ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ POEM

Christine: Αρχικά καλωσήρθατε στο metalzone!

Καλώς σας βρήκαμε! 

Christine: Θέλω να σας πάω αρκετά πίσω! Πάμε στη μέρα που μια παρέα ή έστω μερικά άτομα αποφάσισαν να ξεκινήσουν αυτή τη μουσική διαδρομή με το όνομα Poem. Πως έγιναν όλα αυτά? 

Poem:  Γ – Ξεκίνησαν από εμένα (Γ. Προκοπίου – Κιθάρα, φωνή) και τον Κάμιλ, τον προηγούμενο ντράμερ μας. Ήμασταν φίλοι και με κοινή αγάπη για τη μουσική και αποφασίσαμε να φτιάξουμε τη μπάντα. Στη συνέχεια βρήκαμε το Γιώργο τον Αναγνώστου τον κιθαρίστα και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.  

Christine: To αποτέλεσμα που φτάνει στα αυτιά μας σαφώς και ειναι ομαδική δουλειά. Πόσο δύσκολο ειναι αυτό δεδομένης της διαφορετικότητας του κάθε ανθρώπου. Εχουμε δει αξιόλογες μπάντες να εξαφανίζονται εξαιτίας μη αρμονικής συνεργασίας. 

Poem: Στ. – Καλώς ή κακώς αυτό που περιγράφεις είναι κάτι που ισχύει. Επειδή οι δυσκολίες είναι πολλές, ιδίως για μία μπάντα που έχει αποφασίσει να πραγματοποιεί περιοδίες , είναι απαραίτητο τα μέλη που την απαρτίζουν να έχουν κοινούς στόχους.  Εάν αλλάξουν οι προτεραιότητες των μελών, αλλάζουν τα μέλη, όχι ο στόχος της μπάντας.  

Christine: Είμαστε στο 2018 άρα πλέον συμπληρώνονται 12 χρόνια μουσικής πορείας. Εχουμε δει πολλές μπάντες που εμφανίζονται με δυστυχώς περιορισμένη διάρκεια. Που νομίζετε ότι οφείλεται αυτό και ποια ειναι τα συστατικά της δικής σας επιτυχίας;

Poem: Λ – Μάλλον οφείλεται σε αυτό που ανέφερε ο Σταύρος πριν – ότι δηλαδή έχουμε κοινούς στόχους κ προσπαθούμε να τους ακολουθήσουμε. Αυτό μας κάνει αυτομάτως να έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας. Προσπαθούμε να λαμβάνουμε όλοι μαζί καθε απόφαση και μοιράζουμε τους ρόλους έτσι ώστε όλοι να συμμετέχουν εκεί που μπορούν να φανούν χρήσιμοι. Φυσικα σε αυτά όλα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο και η Ελευθερία, που  είναι υπεύθυνη για τη γενική λειτουργία των πραγμάτων και μας οργανώνει. 

Christine: Ποιές ήταν οι επιρροές σας και ποιες είναι οι αγαπημένες σας μπάντες απο την εγχώρια και ξένη σκηνή; Και ποια ή ποιές ειναι οι μπάντες που θα θέλατε να κάνετε εμφανίσεις μαζί τους;

Poem:  Γ – Έχουμε διάφορα ακούσματα, από Soundgarden & Nirvana, έως Pink Floyd, Beatles, King Crimson, Opeth,

Tool, Socrates, Meshuggah,  Gojira, Pantera, Lamp Of God κτλ. Ας πάμε περιοδεία με όλους όσους από αυτούς υφίστανται ακόμα, δεν θα μας πείραζε καθόλου.

Christine: H stoner σκηνή στην Ελλάδε έχει πλεον αποκτήσει μεγάλο κοινό. Βλέπετε να υπάρχει και κάποια αντίστοιχη άνοδος και στο Progressive κομμάτι της? 

Poem:  Στ – Αν θα έχει η prog σκηνή την ίδια αποδοχή που έχει και η stoner δεν το ξέρουμε, αν και θα το θέλαμε πολύ. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν καταπληκτικές μπάντες πλέον στη χώρα, το επίπεδο έχει ανέβει απίστευτα και αξίζει σε όλους μια παραπάνω ευκαιρία. 

