Defyance - Transitional Forms

Defyance - A Force To Face My Fears

Defyance - Transitional Forms

~~                            Τρία στα τρία. Τρεις δίσκους είχαν κυκλοφορήσει μέχρι προσφάτως οι Αμερικανοί Progsters Defyance, και οι τρεις πάρα πολύ καλοί. Επίσης κάθε δίσκος τους, τους βλέπει με καινούριο τραγουδιστή.  Ξεκίνησαν σαν μπάντα το 1989 κυκλοφορώντας μια ομώνυμη κασέτα με τέσσερα τραγούδια και αργότερα το 1992. Ευτυχώς το 2014, η Minotauro Records κυκλοφόρησε ένα χορταστικό digipak που περιέχει και τα δυο ντέμος τους. Η ίδια εταιρία επανακυκλοφόρησε και τα δυο πρώτα αυτοχρηματοδοτούμενα άλμπουμς τους, με (δυστυχώς) ελαφρά παραλλαγμένα εξώφυλλα. Μικρό το κακό, μεγάλο το καλό (θα φτάσουν σε περισσότερα ζευγάρια αυτιά). Ο τρίτος και τελευταίος τους δίσκος για μια πολύ μεγάλη περίοδο ονομάστηκε Transitional Forms και κυκλοφόρησε το 2002 από την Nightmare Records, την εταιρία του Lance King, του νέου τραγουδιστή των Defyance. Με χαρά ανακαλύπτω ότι πέρσι προέβησαν στην κυκλοφορία νέου δίσκου (που δεν έχω ακούσει ακόμα αλλά σκοπεύω να το διορθώσω άμεσα αυτό το λάθος).
\r\n                    Όποιοι δεν έχετε έρθει σε επαφή με την φωνή του Lance King, ετοιμαστείτε για συντριβή. Μελωδικότατη, με εύρος και υψίσυχνη όσο θελήσει. Οι συνθέσεις είναι γρήγορες, ενθουσιώδεις, συναρπαστικές. Οι λάτρεις του μπάσου θα ευχαριστηθούν αυτόν τον δίσκο. Το prog/power metal των Defyance είναι από τις λίγες περιπτώσεις συγκροτημάτων που κρατήσαν δύναμη και την ένταση του ήχου τους αμείωτες. Οι διπλές κιθάρες των Peterson/Scott δεν θα το επέτρεπαν αυτό. Τα ακροδάκτυλα τους γλιστρούν πάνω στις ταστιέρες και βρέχονται με παραδεισένια ηχητικά πλούτη.Το μυαλό γνέφει και τα χέρια εκτελούν. Οι μελωδίες ρέουν σε αφθονία και πλημμυρίζουν με αρμονικούς ήχους. Προσθέστε και πλήκτρα που υπόσχονται επιπλεόμενες απολαύσεις πάνω από τα ηχητικά κύματα των εγχόρδων. Και άντε να σωθείς από το ‘Connection’’, άντε να την βγάλεις καθαρή και στο ‘’Passing Of The Night’’, ε στο τρίτο (A Force To Face My Fears) σε έχουν τραβήξει στο βυθό τους. Δεν θα αντεπεξέρθεις σε τόσα σολαρίσματα-κατορθώματα, δεν θα καταφέρεις να μην βαφτείς στα χρώματα της φωνής του King, δεν θα αντισταθείς στα βουντού των ρυθμικών μαγίστρων.
\r\n                        Αν υπήρχαν καμπάνες δικαιοσύνης, στο άκουσμα του ‘’Transitional Forms’’ θα έπρεπε να χτυπούν τόσο δυνατά , μέχρι να αποσπάσει την προσοχή πολλών ανθρώπων ή να σπάσουν από τους κλυδωνισμούς.  Ένας κιθαριστικός εορτασμός με επίτιμους τιμώμενους την μελωδία και τον συνθετικό οργασμό. Κάθε σύνθεση κοσμείται από μαγευτικά φωνητικά που ξεδιπλώνουν προσωπικές στιχουργίες, ρυθμικές παγίδες και αγγελικές συγχορδίες. Ναι, άγγελοι με ονόματατα τραγουδιών σαν ‘’A Notion’’ ή ‘’Just Beyond My Site’’.  Και για όσους δεν χορταίνουν την φωνή του Lance, υπάρχει και το ‘’Never Fade Away’’, και καλά πιο μπαλαντοειδές. Ακουστικές κιθάρες, πιανάκι και ο Lance να ηγείται του συγκεκριμένου τραγουδιού με τις εκπληκτικές, κρυστάλλινες φωνητικές του  ικανότητες μπροστά. Εννιά τραγούδια για την μετάβαση μας σε power/prog φόρμες υψηλών γνωρισμάτων.
\r\n 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2023. All Right Reserved.