X - WILD - So What!

X - WILD - So What!

Ως πειρατής που σέβεται πρώτιστα τον εαυτό του και φυσικά την παράδοση ο καπετάνιος των RUNNING WILD κύριος Rock ‘n’ Rolf συνήθιζε κατά καιρούς να εγκαταλείπει μουσικούς συνεργάτες και να ανανεώνει συνεχώς το πλήρωμά του, μέχρι που πρόσφατα το πήρε απόφαση ότι όσο πιο λίγοι τόσο το καλύτερο γι’ αυτόν. Εδώ θα σταθούμε σε 3 τέτοιους συνεργάτες που εγκατέλειψε και είναι ο κιθαρίστας Axel Morgan, ο μπασίστας Jens Becker και ο ντράμερ Stefan Schwarzmann. Αυτοί, λοιπόν, αντί να το βάλουν κάτω και να ρίχνουν μαύρο δάκρυ για την άδικη την μοίρα τους είπαν «Κι τι α κανς; Ν'κατς α μαλως» που μπορεί με μεγάλη δόση δημιουργικής ελευθερίας να μεταφραστεί κι ως «So What» κι έτσι έβαλαν μπρος τους X WILD. Στα φωνητικά, αν και πειρατές, επέλεξαν να συνεργαστούν με τον Βρετανό Frank Knight.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1992 και το 1994 ένιωσε έτοιμο να μας δώσει το πρώτο του επίσημο δίσκο με τίτλο «So What!» που θα παρουσιάσω εδώ. Εντάξει, για όσους είναι οπαδοί των RUNNING WILD η εν λόγω κυκλοφορία όπως και οι επόμενες 2 του συγκροτήματος ήταν κάτι σαν αναζήτηση πειρατικού θησαυρού μιας και ήταν πολύ δύσκολο να βρεθούν και πολύ ακριβές (προσωπικά είχα πάρει τις Ιαπωνικές εκδόσεις). Γενικά είναι 3 κυκλοφορίες που χαίρουν μεγάλης εκτιμήσεως μεταξύ των οπαδών των Γερμανών metal πειρατών. Εδώ, όμως, θα ήθελα να πω κάποια λόγια για την κυκλοφορία αυτή για όποιον συναντά το όνομα του εν λόγω συγκροτήματος για πρώτη φορά.

Πολλοί και μεταξύ αυτών κι ο Rock ‘n’ Rolf υποτίμησαν την εν λόγω μπάντα ως μιμητές κι ανάξιους λόγου να ασχοληθεί κάποιος με αυτούς. Μάλιστα, θυμάμαι, να διαβάζω δήλωση του καπετάνιου που να τους χαρακτηρίζει ως οι RUNNING WILD των φτωχών ή κάπως έτσι. Ναι, δεν θα διαφωνήσω ότι οι X WILD εν πολλοίς ακούγονται σαν τους RUNNING WILD εκείνης της περιόδου της δεκαετίας των 90’ς αλλά το να τους χαρακτηρίσεις ως κλώνους και τίποτα παραπάνω είναι πραγματικά άδικο. Βλέπετε, οι πρώην WILD ενσωμάτωσαν στον ήχο τους και στοιχεία από τον ευρύτερο τευτονικό heavy metal ήχο. Θα ακούσετε, δηλαδή, στις συνθέσεις τους κι επιρροές από συγκροτήματα όπως οι ACCEPT, GRAVE DIGGER και RAGE. Δεν θα διαφωνήσω με την περιγραφή κάποιου φίλου που τους χαρακτήρισε ως την επιτομή του Γερμανικού heavy metal ήχου για το ως άνω λόγο, ότι δηλαδή ενσωματώνουν στον ήχο τους διάφορες επιρροές από τα ως άνω συγκροτήματα. Επίσης θα σταθώ στα φωνητικά του Frank Knight που αν και Βρετανός η ερμηνεία του θυμίζει τον Udo και προσωπικά μου ακούγεται απόλυτα ταιριαστός στον ήχο του συγκροτήματος.

Μπορεί ο Rolf να έχει αναφερθεί κάπως υποτιμητικά για την εν λόγω μπάντα, αλλά οι πράξεις του τον διαψεύδουν, αφού το εδώ τραγούδι με τίτλο «Skybolter» είχε αρχικά ηχογραφηθεί ως «Skulldozer» και θα έμπαινε στο single των RUNNING WILD με τίτλο «Sinister Eyes» που δεν κυκλοφόρησε ποτέ (μπορείτε να βρείτε την εν λόγω σύνθεση στο YouTube νομίζω). Επομένως, το υλικό της μπάντας μάλλον είναι αξιόλογο μιας και οι πράξεις είναι αυτές που μετράνε κι όχι τα λόγια.

Αυτή την πολύ αξιόλογη και δύσκολο να βρεις δουλειά θα επανακυκλοφορήσει στις 1 Απριλίου 2022 η ελληνική εταιρία ROAR Records σε CD και βινύλιο. Ναι είναι αλήθεια, δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο. Μια κυκλοφορία που αξίζει να αποκτήσετε όχι μόνο οι φίλοι των RUNNING WILD και BLAZON STONE, αλλά κι όσοι αγαπάτε το παραδοσιακό τευτονικό heavy metal ήχο. Πρόκειται για μια κυκλοφορία που προσωπικά θεωρώ κλασσική και τραγούδια της ακούω συχνά πυκνά μέχρι και σήμερα.

Copyright 2022. All Right Reserved.