Christine: Ντεμπούτο το 2009 με τίτλο The Great Secret Show και δεύτερη κυκλοφορία το Skein Syndrome το 2016. Βέβαια η αναμονή μας αποζημίωσε αλλά 7 χρόνια χωρίς Poem δεν ήταν ρίσκο;

Poem: Γ – Υπάρξαν διάφοροι λόγοι για τους οποίους καθυστερήσαμε τόσο πολύ την κυκλοφορία του Skein Syndrome, δεν έγινε σκόπιμα, για να αποτελέσει ρίσκο. Σίγουρα μας πήρε καιρό να ανακάμψουμε, αλλά σίγουρα το καταφέραμε, και αυτό αποδεικνύεται τόσο από τις κριτικές που λάβαμε για τα νέα album, όσο και από τις περιοδείες μας στο εξωτερικό.  

Christine: Και πάμε τώρα στο 2018 και την τελευταία σας κυκλοφορία με τίτλο Unique. Ενας δίσκος αρκετά διαφορετικός απο τους προκατοχους του, σχεδόν «μοναδικός » χωρίς να χάνει ομως την προσωπικότητα των Poem. Μπορούμε να αποδώσουμε εκεί τον τίτλο του ή υπάρχει κάτι άλλο;

Poem: Λ – Ο τίτλος από τη μεριά μας δεν έχει να κάνει με αυτό που περιγράφεις για να είμαι ειλικρινής, αν και η παρατήρησή σου περί της διαφορετικότητάς του / εξέλιξη το λέμε εμείς, ισχύει. Ο τίτλος είναι μεταφορικός και βασίζεται πίσω από αυτόν ένα ολόκληρο concept. Αφορά το γεγονός ότι όλοι μας αισθανόμαστε ‘μοναδικοι’, χωρίς όμως να είμαστε. Ένας τρελός, ο οποίος βρίσκεται και στο εξώφυλλό του album, εκφράζει μία δική του πραγματικότητα και παράλληλα  βιώνει τις συνέπειες της «μοναδικότητάς» του, στην συμπεριφορά των υπολοίπων.  Το τί είναι για τον καθένα «μοναδικό» ή «πραγματικό», είναι πολύ υποκειμενικό.  

Christine: Σας έχουμε ακούσει σε covers των Pink Floyd και των Metallica! (συμπλήρωστε αν ξεχνάω κάτι) .Πόσο βαρύ φορτίο ειναι τελικά να ερμηνεύεις τραγούδια τόσο μεγάλων καλλιτεχνών και πόση η χαρά και η ικανοποίηση όταν βλέπεις την αποδοχή του κόσμου σε κάτι που έχει τυπώσει εντελώς διαφορετικά στο μυαλό του; 

Poem: Στ – Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον αυτού του τύπου τα covers, είναι ωραίο να βάζουμε το χαρακτήρα μας σε τόσο σπουδαίες δημιουργίες.  

Christine: Κοιτώντας τα tour dates είδα ότι ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος ήταν αρκετά γεμάτοι μήνες για τους Poem.Εμφανίσεις σε Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο, Βερολίνο, Βιέννη και πολλά άλλα μέρη! Θέλω τις εντυπώσεις σας καθώς και την ανταπόκριση του κοινού. 

Poem: Στ – Είχαμε το 3ο Ευρωπαϊκό μας tour, το 1ο ως headliners και τα μηνύματα που εισπράξαμε ήταν πολύ θετικά καθώς για πρώτη φορά υπάρχαν εκεί άνθρωποι που ήρθαν να δουν αποκλειστικά εμάς. Προφανώς δεν είχαμε τον ίδιο κόσμο όπως είχαμε όταν παίζαμε με τους Amorphis, αλλά και πάλι, μείναμε ικανοποιημένοι. 

Christine: Στις 25 Αυγούστου στο Άλσος Βεΐκου headliners στο UNDER THE QUARRY VOL III μαζί με τους The Silent Wedding, Power Crue, Reflection, Mask Of Prospero και τους System Decay. Τι ακολουθεί?

Poem:  Γ – Θα έχουμε γυρίσει από την Αρμενία, έτοιμοι και ζεστοί για τους εναπομείναντες στην Αθήνα! Θα ακολουθήσουν κάποια Live στην Ελλάδα και φυσικά η ανακοίνωση για το επόμενο Ευρωπαίκό μας τουρ.

 Christine: Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και καλή επιτυχία στο Unique που βέβαια είναι δεδομένη. Ο τελευταίος λόγος είναι δικό σας, κλείστε αυτή τη συνέντευξη όπως θέλετε.  

Poem: Λ – Ελάτε όοοολοι στο Γαλάτσι, στο Under the Quarry 3 Fest, χωρίς δικαιολογία! Τα λέμε εκεί! 

Copyright 2024. All Right Reserved.