POTERGEIST & SIXforNINE @ AN Club

Σάββατο 9/5 στο An Club και πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας live. Οι SixForNine μαζί με τους Potergeist παρουσιάζουν αμφότεροι τους καινούργιους τους δίσκους. Για τους μεν αποτελεί το  ντεμπούτο τους ενώ για τους δε πρόκειται για τον δεύτερο δίσκο τους .  

\r\n\r\n

Την βραδιά άνοιξαν οι πάρα πολύ καλοί  Ghost Season οι οποίοι έπαιξαν ολόκληρο το EP “Ghosts Like Her” μαζί με 3 καινούργια κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο που ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν πότε θα βγει, όπως δήλωσε χαριτολογώντας ο τραγουδιστής τους Νίκος Λούντος. Με ωραίο ήχο και μεγάλη όρεξη κατάφεραν μετά το μέσον του show να προσελκύσουν αρκετό κόσμο κοντά τους. Θέλω να τονίσω την απόδοση του drummer Χρήστου Γκρέκα καθώς και τον συνδυασμό των δύο κιθαριστών Νίκου Χριστόλη και Nash Sinner. Τα solos διαδέχονταν το ένα το άλλο και αυτό ανέβαζε την διάθεση του κοινού.  Νομίζω πως έπεισαν και τους πιο δύσπιστους πως δεν είναι ακόμα μία μπάντα της σειράς.

\r\n\r\n

\r\n\r\n


\r\n
\r\nΌσο για τους παλικαράδες που ανέβηκαν στην σκηνή γύρω στις 23:00 και κάτι, περίμενα πώς και πώς να τους δω live, όπως και όλο το υπόλοιπο κοινό φαντάζομαι. Έχουν αγαπήσει αυτό που κάνουν, και έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο μιας και όταν έφτασε η σειρά τους το An ήταν ήδη ασφυκτικά γεμάτο. Όσο για το set list τους αποτελούταν από ολόκληρο τον καινούργιο δίσκο τους μαζί με ένα εισαγωγικό κομμάτι στο “Save Me” με τίτλο “SixForNine” αλλά και ένα καινούργιο με τίτλο “Never Ending Road”.Το κομμάτι όπως μας είπε ο Φώτης είχε βγει λίγο μετά τις ηχογραφήσεις και γι’αυτό δεν πρόλαβαν να το συμπεριλάβουν στον δίσκο.

\r\n\r\n

Καταιγιστικοί, κάθε νότα που εξαπέλυε οποιοδήποτε όργανο, είτε αυτό ήταν τα drums είτε η κιθάρα είτε το μπάσο έβαζε φωτιά στην ατμόσφαιρα. Την φωνή του Φώτη δεν μπαίνω καν στον κόπο να την σχολιάσω. Ο τύπος απλά δεν υπάρχει, είναι ο ορισμός της εκφραστικότητας.  Ήταν αυτό ακριβώς που χρειάζονταν οι Potergeist για να βγουν “ζεστοί”.
\r\n 

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n


\r\n
\r\nΜετά από τους αεικίνητους SixforNine ηρθε η ώρα του «Βάλτου» και των υπόλοιπων Swampires… και το λέμε έτσι γιατί όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε στην συνέντευξη που έδωσαν στο Metalzone.gr στην εκπομπή Jester’s Dance, «έχω αλλάξει 17 μέλη, ούτε ο Mustaine δεν με φτάνει». Ανεβαίνουν στη σκηνή και ενώ ταχτοποιούν τα τύμπανα ο Βάλτος πίνει Milko και λουφάρει. Μόλις ο Τολέας έχει σεταριστεί για να τα σπάσει ξεκινούν και είναι απολαυστικοί. Ρυθμικοί, riffαριστοί, grooveάτοι και ανέβασαν τη διάθεση στο κατακόρυφο. Ο κόσμος που είχε γεμίσει το ΑΝ ήξερε τα τραγούδια, τα τραγουδούσε μαζί με τον «Βάλτο» και επευφημούσε κλυδωνίζοντας τα θεμέλια του χώρου. Τα Swampire έπαιξαν παλιά και καινούρια τραγούδια και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον  του κοινού. Στο νέο τραγούδι που περιέχεται στο Crocodile tears “The Preacher and the Witch” ο Φώτης των Sixfor Nine και η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου ανέβηκαν στη σκηνή προκειμένου να το ερμηνεύσουν ζωντανά.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Ολοκλήρωσαν το σετ, έκαναν μια απόπειρα να κατέβουν από τη σκηνή και με φωνές τους ξανανεβάσαμε για ένα τελευταίο τραγούδι. Να κάνουμε και μια ιδιαίτερη μνεία; Ο XP κουβάλησε κάτι μεταλλικά riff στη θήκη της κιθάρας του που τώρα τους αναγνωρίζουν στο δρόμο και τους μιλάνε και οι metalάδες (όπως είπε και ο Βάλτος). Να πούμε και κάτι που βαραίνει τη συνείδηση μας και ΔΕΝ γίνεται να μη το γράψουμε; Τι αιλουροειδές είναι αυτή η χροιά του Αλεξ; Όλα του τα ακούσματα όλες του οι επιρροές ακούγονται στον τρόπο που ερμηνεύει με αποτέλεσμα να αλλάζει ανάλογα με το τραγούδι. Επιπλέον ντύνει τα τραγούδια με μια θεατρικότητα που γεμίζει τη σκηνή. Όμως για να μην αδικήσουμε τα υπόλοιπα μέλη πρέπει απαραιτήτως να αναφέρουμε τον Τολέα που όλο και κάτι σπάει στα ντράμς, τον Στρατάλ που μαζί με τον XP είναι συμπληγάδες και τον Κωστή Βήχο που μαζί με τον Τολέα απογειώνει το rhythm section. Ομολογώ ότι έφυγα με το Crocodile Tears στο Player του αυτοκινήτου στη διαπασών και fan των Potergeist!

\r\n\r\n

Report Ghost Season + SixforNine Δημήτρης Μιχαλίτσης
\r\n          Potergeist Hell1 Mihailidou

\r\n\r\n

Photo Hell1 Mihailidou

\r\n\r\n

 

\r\n

Copyright 2022. All Right Reserved.