BLACK SOUL HORDE - RELEASE PARTY @ AN Club

Βροχερό βράδυ Πέμπτης και οι δρόμοι της Αθήνας όπως κάθε φορά που βρέχει αργοί… τραγικά αργοί… για αυτό και έφτασα στο An με καθυστέρηση όταν οι Gauntlet ήταν ήδη στη σκηνή λίγο πριν τις 21.00. Δεν παραπονιέμαι όμως, το δείγμα που πρόλαβα να παρακολουθήσω ήταν ικανό για να πω ότι πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη μπάντα, πολύ δεμένη και με αρκετά ενδιαφέρουσες συνθέσεις. Το κοινό που ήταν συγκεντρωμένο εκείνη την ώρα δεν ξεπερνούσε τα 60 άτομα. Για όσους δεν έχει τύχει να ακούσουν ακόμη δείγμα δουλειάς τους θα σας πρότεινα να το κάνετε. Είναι ένα καθαρό καλοπαιγμένο Heavy metal με καθαρά και ενδιαφέροντα φωνητικά που θυμίζει τον κλασσικό ήχο και ίσως σε κάποιες στιγμές NWOBHM. Για να μην το κουράζω παραπάνω αξίζουν την προσοχή σας.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Δεύτεροι στη σκηνή ανέβηκαν οι Conivixion στις 21.30 και ενώ είχαν έρθει αρκετοί περισσότεροι στο χώρο. Με το σκληροπυρηνικό κοινό τους κάτω απ το μικρόφωνο του τραγουδιστή να τραγουδάνε στην υψηλότερή τους ένταση θύμιζαν να έχουν βγει κατευθείαν απ’ τη δεκαετία του 80. Καλοδουλεμένες κιθάρες, δεμένη μπάντα και πολύ κέφι και διάθεση για πλάκα. Συνθέσεις «τίμιου» heavy metal και χαβαλεδιάρικοι στίχοι όπως το χιτάκι τους Drink Metal και Heavy Metal Re Moynia στο οποίο οι φίλοι τους επέλεξαν να τους πετάξουν γαρύφαλλα! Έκλεισαν δίνοντας ραντεβού για τις 15 Δεκεμβρίου στο Kyttaro.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Γύρω στις 22.30 ανέβηκαν στην σκηνή οι Steamroller Assault που φέτος συμπληρώνουν 15 χρόνια ζωής και ετοιμάζουν το τρίτο άλμπουμ τους μες το 2014. Πρώτη φορά που τους παρακολούθησα αλλά με συνεπήρε το groove τους από την πρώτη πενιά. Ο κιθαρίστας τους είναι φοβερός παίχτης με εξαιρετική δεξιοτεχνία στο να συνυφαίνει το heavy ήχο με το boogie (?). Ο ντράμερ έχει φοβερό groove, το μπάσο υπογράμμιζε τις μελωδίες με εξαιρετική δύναμη… και τι να γράψω για τον Συράκο; Δηλαδή πόσο πιο πολύ τα μυαλά στα χέρια αυτός ο τραγουδιστής; Τον έχουμε ακούσει να ερμηνεύει hard rock με ένα συναίσθημα που είναι αδύνατο να σε αφήσει ασυγκίνητο και από την άλλη να τον ακούς να βρυχάται μελωδικά στους Steamroller Assault. Εξαιρετικές ακροβασίες από άγριες φωνητικές γραμμές και κραυγές που φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη με μια ζεστασιά που ενυπάρχει σε όλες του τις ερμηνείες. Τρέλανε μας κι άλλο, μπορείς! Ο κόσμος αντιδρούσε πολύ θερμά στις συνθέσεις των Steamroller, τραγουδούσαν, έκαναν headbanging, crowd surfing και χαμογελούσαν. Κατέβηκαν απ’ τη σκηνή με μια ατμόσφαιρα party να έχει πλημυρίσει το ΑΝ.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Γύρω στις 23.30 οι πρωταγωνιστές τις βραδιάς ανέβηκαν στη σκηνή. Οι Black Soul Horde που παρουσίασαν το πρώτο τους άλμπουμ Tales Of The Ancient Ones έχουν στις τάξεις τους αναγνωρισμένα μέλη της σκηνής που δεν έχουμε συνηθίσει να ακούμε να συμμετέχουν σε heavy metal σχήματα. Ο ντράμερ ας πούμε είναι γνωστός για τη συμμετοχή του στους Sun Of Nothing και είναι ένα μυδράλιο πίσω από τα τύμπανα. 

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Ο Γιάννης, στην κιθάρα είναι από εκείνους που συμμετείχαν σε ένα από τα πρώτα core συγκροτήματα της Αθήνας For What Is Worth. Ο ήχος τους είναι κλασσικός αλλά ταυτόχρονα φρέσκος. Μελωδίες, σόλο, ογκώδης κιθάρες, πιασάρικα riff, όλα τα συστατικά είναι εκεί και το αποτέλεσμα εξαιρετικό. Στην μπαλάντα της βραδιάς στην σκηνή ανέβηκε η Λύδα Αγγελάκη δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Στο τέλος του σετ ανέβασαν στην σκηνή των τραγουδιστή των Convixion Νίκο Παπακώστα και των Steamroller Assault Νίκο Συράκο και μαζί με τον Δημήτρη Κότση των Black Soul Horde ολοκλήρωσαν το setlist τους με διαδιασκευή.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Report: Ελενα Μιχαηλίδου
\r\nPhotos: Δημήτρης Χατζημωυσής

\r\n\r\n

 

\r\n

Copyright 2022. All Right Reserved.