ROYAL HUNT - Moving Target

Royal Hunt - Last Goodbye (Official Video)

ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΛΩΔΙΑ

Οι Royal Hunt μελωδικό progressive, power metal σχήμα από την Δανία από το 1989 μελώνουν τα αυτιά και τις καρδιές των οπαδών τους, αλλά και αυτών που θέλουν τις μελωδίες, να είναι κάτι σαν το γλυκό της μέρας, αλλά και το βασικό συστατικό της χαράς και ευτυχίας, με δίσκους που ακόμα και στους πολλούς αντιφρονούντες φαντάζουν τουλάχιστον αξιοπρεπείς.

Και όντως έχουν οι Royal Hunt κυκλοφορήσει δίσκους αξιομνημόνευτους, που για πολύ κόσμο είναι αυτοί που θα βουτήξουν για μια ανάλαφρη για κάποιους, για κάποιους άλλους με όμορφες συνθέσεις γεμάτες με προοδευτικές ιδέες, ή ακόμα και για άλλους heavy και power metal στιγμές που ομορφαίνουν τις ζωές τους.

Ο πρώτος δίσκος ‘’Land Of Broken Hearts’’ του 1992 έβαλε από την αρχή την μελωδία στην ζωή τους, και έτσι πήγε και το ‘’Clown In The Mirror’’ του 1994. Το 1995 έκαναν μια κίνηση ματ. Βρήκαν τον D.C. Cooper για την θέση του τραγουδιστή. Ο Donald Christopher Cooper σφράγισε με την φωνή του, τις ερμηνείες του τους επόμενους δύο δίσκους των Royal Hunt ‘’Moving Target’’ του 1995 και ‘’Paradox’’ του 1997.

Στο ‘’Moving Target’’, που θα μας απασχολήσει τώρα, ο André Andersen, κιθάρα – πλήκτρα, ακόμα εκεί δημιουργεί και δίνει πνοή στους Royal Hunt. Ο Jacob Kjaer, κιθάρα, ο μπασίστας Steen Mogensen, κάθισαν λίγα χρόνια ακόμα και ο ντράμερ Kenneth Olsen, έφυγε μετά από την κυκλοφορία του. Αυτοί λοιπόν πλαισίωσαν τον D.C. Cooper στην δημιουργία του ‘’Moving Target’’.

Με ένα εξώφυλλο, εκτός Royal Hunt πραγματικότητας και φιλοσοφίας, με τοπίο κατεστραμμένο, βομβαρδισμένο, αλλά με εμφανή τον στόχο μπροστά στα μάτια μας, που στα δικά μου μάτια φιλοσοφεί πάνω στο πως ο καθένας από εμάς θα κάνει το τοπίο του καλύτερο, θα κτίσει τον δικό του New Brave World. Και τα οκτώ κομμάτια του ‘’Moving Target’’ συν και το ένα ορχηστρικό κομμάτι, σε αυτό στοχεύουν και σε μεγάλο βαθμό πετυχαίνουν. Βοηθάει και η κορυφαία παραγωγή από τον ίδιο τον Andre Andersen.

Βιολιά βάζουν την σφραγίδα τους στο εναρκτήριο ‘’Last Goodbye’’, έγινε και video clip, και η φωνή του D.C. Cooper βάζει γκολάρα από τα αποδυτήρια. Απλά εκφραστικός με όσα περιλαμβάνει αυτό, σε ένα τραγούδι που βάζει στα πρώτα πρώτα τον πόνο του αποχωρισμού, χωρίς να γίνεται μελό. ‘’1348’’ και μαζί με μνήμες, που και αυτές αφυπνίζονται με την φωνή του D.C. Cooper. ‘’Making Mess’’, ‘’Making A Mess &‘’Far Away’’ και οι ρυθμοί και το επίπεδο ευχαρίστησης ανεβαίνουν στο ταβάνι. Το ΄’’Far Away’’είναι από τα καλύτερα τους, μαζί με το ‘’Last Goodbye’’. Ρεφρέν και μελωδίες που μένουν στο μυαλό, και αυτό να είναι το στόρυ όλης της πορείας των Royal Hunt, αλλά εδώ και στο επερχόμενο δίσκο ‘’Paradox’’ φτάνουν στο πικ τους.  Κιθάρες συν τα μελωμένα πλήκτρα εγγυούνται για αυτό, και κάπως έτσι φτιάχνουν και φτάνουμε και το ορχηστρικό ‘’Autograph’’.   ‘’Stay Dawn’’ & ‘’Give It Up’’ ακολουθούν ως απλά καλές αλλά όχι αξιομνημόνευτες συνθέσεις. Το ‘’Time’’ βάζει πιο heavy φόρμες, μαζί με την μελωδία των πλήκτρων και μια αλητεία στο φινάλε. Φανταστικά heavy/power οι κιθάρες εδώ.

Δισκάρα, και μιλάει ένας που δεν είναι φαν των Royal Hunt, το ‘’Moving Target’’ και ακολούθησε ένας αντίστοιχος ‘’Paradox’’. Αν θέλει κάποιος να μπει στον κόσμο των Royal Hunt σε αυτά τα δυο σημαντικά τους κεφάλαια θα πρέπει να μπουν.

ΥΓ/ Σε δυο μέρες από την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο οι Royal Hunt θα παίζουν στην Αθήνα μαζί με Soul Cages, και φαντάζομαι ότι στο σετ λιστ θα υπάρχει ικανός αριθμός κομματιών από αυτούς τους δύο δίσκους, συν φυσικά από το νέο τους δίσκο ‘’Cast In Stone’’.

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.