Fortress under siege - Envy

ΕΝΑΣ ΔΙΣΚΟΣ ΓΙΑ... ΛΙΩΣΙΜΟ!

Μόλις λίγες μέρες πριν οι Fortress Under Siege επέστρεψαν με το νέο, τέταρτο κατά σειρά άλμπουμ τους, και κάπως έτσι τους ανακάλυψα και εγώ!!!!! Τι βγάζει ή Ελλάδα τελικά ρε παιδιά…..; θα το λέω και θα το ξαναλέω, πλέον τα Ελληνικά σχήματα και οι καλλιτέχνες στέκονται επάξια στο παγκόσμιο μουσικό γίγνεσθαι.

Οι Fortress Under Siege κυκλοφόρησαν το άλμπουμ με τίτλο “Envy” σε Digipack CD, Black/Yellow Splatter Vinyl περιορισμένο σε 500 αντίγραφα παγκοσμίως και ανέβηκε στις 13 Οκτωβρίου μέσω της Rock of Angels Records, με την παραγωγή και τη μίξη να έχει αναλάβει ο Fotis Benardo στα Devasoundz Studios, ενώ το mastering είναι δια χειρός George Nerantzis, ένα Progressive Heavy/Power Metal συγκρότημα με καταγωγή από την Αθήνα, που μας παρουσιάζει μια καταπληκτική δουλειά μια μουσική που συνδυάζει τόσο καλά, στοιχεία από μπάντες του χώρου του Heavy Power Metal, όπως Helloween, Firewind, Savatage, Accept, Hammerfall, Guano Apes και άλλα, οι Fortress Under Siege ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους υπέροχα στο άλμπουμ τους και έχοντας βάλει το προσωπικό τους στυλ μας έδωσαν ένα πραγματικό αριστούργημα!

Μουσικά, το νέο αυτό άλμπουμ, παντρεύει στοιχεία από Heavy - Power Metal – Progressive - Speed, ένα πολύ δυνατό άλμπουμ για το σύγχρονο power metal, συνδεδεμένο άριστα με το παρελθόν, η ταχύτητα στις κιθάρες και τα δυνατά ντράμς να σε … ταρακουνάνε, τα φωνητικά δε, άλλοτε τραχιά και σκληρά και άλλοτε γλυκά, σε στιγμές που καταλαβαίνεις το λυρικό υπόβαθρο της μπάντας, σε βάζουν τόσο πολύ μέσα στα τραγούδια που το ζεις μαζί τους …… μου έρχεται στο μυαλό πως αν βγουν σε live εμφανίσεις, όσοι θα βρίσκονται εκεί για να τους παρακολουθήσουν, θα παρασυρθούν από τον χείμαρρο της μουσικής τους.

Το "Envy" είναι ατόφια Heavy - power metal μουσική βγαλμένη από τα παλιά.

Ο τρόπος της παρουσίασης της ιστορίας αυτής που ασχολείται με θέματα κοινωνικά, ιστορικά, επιστημονικής φαντασίας, μυθολογικά, μέσα από τα κομμάτια που ακούμε, περιλαμβάνει πολλές παραλλαγές στο μουσικό στυλ που ξεπερνούν το συνηθισμένο Heavy - power metal.

Και τα δέκα τραγούδια συνδέονται αρμονικά μεταξύ τους και οι Fortress Under Siege καταφέρνουν να δώσουν ένα αποτέλεσμα που σε κάνει να βάζεις το repeat και να μην το απενεργοποιείς, μιλάμε για καταπληκτικοί δουλειά φίλοι μου. Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα από τα πραγματικά 10 υπέροχα κομμάτια για να μην τα βάλω όλα, γιατί πραγματικά θα σας έλεγα πως όλα μπορούν να μπουν στη λίστα των αγαπημένων σας, θα αναφέρω τα:

  • Ride The Thunder, εξαιρετικό heavy/power κομμάτι του άλμπουμ, επικό μελωδικό με βροντερά ντραμς και power metal γεμάτο ένταση, το κομμάτι σε αγγίζει στην καρδιά και σε κερδίζει αμέσως.

  • Look At You, τι γυρίσματα είναι αυτά; Πόσο τέλεια δεμένα τα φωνητικά από απαλά σε δυνατό ξέσπασμα και σε συνδυασμό με τη μουσική σε …. ξεσηκώνει.

  • Disobey, καταιγιστικές κιθάρες, πλήκτρα, μπάσο , τύμπανα σε στέλνουν στο διάστημα και φωνητικά που σε αγγίζουν σε καθηλώνουν και σε απογειώνουν ταυτόχρονα.

Κλείνοντας την παρουσίαση έχω να σας πω πως με τους Fortress Under Siege και το “ Envy ” η λυρική power – progressive metal περιπέτεια, ξεκινά από την Ελλάδα και θα κατακλύσει τα πέρατα της γης.

 

Γιάννης “Νύχτες φτιαγμένες από METALο” Πάνου

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.