεινές. Ο James Rivera βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και με την ερμηνεία του δίνει την απαιτούμενη δραματικότητα που χρειάζεται να υποστηρίξει ένα concept σχετικό με βρικόλακες.

Με την παρούσα κυκλοφορία μου δόθηκε η ευκαιρία να ξανακούσω το «Vampiro»  που όταν είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά μου είχε αφήσει καλές εντυπώσεις. Ε, λοιπόν, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μετά από 5 χρόνια ο δίσκος μου ακούγεται το ίδιο φρέσκος με τότε και μάλιστα μου άρεσε ακόμη περισσότερο. 

Χωρίς να μασάω τα λόγια μου, θα σας πω ότι η παρούσα κυκλοφορία συνεχίζει από εκεί που μας άφησε το «Nosferatu». Ναι δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι που είναι κλασσικό, αλλά αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι πρόκειται για μια καλή και αξιοπρεπέστατη κυκλοφορία ποιοτικού US heavy/power/speed metal που είναι σχεδόν αδύνατο να μην συγκινήσει τους φίλους του ήχου. Ένας δίσκος ουσιαστικός με τις απαιτούμενες υπερβολές που χρειάζεται το είδος. Μια κυκλοφορία που δείχνει ότι το συγκρότημα παρά τα τόσα χρόνια ύπαρξης του, διαθέτει ακόμη την δημιουργική του φλόγα φρέσκια και δυνατή. Αξίζει να ακούσετε την κυκλοφορία αυτή.

Copyright 2021. All Right Reserved.