Dream Death - Journey into Mystery

DREAM DEATH- Sealed in Blood

Dream Death-Journey into Mystery

Υπάρχουν πολλές μπάντες που θυμίζουν , αντιγράφουν ή έχουν εμφανέστατες επιρροές από τους Μέγιστους Celtic Frost. Μιλάμε για μπάντες, που δημιουργήθηκαν μια-δυο δεκαετίες αργότερα. Υπάρχουν και μπάντες που θυμίζουν Celtic Frost αλλά ήταν στην ίδια (σχεδόν) περίοδο  παραγωγικοί. Ο λόγος για τους Dream Death, μια Αμερικάνικη μπάντα που ξεκίνησε το 1985 σαν τρίο, με τους Brian Lawrence στην κιθάρα και φωνή, Mike Smail στα ντραμς και Ted Williams. Μετά το πρώτο τους demo το 1986 , προσθέτουνε στη σύνθεση της μπάντας ένα δεύτερο κιθαρίστα, τον Terry Weston και σύντομα βγάζουν και ένα δεύτερο. Το 1987  κυκλοφορεί μέσω της New Renaissance Records (τρομερό ρόστερ, κακή διανομή, χαντάκωσε πολλές τρομερές μπάντες που είχε στο ρεπερτόριο της)  το ντεμπούτο ‘’Journey Into Mystery’’ περιέχοντας παλιά (από τα 2 demos) και καινούρια τραγούδια.  Το μουσικό τους περιεχόμενο είναι ένα αμάλγαμα από Doom,thrash και πρώιμοα death στοιχεία με το αποτέλεσμα να είναι μοναδικό και ενδιαφέρον.  Μετά το ντεμπούτο, ο Ted την κάνει για τους Eviction και οι υπόλοιποι δημιουργούν τους Penance, μια doom metal μπάντα (που δυστυχώς αργότερα πρόσθεσε κάποια πιο stoner στοιχεία που με χάλασαν). Η μπάντα επανασύνδεση το 2011, με την σύνθεση που ήταν προ διάλυσης και έχουν κυκλοφορήσει δυο νέους δίσκους οι οποίοι πιστεύω στο μέλλον θα συζητιούνται μιας και είναι πολύ καλοί, ιδιαιτέρως ο ‘’Somnium Excessum’’  του 2013.

Όλοι έπαιζαν πιο γρήγορα και πιο σκληρά, οι Dream Death έδιναν μια σαπιοdoom κατάσταση στον ήχο τους, όπως δηλαδή και οι Celtic Frost.. Η υπομονή είναι αρετή και το γνωρίζουν πολύ καλά οι Dream Death. Τα riffs έρπονται χωρίς οι ταχύτητες να είναι χαμηλές. Ήχος θορυβώδης, λοιμώδης και εξαγνιστικός. Τα πάντα υποκύπτουν στους ανατριχιαστικούς ήχους που ακούγονται. Είσαι βυθισμένος στον κόσμο του ‘’Elder Race’’ και παρακολουθείς τους Hellhammer/Celtic Frost να παίζουν αντισφαίριση με αρχαίους Metallica και ενώ το σκορ είναι ισόπαλο, ο διαιτητής που λέγεται Black Sabbath Καταστρέφει το φιλέ και μετά τους ξαναφήνει στο παιχνίδι τους. Έρχεσαι αντιμέτωπος με σκιερά μα βάρβαρα riffs που δεν θα σε αφήσουν ήσυχο ούτε στιγμή. Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα σωτηρίας στις λεπίδες του ‘’Bitterness and Hatred’’. Ο ρυθμός είναι εθιστικότατος, η φωνή εκλύει ενέργεια , τα κορμιά συσπούνται. Ο Brian Lawrence είναι ιδιοφυία, τραγουδά και πολλαπλασιάζει την δύναμη των riffs του πολλαπλάσια. Τα σόλος στα πέντε από τα οκτώ τραγούδια είναι δικά του, με λίγη προσοχή μπορείτε μόνοι σαν να ανακαλύψετε σε ποια.

Το συνθετικό κομμάτι είναι ομαδική δουλειά. Όλοι συνέβαλαν, όλοι ανέβασαν τον  πήχη της ποιότητας. Ο βομβαρδισμός στα τύμπανα γίνεται σε ταχύτητες που να γίνεται αντιληπτός από τον ακροατή στο 100% και να πονάει ακόμα περισσότερο. Ήθος στην ακραιότητα. Αλχημείες στο να κάνουν όλο τον εσωτερικό και εξωτερικό σου κόσμο να πονάει, με διαφορετικό όμως τρόπο. Ακούστε το “’Sealed In Blood’’ και νιώστε την καταδίκη των ήχων του καθώς σε θρασάρει ανελέητα. Οι ίδιοι ευχαριστούν μπάντες όπως τους Sabbath, old Angelwitch, Candlemass, Trouble, The Obsessed, Witvhfinder General και γενικότερα N.W.O.B.H.M. Σκεφτείτε τις σαν επιρροές με διεστραμμένο και παραμορφωμένο όσο δεν πάει ήχο να τις διασκευάζουν Celtic Frost. Δομικά περίτεχνοι, στους στόχους τους απλοί. Η παραγωγή μέτρια προς το κακό, το εξώφυλλο κακό προς το χειρότερο, η μουσική όμως ιδιαίτερη και ποικίλη. Βάλτε το να παίζει και γυμνάστε μυαλό και σώμα.

Copyright 2024. All Right Reserved.