Avalanche - Here Comes the King

Avalanche - The King.wmv

Avalanche - Here Comes the King

~~                          Σε μια προσωπική σύγκριση του Ευρωπαικού και του Αμερικάνικου Power Metal,  θα διάλεγα το δεύτερο. Τουλάχιστον πλέον ,ίσως κάπου στα 90ς να ήταν και ισόπαλα τα πράγματα. Οι Avalanche (με ένα e στο τέλος, καμμιά σχέση με τους άθλιους Ισπανούς) μας έρχονται από Γερμανία και τιμούν το Ευρωπαικό Power. Στην δεκαετία που αντέξανε κυκλοφόρησαν δυο δίσκους. Δυστυχώς δεν έχω ακούσει το δεύτερο αλλά το ‘’Here Comes The King’’  άνετα κερδίζει μια θέση στο πάνθεον των Ευρωπαικών Power Metal κυκλοφοριών. Οι λάτρεις των παλιών Helloween και Heaven’s Gate μπορούν να προσθέσουν άλλο ένα άκουσμα που θα λατρέψουν.
\r\n                         Πρώτες στροφές του δίσκου (cd) και το αποτέλεσμα δεν ενθουσιάζει ιδιαίτερα. Χαρούμενο, αρκετά γρήγορο, ρυθμικό power metal. Ευτυχώς το ‘’A Romantic Lovesong’’ είναι ακόμα πιο πιασάρικο, ευχάριστο, με κολλητικά ρεφραίν. Αυτά τα ‘’Γαλλικά στον κεντρικό επωδό είναι απόλυτα ταιριαστά, ακόμα και ας μην τα καταλαβαίνω. Γενικότερα ένα θεματάκι με την  έλλειψη στίχων στο cd, είναι κάτι το αρνητικό. Όπως και να χει, το τραγούδι ζωγραφίζει. Το αρχικό μούδιασμα εξαφανίζεται εντελώς.  Το ‘’The King ‘’ που ακολουθεί μπορεί άνετα να συγκριθεί με τους ύμνους των Αρχηγών (των Helloween ντε). Φωνή-κρύσταλλο που ζηλεύεται στις ψιλές αφού σε λιθοβολεί με την σειρήνα του. Οι συνθέσεις είναι δουλεμένες και εκτιμούνται ολικά  μιας και όλοι κατευοδώνουν για το καλύτερο αποτέλεσμα.
\r\n                   Εξαίσιες στιγμές υπάρχουν αρκετά καθόλη την διάρκεια της ακρόασης. Γνωρίζουν πότε είναι ώρα να χαλιναγωγήσουν τις ορμές τους  (A Song About A Lady), μια μπαλάντα η οποία πορεύεται με σύντροφο ακουστικές και φωνητικές μελωδίες και θα μπορούσε εύκολα να βρίσκεται μέσα σε μια συλλογή γεμάτες αγάπη από αυτές που φτιάχναμε παλιότερα εμείς οι σκληροί άντρες (γκούχου γκούχου)  και πότε να λαχταρήσουν ταχύτητες και ένταση (Private Guardians) ικανές και γεννημένες για να μεγαλουργήσουν στο σανίδι ή στα ηχεία ενός κλαμπομάγαζου..
\r\n                      Ο φόρος τιμής που αποδίδουν στα Keepers Of The Seven Keys (Helloween) και  Livin In Hysteria (Heaven’s Gate) είναι εμφανέστατος αλλά ξετυλίγεται τόσο όμορφα και ειλικρινής που απολαμβάνεται σπάταλα. Το ‘’United’’  και το ‘’Hungry’’ αντίστοιχα είναι δυο χυμώδεις συνθέσεις που χτυπάνε στον παλμό της καρδιάς των προαναφερθέντων συγκροτημάτων. Το χυτήριο των Γερμανών Avalanche λιώνει τις καλύτερες πρώτες ύλες και ξανακαλουπώνει νέες κατασκευές γεμάτες πάθος και καμάρι . Δεν αρκούν όμως οι καλές προτάσεις. Δεν υπάρχουν μόνο δυνατότητες αλλά και  ικανότητες που  προμηθεύονται από τα μέλη της .Τόσες και τόσες μελωδίες είναι φωλιασμένες σε τραγουδάρες σαν το ‘’Noah’s Ark’’ μόνο και μόνο για την ακουστική μας ευχαρίστηση. ‘Ολο και κάποια θα αγγίξει ευαίσθητη χορδή στους οπαδούς του είδους.

\r\n\r\n

Υ.Γ. Σκακιέρα στο εξώφυλλο μπορεί να σημαίνει μόνο κάτι εξαιρετικό. (Oracle ή Prodigy-As Darkness Reigns, Eternity X-Mind Games, Zion’s Abyss-T.A.L.E.S. )

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2023. All Right Reserved.