Septic Flesh @ Fuzz Club

\r\n Πολύ καλό πακέτο για να το προσπεράσεις αυτό του Σαββάτου. Αρκετά καλή τιμή εισόδου επίσης πιστεύω. Ο κόσμος λοιπόν τίμησε το όλο θέμα. Παρ’ολο που το μαγαζί δε γέμισε από την αρχή, με το πέρασμα της ώρας είδαμε και το πατάρι να γεμίζει μαυροφορεμένους. Όλα καλά λοιπόν.
\r\n
\r\n Αρχή με τους Heavier Than God.  Ήμουν κι εγώ ανάμεσα σε αυτούς που έλεγαν "ποιοί είναι αυτοί ρε?" αλλά σίγουρα όχι με αρνητικό τόνο. Όντας περίεργος για νέα ακούσματα αποζημιώθηκα και με το παραπάνω παρ’όλο που το ύφος της μπάντας ήταν αρκετά διαφορετικό από αυτό της βραδιάς. Metal με βελάκια που έδειχναν τους Raging Speedhorn αλλά και κλασικότερα ερεθίσματα(Black Sabbath) σαν επιρροές. Διέκρινα τον τραγουδιστή των One Block Society αν δεν απατώμαι, ο οποίος έκανε φοβερή δουλειά με το μικρόφωνο. Ρυθμικοί, στακάτοι και χαμηλών τόνων αλλά και με Sabbath διασκευή να ζεσταίνει το κοινό καταχειροκροτήθηκαν και σηματοδότησαν μια ενδιαφέρουσα εκίνηση για το βράδι.
\r\n\r\n

\r\n

\r\n
\r\n\r\n

\r\n

\r\n \r\nΧωρίς πολλές καθυστερήσεις οι Dark Funeral με τις σχετικές ενδυμασίες και το corspepaint ανέβηκαν και έπαιξαν με balls. Δεν είμαι ούτε κανας δηλωμένος οπαδός, ούτε έχω μεγάλη γνώση της μουσικής τους. Αυτό που ξέρω είναι πως κατάφεραν και κούνησαν τα θεμέλια του Fuzz. Ο κόσμος στήριξε με τρελά pits και ο ήχος ενώ δεν ήταν με το μέρος μας, ενίσχυε το black κομμάτι του θέματος. Μουντός και λασπώδης μάλλον έδινε περισσότερο στην ατμόσφαιρα παρά ενοχλούσε. Αυτό που με έστειλε για λάχανα είναι ο νέος τραγουδιάρης ο οποίος πέρα από στιβαρή σκηνική παρουσία διέθετε και ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ λαρύγγι.
\r\n\r\n

\r\n

\r\n \r\n

\r\n

\r\n Οι οπαδοί τους πέρα από το setlist ευχαριστήθηκαν και το μεγάλο set των blacksters, το οποίο έδειχνε ατελείωτο(με την καλή έννοια) με την προσθήκη του encore. Enriched By Evil, Open The Gates, Atrum Regina, 666 Voices Inside, και άλλα πολλά ακούστηκαν με το My Funeral να κλείνει το set πανηγυρικά. Κοινό και μπάντα έδειχναν υπερευχαριστημένοι. Όλα κομπλέ.
\r\n
\r\n Το τέλος όμως δεν είχε έρθει ακόμα. Αλλαγή του stage-set σε αυτό των Septic Flesh και με την απαραίτητη καθυστέρηση ερχόμαστε στην εκκίνηση της εμφάνισης των συμφωνικών deathsters. To κοινό ήταν προετοιμασμένο για το όλο event, sing-alongs, moshpits, το καθιερωμένο wall of death, όλα έδειχναν πως το show είχε πολύ ακόμα. Η μπάντα δεμένη άψογα, πυροβολούσε αβέρτα. Το drumming του Φώτη διαολεμένα υποδειγματικό, ενώ με τη σωστή αυστηρότητα θα πρέπει να αναφέρω πως το φοβερά επαναλαμβανόμενο "Είστε έτοιμοι?" και "Πάμε Αθήνα!" του Σπύρου ήταν κουραστικό σε σημεία.
\r\n\r\n

\r\n

\r\n
\r\n Το setlist όπως ήταν αναμενόμενο βασίστηκε στα πρόσφατα albums της μπάντας. Όχι απαραίτητα κακό αυτό μιας και το μεγαλύτερο μέρος του κοινού έδειξε φοβερά εξοικιωμένο με όλα τα κομμάτια που ακούστηκαν. Ίσως λιγότερο με το Esoptron(...). Τα videos στο πλάι της σκηνής έδειναν ατμόσφαιρα μαζί με τον καλό φωτισμό, το όλο θέαμα είναι άξιο αναφοράς.
\r\n
\r\n Άψογες εκτελέσεις, μια μπάντα με καταπληκτική σκηνική παρουσία κι ένα εκστασιασμένο κοινό αποτέλεσαν ένα από τα συναυλιακά highlights της χρονιάς που μόλις μπήκε. Δεν έχω πολλά να γράψω, θα ήταν προτιμότερο να το βίωνε κανείς από το να διαβάσει ένα κείμενο σαν κι αυτό. Μέχρι το επόμενο gig τους λοιπόν, weep! Eνδεικτικά κομμάτια που ακούστηκαν Oceans of Grey, The Vampire from Nazareth, Communion, DNA, The Virtues of the Beast, We the Gods, Anubis, Persepolis και πολλά ακόμη.\r\n

\r\n

\r\n \r\n

\r\n

\r\n \r\n

\r\n\r\n\r\n

\r\n\r\nReport: Γιάννης rem3dy Νάκος
\r\nPhotos: Δημήτρης Χατζημωυσής
\r\n

\r\n

Copyright 2022. All Right Reserved.