SKANNERS - Greatest Hits

SKANNERS - Greatest Hits

Δεν ξέρω αν για πρώτη φορά συναντάτε εδώ το όνομα του Ιταλικού συγκροτήματος SKANNERS, αλλά πρόκειται για ένα συγκρότημα με μακρόχρονη παρουσία στην metal σκηνή. Για να σας δώσω να καταλάβετε θα σας πω ότι ιδρύθηκαν το 1982, ενώ κυκλοφόρησα το ντεμπούτο τους με τίτλο «Dirty Armada» το 1986. Με πρόφαση τον εορτασμό των 35 χρόνων από την πρώτη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος, το οποίο το 2022 θα συμπληρώσει 40 χρόνια ύπαρξης, η εταιρία Music For The Masses αποφάσισε να κυκλοφορήσει την εν λόγω συλλογή.

Η συγκεκριμένη κυκλοφορία αποτελείται από 16 συνθέσεις εκ των οποίων οι 15 προέρχονται από όλα τα στούντιο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα το συγκρότημα, ενώ η 16η που φέρει τον τίτλο «Under The Grave» πρόκειται για νέο τραγούδι που θα βρείτε αποκλειστικά εδώ.

Ακούγοντας, λοιπόν, αυτή την συλλογή διαπιστώνεις ότι οι SKANNERS διαθέτουν μια ποικιλία επιρροών και ότι χρόνο με τον χρόνο εξέλισσαν και προσέθεταν νέα στοιχεία στον ήχο τους, χωρίς όμως ποτέ να τον αλλοιώνουν. Ανεξάρτητα από την εποχή που κυκλοφόρησε η κάθε σύνθεση που υπάρχει εδώ, αντιλαμβάνεσαι ότι φέρει την ταυτότητα του συγκροτήματος.

Η μουσική του συγκροτήματος ανήκει στο κλασσικό heavy metal, αν και θα την χαρακτήριζα πολυδιάστατη. Με λίγα λόγια στον ήχο τους θα βρείτε επιρροές από κλασσικά metal συγκροτήματα όπως οι ACCEPT και οι JUDAS PRIEST, αλλά επίσης θα ανακαλύψετε και επιρροές από το Αμερικάνικο εμπορικό hard rock και heavy metal ήχο. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω την σύνθεση με τίτλο «Turn It Louder Now» που έχει και μια έντονη VAN HALEN αναφορά. Η ουσία, όμως, είναι ότι το συγκρότημα έχει δημιουργήσει έναν ήχο με αρκετά προσωπικά στοιχεία και δεν μπορεί κανείς να το ψέξει για αντιγραφή μεγάλων συγκροτημάτων. Στο κάτω κάτω όλοι μας είμαστε από κάπου επηρεασμένοι.

Κλείνοντας θα έλεγα ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην συγκεκριμένη συλλογή, αφού περιέχει συνθέσεις από κάθε εποχή του συγκροτήματος και δίνει μια καλή εικόνα για την εξέλιξη αυτού μέσα στο χρόνο. Οι SKANNERS αποδεικνύονται μια αξιόπιστη δύναμη του Ιταλικού κλασσικού heavy metal που αξίζει να τους αφιερώσετε την προσοχή σας. Η συγκεκριμένη, δε, κυκλοφορία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να σας συστήσει τον ήχο τους.

 

 

Copyright 2022. All Right Reserved.