War Dance - Sons Of Thunder

WAR DANCE - Sons Of Thunder

Η έμπνευση δεν είναι κάτι που μπορείς να εκβιάσεις και δεν είναι κάτι που μπορείς να προγραμματίσεις. Τουλάχιστον εγώ αυτό αντιλαμβάνομαι. Επίσης το πόσο δημιουργικός και παραγωγικός είναι κάποιος καλλιτέχνης εξαρτάται από πολλές συνθήκες και φυσικά από την προσωπικότητα του. Κι αν η έμπνευση και η δημιουργικότητα είναι υποκειμενικά στοιχεία για την κυκλοφορία μιας δουλειάς οι συνθήκες υπό τις οποίες ένας καλλιτέχνης καλείται να δημιουργήσει είναι μια αντικειμενική κατάσταση. Και στην Ελλάδα, μπορεί οι συνθήκες ηχογράφησης και η τεχνολογία να έχουν βελτιωθεί, οι συνθήκες διαβίωσης και ποιότητας ζωής, όμως, έχουν σαφώς επιδεινωθεί. Υπό το πρίσμα αυτό, ότι οι WAR DANCE κατάφεραν να κυκλοφορήσουν μετά από 8 χρόνια από το ντεμπούτο τους την νέα τους δουλειά είναι από μόνο του ένας άθλος.

Αυτά τα 8 χρόνια, πάντως, λειτούργησαν ευεργετικά για το συγκρότημα αφού κατάφερε να ωριμάσει ακόμη περισσότερο σε επίπεδο δημιουργικό και συνθετικό. Ο δεύτερος αυτός στούντιο δίσκος τους έρχεται σαν φυσική συνέχεια του ντεμπούτου τους κι ενώ διατηρεί τον ενθουσιασμό της πρώτης τους κυκλοφορίας ακούγεται πιο μεστός, με μεγαλύτερη ποικιλία και πιο πλήρης.

Ο ήχος του συγκροτήματος για τον γράφοντα ανήκει στο είδος του κλασσικού heavy metal με έντονο το επικό στοιχείο. Ακούγοντας τις 10 συνθέσεις του «Sons Of Thunder» διαπίστωσα ότι το συγκρότημα έχει σαφείς επιρροές από μπάντες όπως οι MANOWAR και οι WARLORD. Καταφέρνει, όμως, να τις ενσωματώσει στο δικό του προσωπικό ύφος. Επίσης μου άρεσε πολύ που στον metal ήχο τους έχουν αναφορές και στην ελληνική παραδοσιακή μουσική. Είναι ένα στοιχείο που δίνει ακόμη περισσότερο βάθος και ποικιλία στην κυκλοφορία αυτή. Με λίγα λόγια, λοιπόν, οι WAR DANCE μας προσφέρουν 10 συνθέσεις γεμάτες μελωδία που δίνει προσωπικό χαρακτήρα σ’ αυτές και ισορροπεί αρμονικά με τα δυναμικά riff του συγκροτήματος, ενώ το επικό συναίσθημα βγαίνει αβίαστα κι ανεπιτήδευτα από κάθε μια από αυτές.

Στιχουργικά το συγκρότημα ασχολείται με θέματα που ταιριάζουν απόλυτα στο μουσικό του ύφος και συγκεκριμένα με θέματα ιστορικά, μυθολογικά και φυσικά για τον heavy metal τρόπο ζωής. Να πω ότι με χαροποίησε ιδιαίτερα που το συγκρότημα ασχολήθηκε με τον Οδυσσέα που για τον γράφοντα παραμένει μέχρι και σήμερα ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες της Ελληνικής μυθολογίας.

Έχοντας ακούσει προσεκτικά τη νέα δουλειά των WAR DANCE δεν μπορώ να δηλώσω παρά απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και η ακρόαση της είναι μια εμπειρία που σε αφήνει μ’ ένα αίσθημα πληρότητας. Έχει, όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένα άλμπουμ του επικού heavy metal ήχου, ήτοι πολεμικό συναίσθημα και λυρισμό. Σε κάθε, δε, σύνθεσή του το συγκρότημα κάνει κατάθεση ψυχής. Με λίγα λόγια εάν ψάχνεις να ακούσεις κάτι αξιόλογο και ποιοτικό στο επικό metal ήχο, η κυκλοφορία «Sons Of Thunder» είναι μονόδρομος.

Copyright 2023. All Right Reserved.