Insomnium - Winter's Gate

Insomnium - Winter's Gate

Προοδευτική Μελωδική Χειμωνιάτικη Ιστορία.

\r\n\r\n

  Μέσα στην εικοσαετία που υπάρχουν οι Φιλανδοί Insomnium, διακρίθηκαν για την προοδευτική και καινοτόμο ματιά που έχουν στην μουσική που υπηρετούν...δηλαδή το melodic death metal…ούτως ώστε να διαφέρουν οι ίδιοι και οι καλιτεχνικές τους ανησυχείες – δημιουργίες από τις αντίστοιχες του είδους.

\r\n\r\n

  Ίσως το πιο φιλόδοξο τους καλλιτεχνικό πόνημα να είναι ο  έβδομος κατά σειρά δίσκος τους, Winter’s Gate, που κυκλοφορεί έδω και κάποιες εβδομάδες από την Century Media Records.

\r\n\r\n

  Το Winter’s Gate είναι ένας κόνσεπτ δίσκος, και βασικά είναι ένα κομμάτι με αυτόν τον τίτλο διάρκειας σαραντακάτι λεπτών, που βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Niilo Sevanen, και χωρίζεται σε έξι μέρη. Το στόρυ λέει για μια ομάδα Βίγκινγκς που αναζητούν λενα θρυλικό νησί, μέσα στον σκληρό Χειμώνα...η μουσική ταιριάζει γάντι στο στόρυ, έχοντας μια ζοφερή εώς και καταθλιπτική, σε στιγμές σκληρή, σε άλλες στιγμές δαντελένια, χροιά.

\r\n\r\n

  Τα σαράντα αυτά λεπτά πέρα ότι είναι στο προοδευτικό – καινοτόμο, που είπαμε και πιο πάνω, μοτίβο των Insomnium, είναι γεμάτα με συναίσθημα, φοβερές μουσικές ιδέες, αφαιρετική μέχρι σε ένα σημείο ενορχήστρωση και παραγωγή. Καθώς η ροή του κομματιού εναλλάσεται και τρέχει μαζί με τις διαθέσεις, τις στιγμές και τα συναισθήματα που εκφράζει.

\r\n\r\n

  Το μεγάλο ατού του Winter’s Gate είναι ότι φαντάζεσαι ότι ακούς μια μελωδία, ενώ έχουν περάσει σχεδόν όλα τα σαράντα λεπτά χωρίς να το καταλάβεις. Ακούς τα απαλά κύμματα, ήρεμες μελωδίες, σε σημεία καθαρά φωνητικά,  μελωδικά σημεία,  κιθαριστικά περάσματα μετά το δεκατοτρίτο λεπτό, που θα μπορούσαν να βρίσκονται στο “Rime of the Ancient Mariner’’. Από και και πέρα heavy riffs και μελωδικά εναλλάσονται αρμονικά, με φωνητικά ξεσπάσματα να δίνουν τον τόνο και την συνέχεια της ιστορίας.

\r\n\r\n

  Φιλόδοξο, αλλά και πολύ δυνατό το έβδομο βήμα για τους Insomnium το Winter’s Gate…θέλει ακροάσεις, και όσοι το κάνουν σίγουρα θα βγουν κερδισμένοι.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n

Copyright 2021. All Right Reserved.