KREATOR SAMI YLI SIRNIO

Kreator - Live at Summer Breeze Festival 2017 (Pro Shot, Best Quality)

Με την ευκαιρία μιας από τις μεγαλύτερες συναυλίες της χρονιάς είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μερικές ερωτήσεις στον κιθαρίστα των KREATOR Sami Yli-Sirniö. Δεδομένου ότι περιοδεύουν με ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς στις αποσκευές τους, θέλαμε πολύ να μας ανοίξει την όρεξη για τις εμφανίσεις τους 20 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη και 21 στην Αθήνα.

Αρχικά θα θέλαμε να ξεκινήσουμε από το άλμπουμ . Οι Kreator επιστρέφουν στην Ελλάδα με ένα διαμάντι να προωθήσουν. Πες μας ποιο είναι το feedback που είχατε μέχρι τώρα;

Sami: Hi Elena, κατ’ αρχήν ευχαριστούμε πολύ! Παίζουμε περίπου 6 με 7 τραγούδια από το νέο άλμπουμ μας και η ανταπόκριση που έχουμε είναι πραγματικά ανέλπιστη. Ο κόσμος από ότι φαίνεται ήδη γνωρίζει τους στίχους!

olli112kreatoretu_vi_0.jpg

Πόσα τραγούδια παίζετε από το Gods Of Violence; Υπάρχουν κάποια αγαπημένα του κοινού;

Το Satan is real ή το Hail to the Hordes πρέπει να είναι αρκετά αγαπημένα! Απόχε εδώ στη Λίλ της Γαλλίας θα παίξουμε το Totalitarian Terror για πρώτη φορά. Μένει να δούμε πως θα το υποδεχτούν!

Ποιο είναι το προσωπικό σου αγαπημένο από το άλμπουμ και γιατί;  

Είναι πολύ δύσκολο να το αναλύσω μιας και είμαι τόσο κοντά τους. Οποιαδήποτε ικανότητα να τα δω αντικειμενικά χάθηκε κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης.

Kreator_@_Rock_Hard_Festival_2015_04.jpg

Δουλεύετε ήδη πάνω σε νέο υλικό για το επόμενο άλμπουμ, ή θα ξεκινήσετε να γράφετε μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας;

Πάντα υπάρχουν ιδέες που τρυγιρίζουν στο κεφάλι μας αλλά ακόμη δεν έχει ηχογραφηθεί κανένα demo. Σύντομα. Προς το παρόν απλά συγκεντρωνόμαστε στην περιοδεία.

Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας στο περιστατικό με τους Decapitated; Πως πιστεύεις ότι πρέπει να αντιδρούν οι fans σε κατηγορίες ενάντια σε αγαπημένα τους συγκροτήματα;

Και βέβαια πρέπει να αντιδρούν. Είμαι πολύ χαρούμενος που όλες οι κατηγορίες απορρίφθηκαν. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ τα παιδιά από τους Decapitated αλλά ο φίλος μου ο Peter από τους Vader μου είπε ότι αυτά τα παιδιά δεν θα έκαναν ποτέ κάτι σαν αυτό για το οποίο κατηγορήθηκαν (θυμίζουμε ότι αρχικά οι Kreator ήταν προγραμματισμένο να περιοδεύσουν με τους Decapitated μέχρι που κατηγορήθηκαν για ομαδικό βιασμό και προφυλακίστηκαν, οι κατηγορίες απορρίφθηκαν αλλά εντωμεταξύ τη θέση τους στην περιοδεία έχουν πάρει οι Vader). Τον πίστεψα και από ότι αποδείχθηκε είχε δίκιο.

Οι Kreator είναι σίγουρα μια από τις πιο αγαπημένες μπάντες του Ελληνικού κοινού. Είναι το Ελληνικό κοινό ένα από τα δικά σας αγαπημένα;

Ναι είστε! Ακόμη θυμάμαι την πρώτη μου επίσκεψη στην Ελλάδα στη συναυλία της Αθήνας το 2002. Μετά από αυτό ερχόμαστε θα έλεγα σε τακτά χρονικά διαστήματα παρόλο που αυτή τη φορά έχει περάσει πολύς καιρός. Ελπίζω ο κόσμος να μην μας έχει ξεχάσει!  

Μέσα στα τόσα χρόνια περιοδειών μπορείς να θυμηθείς την χειρότερη και την καλύτερη στιγμή που είχες επι σκηνής;

Η χειρότερη θα πρέπει να ήταν στη Βολιβία όταν είμασταν αυτόπτες μάρτυρες σε αστυνομική βία απέναντι στο κοινό μας. Σταματήσαμε να παίζουμε και απομακρυνθήκαμε από την περιοχή αλλά ακόμη και αυτό δεν φάνηκε να βοηθάει σε κάτι. Ορισμένες φορές τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο αλλά 99,9% έχουμε θετικό vibe και υπάρχει μόνο μια φιλική μορφή επιθετικότητας παρούσα στα shows οπότε δεν υπάρχουν ανησυχίες πάνω σε αυτό. Απόψε θα είναι ένα highlight που θα παίξουμε καινούριο τραγούδι μπροστά σε live audience για πρώτη φορά.

Τέλος θα ήθελα να στείλεις ένα μήνυμα στους αναγνώστε του metalzone.gr.

Σας εύχομαι ευτυχισμένος ο νέος χρόνος για όλους σας και εύχομαι να σας δω όλους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη! Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας! Sami

Θυμίζουμε ότι οι Kreator έρχονται στη χώρα μας για δύο εμφανίσεις στις 20 και 21 Ιανουαρίου. Δεν είναι τυχαίο ότι με 14 άλμπουμ έχουν έρθει στη χώρα μας 13 φορές για συναυλίες, τις περισσότερες φορές και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και σε όλες ανεξαιρέτως γνώρισαν την αποθέωση από το κοινό.

Gods Of Violence European Tour 2018
KREATOR (Germany) Vader (Poland) + DAGOBA (France)
Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 - Principal Club Theater @ Fix
Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 - Piraeus 117 Academy

https://www.facebook.com/events/340307086415601/

Έλενα Μιχαηλίδου

Copyright 2024. All Right Reserved.