NO HOPE FOR THE FUTURE?

\r\nΗ ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία… έχουμε μάθει από τους παππούδες μας, τους γονείς μας.
\r\n
\r\nΤι είναι όμως η ελπίδα?
\r\n
\r\nΕίναι μια προσωπική αντίληψη και αισιοδοξία που πηγάζει και εξαρτάτε από την ενεργεία μας?
\r\nΟι περισσότεροι άνθρωποι, την ελπίδα την αντιλαμβάνονται διαφορετικά.
\r\nΕλπίζουν στον θεό, στο Lotto, στο να πεθάνει ο θείος από την Αμερική και να τους αφήσει την τεράστια περιουσία του.
\r\n
\r\nΦυσικά η έννοια της λέξης ΕΛΠΙΔΑ, δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία που παρερμηνεύεται από το σύνολο, και τελικά χάνεται η ουσία της.
\r\n
\r\nΕκτός από αυτή την σύγχυση για το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας μας το νόημα της λέξης ΕΛΠΙΔΑ, υπάρχει και η αποξένωση και όχι με την έννοια της αντικοινωνικότητας, αλλά η αποχή από τα κοινά και το ενδιαφέρον για το σύνολο στο οποίο ανήκουμε και εμείς.
\r\nΑυτό δημιουργεί έναν αυτοματισμό, όπου οτιδήποτε καλό το θέλουμε για τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να χαρούμε με την χαρά του διπλανού μας, θεωρούμε περισσότερο τυχερό αυτόν από ότι εμάς, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να μας χαροποιεί, μέχρι και η αποτυχία κάποιου.
\r\n
\r\nΈχουμε αναπτύξει μια παρτίστικη λογική, αγνοώντας οτιδήποτε συμβαίνει στο σύμπαν, μας αφορά όλους, και ότι συμβαίνει σε αυτό ακολουθεί το φαινόμενο του domino.
\r\n
\r\nΜια κακοτυχία ή μια αποτυχία που συμβαίνει στον διπλανό μας σήμερα, ενδεχομένως να μας επηρεάσει τον επόμενο μήνα, τον επόμενο χρόνο, τις επόμενες δεκαετίες.
\r\nΜια άλλη αδράνεια της εποχής είναι που εμείς, οι σύγχρονοι άνθρωποι, δεν βλέπουμε και πολύ μακριά, παρόλο που ενημερωνόμαστε, που είμαστε περισσότερο διαβασμένοι από τις προηγούμενες γενναίες, η διορατικότητα έχει γίνει κάτι σαν έκτη αίσθηση, και αναγνωρίζεται σε ελάχιστους που απλά σκέφτονται, υπολογίζουν, ανησυχούν.
\r\n
\r\nΟι περισσότεροι από εμάς λειτουργούμε κοντόφθαλμα, δεν υπολογίζουμε τις όποιες ανησυχίες ή συναγεμούς όταν τα προβλήματα δε μας επηρεάζουν, μέχρι να φτάσουν  έξω από την πόρτα μας.
\r\nΟ απόλυτος σκλάβος είναι αυτός που νομίζει ότι είναι ελεύθερος, και το παραμύθι που έχουμε φάει από την στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι να πεθάνουμε, είναι συγκλονιστικό.
\r\nΕμφυτευμένες απαγορεύσεις, ΠΡΕΠΕΙ που κανείς δεν ξέρει πως και από πού προήλθαν, τα ακολουθούμε γιατί έτσι έχουμε μάθει.
\r\n
\r\nΟι συνέπειες?
\r\nΝα περιορίζουμε τις ανάγκες μας, να νομίζουμε πως είμαστε κύριοι του εαυτού μας, να θεωρούμε πως ζούμε σε έναν ελεύθερο κόσμο, που η ύπαρξη μας έχει αξία.
\r\nΟι πληροφορίες που αφορούν τα ΜΗ και τα ΠΡΕΠΕΙ είναι περασμένες στον DNA μας και προέρχονται από 7-8 γενεών πριν από εμάς.
\r\n
\r\nΗ κακή διαχείριση της σκέψης, η έλλειψη του χρόνου για να σκεφτούμε λειτουργούν προστατευτικά σε αυτά τα ζιζάνια που ταλανίζουν το μυαλό μας, με αποτέλεσμα να μην έχουμε την δυνατότητα να τα διακρίνουμε και να τα ξεριζώσουμε.
\r\nόποτε ζούμε με αυτά, λειτουργούμε με την υποσυνείδητη σκέψη και νουθεσία των προγόνων μας, σε έναν σύγχρονο κόσμο, με λίγα λόγια ζούμε σε ένα MATRIX.
\r\n
\r\nΠαρόλο που κάποιοι εξυπνάκηδες θα σπεύσουν να με χαρακτηρίσουν οπαδό του NEW AGE, με το οποίο δεν έχω καμία σχέση, και είμαι γενικά αντίθετος με οποιαδήποτε φιλοσοφία η οποία χρειάζεται χρήμα για να «τραφεί».
\r\n
\r\nΑφιερώστε από τον ελεύθερο χρόνο σας, να παρακολουθήσετε τα παρακάτω ντοκιμαντέρ, σίγουρα δε θα χάσετε. Μπορεί να συγκλονιστείτε, μπορεί προς στιγμή να απογοητευτείτε.
\r\n
\r\nΠιστέψτε με ότι μετά την παρακολούθηση των ντοκιμαντέρ η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική και θα αισθάνεστε ότι πατά πιο γερά στα πόδια σας… τώρα που γνωρίζετε.\r\n
\r\n
\r\nZEITGEIST - THE MOVIE\r\n

\r\n

\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n

\r\n
\r\n
\r\n
\r\nZEITGEIST - ADDENDUM
\r\n
\r\n
\r\n

\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n

\r\n
\r\n
\r\n

\r\n
\r\nKostas "PurEviL" Kyriakakis
\r\n

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.