Wardrum - Mavericks

Wardrum-Mavericks

Φτάσαμε στα μισά της χρονιάς για να ακούσουμε αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα άλμπουμς της Ελληνικής σκηνής. Κάθε χρόνο εμφανίζονται κάποια ντεμπούτα από το πουθενά που σε σοκάρουν αλλά υπάρχουν και μπάντες που περιμένεις κάθε τους δίσκου διότι ξέρεις ότι θα είναι διαμάντι. Και οι Θεσσαλονικείς Wardrum μας δίνουν σιγουράκια κάθε φορά που κυκλοφορούν τη νέα τους δουλειά. Από τον προηγούμενο δίσκο τους, ‘’Awakening’’ πέρασαν πέντε χρόνια και αυτό οφείλεται κατά μεγάλο βαθμό και στην αλλαγή μελών (όπως και στο κόνσεπτ έργο αλλά και την πανδημία γενικότερα). Νέος μπασίστας ο Efstratios Karagiannidis (πρώην Diary of Secrets) και νέος τραγουδιστής ο George Margaritopoulos. Αν πιστεύατε ότι η φυγή του Yannis Papadopoulos θα επηρέαζε προς το χειρότερο το συνολικό αποτέλεσμα, θα πέσετε τρομερά έξω στις προβλέψεις σας. Οι Stergios Kourou (drums) και οι κιθαρίστες Kosta Vreto και J. Demian κάνουν και πάλι το θάυμα τους στο νέο τους δίσκο ‘’Mavericks’. Η νέα τους, concept δουλειά ήδη κυκλοφορεί σε cd από την Steel Gallery Records (σε παραγωγή, μίξη και mastering από τα ίδια τα μέλη της μπάντας) και περιμένει να αποσβολώσει και εσάς.

Εξωφυλλάρα. Έργο του καλλιτέχνη Piotr Szafraniec. Απεικονίζει τον απρόσωπο  ‘’Αγγελικιοφόρο’’ και είναι βασισμένο στο βιβλίο 120 σελίδων ‘’ Mavericks - The Story Of The Messenger’’ που έγραψε ο Stergios Kourou. Αξίζει να διαβάσουμε την ιστορία που θα είναι πολύ πιο λεπτομερής και εμπεριστατωμένη σε σχέση με το βιβλιαράκι του cd αλλά μια δόση συνδυασμού φαντασίας-μυθολογίας-σύγχρονων πραγμάτων θα την πάρουμε και διαβάζοντας τους στίχους. Είναι και η φωνή του νέου τραγουδιστή τόσο καθαρή και κρυστάλλινη που δεν θα σας ξεφύγει λέξη, άσε που τονίζει όπου χρειάζεται τις λέξεις. Μουσικά τώρα, κυμαίνονται σε ήχους σαν αυτούς των Riot, Symphony X και Kamelot και δεν νομίζω να διαφωνήσει κανείς. Σύγχρονο heavy/power metal με ολίγη από Progressive με αρκετά μοντέρνο ήχο όσο αφορά την παραγωγή. Εδώ θα πρέπει να παραδεχτώ πως μου ακούστηκε πολύ καθαρή και μοντέρνα, σε σημείο να με ενοχήσει ελαφρά στο πρώτο-δεύτερο άκουσμα αλλά γρήγορα οι ορέξεις μου καλύφθηκαν από τις τρομερές συγχορδίες, φωνητικές ικανότητες και πλούσιους ρυθμούς που κατάληψαν το μυαλό μου.

Οι Wardrum εξελίχτηκαν. Σαν συνθέτες και σαν παίκτες, η βελτίωση είναι φανερή. Ηχητικά δεν έχουν απομακρυνθεί ιδιαίτερα από τον ήχο που τους χαρακτηρίζε στο παρελθόν. Ίσα ίσα που απλά έχει γίνει πιο πλούσιος, πράγμα που θα ευχαριστήσει τους παλιότερους οπαδούς τους αλλά σίγουρα θα κερδίσει και νέους. Η νέα, ανανεωμένη σύνθεση είναι πιο δυνατή. Οι ρυθμοί ποικίλουν, μακριά από το  μονότονο κοπάνημα που ακούμε στο μέσο Ευρωπαικό power. Το φρέσκο αίμα πίσω από το μικρόφωνο δείχνει το ταλέντο του σε υψηλά και χαμηλά επίπεδα φωνητικών γραμμών ενώ οι κιθάρες όπως πάντα είναι η αρχή και το τέλος του χαρακτήρα των Wardrum.Η διπλή κιθαριστική επίθεση στο ομώνυμο τραγούδι θα σας δώσει μια ιδέα για το τι σας περιμένει. Καταστροφικές μελωδίες που  συναγωνίζονται μεταξύ τους και  με μια φωνή που αποκτά πνεύμα και υπόσταση στο ρεφραίν σηκώνοντας σου την τρίχα. Και αν δεν χόρτασα μπάσο στα δυο πρώτα τραγούδια, εδώ παίρνουν το αίμα τους πίσω, ειδικά μετά τα δυομιση πρώτα λεπτά. Ύμνος!!! Το ανατολίτικο ‘’ Sands Of Time’’ δίνει τη συμβο(υ)λή του με το εθιστικό ρεφραίν ενώ το πιο τεχνικό ‘’ Rise’’ φερνει έντονα Sypmhony X στο μυαλό. Διάλλειμα από τις αναπαραγώμενες δυναμικές συνθέσεις στο  χαλαρό ‘’ No One Believes’’ με ακουστικές κιθάρες αλλά μέγιστη ένταση στη φωνή. Στο ‘’Raven Days’’ επανέρχεται ο δυναμισμός με απανωτά κύματα riffoπτώσεων μέχρι και το πέρας του δίσκου. Ο επόμενος τους δίσκος θα είναι ο καλύτερος τους, θυμηθείτε με.

 

 

 

Copyright 2023. All Right Reserved.