ROCK YOU TO HELL FESTIVAL @ 7 Sins

\r\nROCK YOU TO HELL, ένα festival που ελπίζουμε να καθιερωθεί ως θεσμός, έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα, στο Seven Sins.

\r\n\r\n

\r\nΤο δύσκολο έργο της “προθέρμανσης” του λιγοστού κοινού ανέλαβαν οι Αθηναίοι ERASE, οι οποίοι κυκλοφόρησαν το demo τους με τίτλο “Heavy Metal Maniacs” προ διετίας. Η μπάντα ανέβηκε στη σκηνή λίγα λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του festival γεμάτη ενέργεια και δυναμική διάθεση. Ο ήχος δεν ήταν σύμμαχος στην εμφάνιση τους, ενώ και η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μικρή. Στα 30 λεπτά του set τους έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

\r\n\r\n

\r\nΎστερα από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα ανέβηκε στη σκηνή μια φρέσκια μπάντα, οι ANGELOMORA που γεννήθηκαν το 2012 από πρώην μέλη των Dragon’s Lair και έχουν επιρροές από US Power Metal μπάντες, όντας κοντά στην αισθητική των Crimson Glory, Queensrÿche, Apollo Ra. Ο ήχος στην περίπτωση των Angelomora παρουσίαζε διακυμάνσεις με αποτέλεσμα να μην ακούγονται καθαρά τα φωνητικά σε μεγάλο μέρος της εμφάνισης τους. Παρά τις αντιξοότητες, οι Angelomora πραγματοποίησαν ένα καθ’ όλα αξιοπρεπές live, κλείνοντας ιδανικά με τη διασκευή στο θρυλικό “The Needle Lies” των Queensrÿche.

\r\n\r\n

\r\nΟι CLAIRVOYANT δε χρειάζονται συστάσεις, καθώς μετράνε πάνω από δεκαετία στην εγχώρια σκηνή. Από την αρχή της δημιουργίας τους μέχρι σήμερα το line-up της μπάντας έχει αλλάξει αρκετές φορές με αποτέλεσμα να υπάρχει διαφορετική χημεία στην εκάστοτε live εμφάνιση τους. Ο ήχος είχε πλέον βελτιωθεί αισθητά συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες μπάντες, ενώ οι CLAIRVOYANT ξεδίπλωναν την ιδιαίτερη προσωπικότητα και εμπειρία τους στο stage. Έκπληξη στην εμφάνιση τους αποτέλεσαν οι δύο συνεχόμενες διασκευές στους Warlord στα  “Keeper of The Reign”  και “Child of the Damned”, όπου συμμετείχε ο George Drimilis (Heart Attack, Raging Storm κλπ), δημιουργώντας μια πολύ ωραία παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

\r\n\r\n

Μετά από ολιγόλεπτο διάλυμα για ξεκούραση και ανεφοδιασμό, στη μικρή σκηνή ανέβηκαν οι Άγγλοι SPARTAN WARRIOR, ένα σημαντικό αν και άγνωστο σε πολλούς  συγκρότημα στην ιστορία του N.W.O.B.H.M. με 30 χρόνια στην πλάτη, κάτι που φαινόταν και από τον αέρα που είχαν επί σκηνής. Οι Spartan Warrior έκαναν μια πολύ καλή εμφάνιση όντας ιδιαίτερα επικοινωνιακοί με το Ελληνικό κοινό, ενώ η γεμάτη πάθος ερμηνεία του frontman Dave Wilkinson δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Ένα κλίμα που διατηρήθηκε και στην εμφάνιση των BLIND JUSTICE που ανέβηκαν στη σκηνή αμέσως μετά. Με σύμμαχο τον καλό ήχο έδειχναν ιδιαίτερα ορεξάτοι επί σκηνής πράγμα που επηρέασε και το κοινό που εκείνη την ώρα είχε πια γεμίσει το club. Έπαιξαν κομμάτια από τα 2 demos που κυκλοφόρησαν προ 25 ετιας και όπως πολύ χαρακτηριστικά είπε κάποιος από το κοινό απευθυνόμενος στον κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος της μπάντας Mike G «Έπρεπε να πάμε 45 χρονών για να τα ακούσουμε live!” Πολύ καλή εκτέλεση και στις 2 διασκευές που επέλεξαν, Τα “Don’t Break The Circle” των Demon, όπου έγινε χαμός, και το “Nightcrawler” με το οποίο έκλεισαν και το set τους.

\r\n\r\n

\r\nΠριν την εμφάνιση των HOLOCAUST που όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία στη σκηνή ανέβηκαν οι  WOTAN που βρίσκονταν στο club καθολη τη διάρκεια του festival, παίζοντας 3 κομμάτια για να προθερμάνουν το κοινό, κάτι που λειτούργησε θετικά στον κόσμο ενισχύοντας έτσι την όλη παρειστικη ατμόσφαιρα.

\r\n\r\n

Λίγο αργότερα στη σκηνή εμφανίζονται οι HOLOCAUST οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερα ορεξάτοι και με αρκετή ενέργεια. Είμαι σίγουρος ότι όλοι περίμεναν να ακούσουν κομμάτια όπως τα “Murder On My Mind” αλλά και τον ύμνο “Heavy Metal Mania” και οι συγκρότημα, πέρα από κάποια προβλήματα στον ήχο, δεν μας απογοήτευσε! Η εμφάνιση τους δεν θα έλεγα ότι ήταν και από τις καλύτερες αφού υπήρξαν και κάποια μικρολαθακια όσον αφορά την απόδοση των κομματιών.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\nΤελευταία μπάντα, οι Headliners του festival, MEDIEVAL STEEL οι οποίοι έχουν κυκλοφορήσει μόλις ένα album (σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις) αλλά έχουν γράψει τη δίκη τους ιστορία στο χώρο του underground, με epic metal ύμνους όπως το ομώνυμο “Medieval Steel”. Παρά το γεγονός ότι εμφανίζονταν πρώτη φορά στη χώρα μας και επευφημούνταν συνεχώς από το Ελληνικό κοινό, η εμφάνιση των Αμερικανών δεν υπήρξε η αναμενόμενη, αφού από την αρχή ,σε μένα τουλάχιστον έδωσαν την εντύπωση ότι έπαιζαν κάπως διεκπεραιωτικά. Έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι έπαιξαν αρκετά καινούρια κομμάτια από το επερχόμενο album τους, ενώ καλύτερη στιγμή της εμφάνισης τους ήταν το κλείσιμο με τον ομώνυμο Ύμνο όπου το κοινό τα έδωσε όλα!

\r\n\r\n

\r\nΣε γενικές γραμμές λοιπόν το πρώτο Rock You To Hell εξελίχθηκε ομαλά, χωρίς ευτράπελα. Φυσικά οι απόψεις διίστανται, όπως γίνεται πάντα, αλλά στο μόνο που θα συμφωνήσω απόλυτα είναι στην αλλαγή χώρου διεξαγωγής του festival, αφού το συγκεκριμένο club δεν πληροί τις προδιαγραφές ούτε από άποψη χωρητικότητας ούτε από άποψη καταλληλότητας χώρου.

\r\n\r\n

\r\nLive Report: Νικολέτα Σαράντου, Δημήτρης Καραντούνιας

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2022. All Right Reserved.