THELEMITE - Survival Of The Fittest

THELEMITE - Survival Of The Fittest

Ο θυμόσοφος λαός μας συνηθίζει να χρησιμοποιεί την έκφραση το μήλο θα πέσει κάτω από την μηλιά κάτι που κατά βάση είναι σωστό, εκτός αν κάτω από τη μηλιά κάθεται κάποιος τύπος που έχει απορίες για το πώς λειτουργεί το σύμπαν οπότε το μήλο θα πέσει πάνω στο κεφάλι του και θα ανακαλύψει τους νόμους της βαρύτητας, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Στην περίπτωση μας ισχύει αυτό που λέει ο λαός αφού οι THELEMITE είναι το συγκρότημα του John Manopoulos γιού του Kostas Manopoulos μέλους των θρυλικών VICE HUMAN. Βέβαια εδώ που τα λέμε κι ο γιος ασχολείται με την βαρύτητα αλλά στην μουσική…(καλά ντε μην βαράτε έναν αστεϊσμό πήγαμε να κάνουμε).

Ο δίσκος « Survival of the Fittest» είναι η τρίτη ολοκληρωμένη στούντιο δουλειά του συγκροτήματος η οποία έρχεται 2 χρόνια μετά τον δίσκο «Thelemism» που μου άφησε εξαιρετικά καλές εντυπώσεις. Από το εξώφυλλο ακόμη της παρούσας κυκλοφορίας που γιατί να το κρύψουμε άλλωστε φέρνει στο νου ον δίσκο των JUDAS PRIEST «Defeneders Of The Faith», το συγκρότημα κάνει ξεκάθαρες τις διαθέσεις του για το που θέλει να κινηθεί μουσικά… Κι αυτό είναι το κλασσικό heavy metal όπως παιζόταν στα μέσα της δεκαετίας του 80 το οποίο έχει επιρροές από JUDAS PRIEST (π.χ. το τραγούδι «NWO») αλλά όχι μόνο. Βασικά μιας και το ανέφερα το «NWO» μουσικά έχει αναφορές στους PRIEST, αλλά η ερμηνεία μου έφερε στο νου Eric Adams.

 Όπως είπα και παραπάνω οι THELEMITE με το δίσκο αυτό τιμούν την δεκαετία του 80 και το κάνουν αυτό ενσωματώνοντας στον ήχο τους επιρροές από διάφορα συγκροτήματα της εποχής εκείνης. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος θα αναφερθώ σε κάποιες συνθέσεις όπως «NIGHT OF THE WOLF» που αν το ακούσει ο OZZY θα αναρωτηθεί πότε το ηχογράφησε, το τραγούδι «THE FIRE STILL BURNS» που ο τίτλος του μπορεί να παραπέμπει στους TWISTED SISTER, αλλά στην ουσία ακούγεται σαν κάτι που θα δημιουργούσαν οι PRETTY MAIDS με τους IRON MAIDEN αν ποτέ συνεργάζονταν, το «IN A DAMAGED BRAIN» έχει κάτι από BLACK SABBATH εποχής «The Headless Cross» μαζί με επιρροές από ALICE COOPER και JUDAS PRIEST, η σύνθεση «MAKING LOVE» από την άλλη τιμά τους KISS ενώ το «VISIONS FROM THE PAST» που κλείνει την δουλειά είναι ένας φόρος τιμής του συγκροτήματος στους SAVATAGE. Πέραν των παραπάνω επιρροών προσωπικά θα ανέφερα και κάποιες άλλες όπως WASP, GUNS ‘N’ ROSES, BON JOVI και SCORPIONS.

Ακούγοντας όλη την κυκλοφορία αντιλαμβάνεσαι ότι οι THELEMITE είναι μουσικοί χαμαιλέοντες που προσαρμόζουν την ερμηνεία τους αλλά και τον ήχο τους στο μουσικό ύφος που επιλέγουν να κινηθούν σε κάθε τραγούδι που περιέχεται εδώ. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μας προσφέρουν έναν πολύ όμορφο δίσκο με ποικιλία που από την μια σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, αλλά από την άλλη ακούγεται σύγχρονος κι εμπνευσμένος.

Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στην παραγωγή που αναδεικνύει τις ικανότητες των μουσικών που συμμετέχουν εδώ καθώς μας προσφέρει έναν ήχο λεπτομερή όπου ακούγονται καθαρά οι μελωδίες, τα ρυθμικά δυναμικά μέρη και τα υπέροχα lead και solo μέρη. Κι όλο αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού στην μπάντα συμμετέχουν μουσικοί με μεγάλη εμπειρία στην Ελληνική metal σκηνή όπως οι: Renos Lialioutis στα drums (γνωστός από τους THE SILENT WEDDING), Zack Kotsikis στις κιθάρες (συμμετέχει και στους BATTLEROAR) και ο Nikos Michalakakos στο μπάσο (μέλος επίσης των BLIND JUSTICE, DARK NIGHTMARE, HEART ATTACK, RAGENHEART και SPITFIRE).

Στον επίλογο της παρουσίασης μου θα τονίσω γι’ άλλη μια φορά ότι πρόκειται για μια υπέροχη κυκλοφορία που έχει πιάσει κι αποδώσει με απόλυτα πειστικό τρόπο το ύφος και την αισθητική του μελωδικού heavy metal ήχου της δεκαετίας του 80. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο, όταν δημιουργείς μουσική βγαλμένη από την ψυχή σου. Αν δεν τους έχετε ακούσει ακόμη, καλό είναι να το κάνετε…

Copyright 2024. All Right Reserved.