Brainfever - Face To Face

Brainfever-Face To Face (FULL ALBUM, 1986)

Brainfever - Face To Face

Οι Brainfever ήταν από τη Γερμανία και το “Face To Face” ήταν το δεύτερο άλμπουμ τους. Αν και το ντεμπούτο τους “Capture the Night” είχε πολύ ωραίο ήχο, το “Face To Face” κερδίζει άνετα “στα σημεία”.  Σε αυτόν τον δίσκο υπάρχουν κάποια κομμάτια που απλά συγκαταλέγονται μέσα στις καλύτερες στιγμές του heavy metal.

O δίσκος ανοίγει με το πολύ speed-αριστό “Black Jack” που είναι τύπου Riot εποχής “Thundersteel”. Πολύ ωραίο κομμάτι, αλλά αυτό που ακολουθεί δεν προμηνύεται με τίποτα. Το συγκρότημα ρίχνει τις ταχύτητες, γίνεται επικό, τα ρεφρέν και οι μελωδίες “γλυκαίνουν” και η μπάντα δείχνει ικανή να γράψει διαχρονικά τραγούδια που απευθύνονται στον μέσο οπαδό, και όχι σε αυτούς με ειδικά ή δύσκολα ακούσματα όπως ίσως ήταν το ντεμπούτο τους.

Τα καταπληκτικά “Face to Face”, “Memories of Tomorrow”, “Savior”, “Master of Evil”, “Devil's Eyes” και το συγκλονιστικό αριστούργημα “Caught by the Fire” γράφουν τη δική τους ιστορία στην παγκόσμια heavy metal σκηνή, με τις απίστευτες μελωδίες και τα επικά, ευκολομνημόνευτα ρεφρέν. Τα υπόλοιπα κομμάτια βέβαια δεν πάνε πίσω. Το
Look Out” είναι ένας λιτός, μικρός ύμνος και το “Sweet Talker” βγάζει μια υπέροχη απλότητα. Ένας δίσκος είναι επιτυχημένος όταν όλα τα κομμάτια του ακούγονται ευχάριστα, ο ακροατής δεν “πηδά” κανένα τραγούδι, τα σιγοτραγουδά όλα, και κάποια τον προθερμαίνουν για να ξεσηκωθεί για τα καλά όταν φτάσει η σειρά των ύμνων.

Το σύνολο του δίσκου είναι εκπληκτικό και σου αφήνει μια υπέροχη αίσθηση ότι βρήκες κάτι καλό και σπάνιο που αξίζει. Επανακυκλοφόρησε κάποια στιγμή με δυο επιπλέον κομμάτια ενός EP που είχε το συγκρότημα. Όποιος βρει κάποια από τις εκδόσεις αυτές θα αποζημιωθεί. Όλοι οι οπαδοί του κλασικού heavy metal θα ενθουσιαστούν με αυτό το υπέροχο μείγμα Riot και Randy που παρουσίασε τότε το συγκρότημα, με έντονα όμως στοιχεία από τη δική του προσωπικότητα.

 

Γιώργος “Caught by the Fire” Πετρουλάκης    

Copyright 2023. All Right Reserved.