Crimsonfire - Crimsonfire

Crimsonfire - Darkside To Sanity

Crimsonfire - Crimsonfire

  Τα 90’s είναι η εποχή που το Power Metal είχε την τιμητική του, ευρέως διαδεδομένο με μπάντες από όλον τον κόσμο να προσπαθούν να εξελίξουν την δική τους ιστορία μέσα από αυτό. Πέρα από κάποια μεγαθήρια της Ευρώπης όπως παραδείγματος χάρη οι Stratovarius η οι Heaven’s Gate, οι Helloween, Gamma Ray η και οι Iron Savior. Στην νοτιοανατολική άκρη του Ινδικού Ωκεανού  σε μία χώρα που δεν φημίζεται για πολλά ονόματα Heavy Metal συγκροτημάτων, δημιουργήθηκαν το 1997 Οι Crimsonfire.
\r\n 
\r\n  Τρία χρόνια πέρασαν μέχρι να δούμε το πρώτο τους Demo ονόματι Crimson Fire το οποίο έβγαλε στο φως τα δύο πρώτα τους κομμάτια. Το νούμερο ένα το Blackened Reign και το νούμερο δύο ήταν το Empire Of Fear. Το δεύτερο έμελλε να ήταν ένα από τα δέκα κομμάτια που θα συμπλήρωναν την σύνθεση του ντεμπούτου album τους, “Crimsonfire” με το οποίο και έκαναν εκρηκτική είσοδο στην παγκόσμια Heavy Metal σκηνή. Οι μουσικοί που βρίσκονταν στην μπάντα εκείνη την περίοδο εναρμονίζονταν τόσο καλά μεταξύ τους που στο τέλος του δίσκου δεν θα μπορούσες να μην είχες τις καλύτερες εντυπώσεις και σχόλια.
\r\n  

\r\n\r\n

  Αρχικά πρέπει να γίνει αναφορά στην αγγελική-διαβολική μορφή που με τα φωνητικά του μετατρέπει άμεσα το ύφος των κομματιών. Ο Louie “Lewis” Gorgievski όνομα άγνωστο για εμένα μέχρι να ακούσω για πρώτη φορά τον δίσκο τους, συγκαταλέγεται στις κορυφαίες φωνές της εποχής. Δισκάκι που προμηθεύτηκα με ρίσκο καθότι δεν είχα ιδέα αν θα είναι όντως καλό όπως αναφερόταν από το δισκοπωλείο, αλλά να που τελικά βγήκα κερδισμένος. Riffάκια που ενδείκνυνται για κιθαριστικά όργια από τον Antony Tabone με ιδιαίτερη πυγμή και ακόμα περισσότερο από τον drummer Domenic Pinto ο οποίος κάνει επίδειξη δύναμης ειδικά σε κομμάτια όπως τα “A New Dawn”, “Reign In Fire”, “Empire Of Fear” και “Darkride To Sanity”, στο τελευταίο μάλιστα ποιος να περίμενε αυτή την σχεδόν τρομακτική εκδήλωση ενέργειας λίγο πριν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό. Ο ρυθμός των drums είναι αμείωτος με τον προαναφερθείς drummer να ανεβάζει ανά διαστήματα την ταχύτητα.
\r\n
\r\n  Μπάσο για τόνωση του εγκεφάλου, ηθικοπλαστικό και απολύτως σκληροπυρηνικό από τον Paul Yoannidis, δεν μου το βγάζετε από το μυαλό ότι αυτός ο τύπος έχει ελληνικές ρίζες. Χαρακτηριστικό κομμάτι για του λόγου το αληθές, το “Reign In Fire” που φαίνεται πεντακάθαρα. Και ήθελα να τελειώσω με την Dianne Melichar,(μην παρεξηγηθώ) που απλώνει με τα θαυματουργά δάχτυλα της σε κάθε κομμάτι  τις ξεχωριστές παραδείσιες νότες της.
\r\n
\r\n  Το album σε τρείς μέρες κλείνει μια δεκαετία από την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Κάτι το οποίο είχε κάνει πράξη η Majestic Rock στις 10 Οκτωβρίου του 2005. Είναι πολύ κρίμα που τους ξέρει λίγος κόσμος, αλλά αυτά παθαίνει όποιος μπλέκει με τέτοιου είδους promoters.  Οι στίχοι ολόκληρου του δίσκου είναι γραμμένοι από τον Louie Gorgievski, οι ηχογραφήσεις έλαβαν χώρα στα Palm Studios της Μελβούρνης. Τέλος το mix και το mastering έγιναν από τον Endel Rivers. 
\r\n
\r\nEnjoy the ride babes: 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2023. All Right Reserved.