Lamented Souls - The Origins of Misery

Lamented Souls - Hybris

Lamented Souls - The Origins of Misery

~~                        Οι Lamented Souls υπήρξαν ένα super group και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα μέλη του συγκροτήματος αλλά και για το λιγοστό υλικό που καταθέσανε στο μνημείο του Doom Metal.  Ο ICS VORTEX (Simen Hestnaes κατά κόσμο) και APOLLYON  (σαν OJ Joir  στις γειτονιές της πόλης του) μαζί με άλλα μέλη ( όπως οι Olav Knutsen και  Einar Sjurno) που αλλάξανε κατά την διάρκεια των demo τους.  Αν και η ημερομηνία κυκλοφορίας του  ‘’The Origins Of Misery’’ είναι το 2004, το υλικό είναι (σχεδόν) όλες οι δημιουργίες τους από το 1993-1997 και είδε το φως των δισκοπωλείων (ναι, ακόμα υπήρχαν τέτοια) μέσω της Dublicate Records, εταιρίας του drummer τους.
\r\n                    Η συλλογή του ‘’The Origins Of Misery’’ λειτουργεί χρονικά αντίστροφα. Τα πρώτα επτά τραγούδια  είναι και οι πιο πρόσφατες συνθέσεις τους με χρονολογία το 1997. Καλύτερη παραγωγή, καλύτερος ήχος, πιο δουλεμένες συνθέσεις. Μόνο αυτά τα τραγούδια να είχε η συλλογή, είναι αρκετή για να κοσμεί αιώνια κάθε δισκοθήκη. Τα φωνητικά του Vortex είναι από τα πλέον πιο χαρακτηριστικά που μπορείς να ακούσεις στις σημερινές γενιές. Δυο λέξεις να ξεστομίσει με τα φάλτσα, διαστημικά του σκερτσάκια και έχεις καταλάβει από ποιανού λαρύγγι βγαίνουν αυτοί οι ήχοι. Επιβλητική φωνή για επιβλητική μουσική και το αντίθετο. Απερίγραπτος θρήνος που αψηφά περιπατημένες οδούς και επιβάλλεται με ζωντανούς ρυθμούς και οργισμένες αρμονίες. Οι κιθάρες σχίζουν τον αέρα με τις ριπές τους και ο Τρελοθλιμμένος  κουρελιάζει την ψυχή του τραγουδώντας σαν ζει  στην απόλυτη νοητική μοναξιά του σύμπαντος. Γενικότερα παίζει μια εναλλαγή ανάμεσα σε πιο Doom τραγούδια και σε πιο Arcturιακά χωρίς το black στοιχείο. Ανάλογα τις ορέξεις. Ανάλογα το αν κάθονται  γύρω από μια θρηνητική πυρά και μετατρέπουν την οργή τους σε ήχους ή αν βρίσκονται κάτω από την επήρεια ψυχονοητικών στροβιλισμών. Όποτε θέλουν ροκάρουν, όποτε θέλουν μιζεριάζουν. ¨Αλλοτε  οι κραυγές τους είναι στα Αγγλικά και άλλοτε στην μητρική τους γλώσσα, τα Νορβηγικά. ¨Αλλοτε, όταν, όποτε, εάν…. Τέτοια η περιγραφή τους, αντίστοιχη και η μουσική τους. Αν θες κάτι απλά για να παίζει στα ηχεία, απόφυγε το, δεν είναι μουσική για να ακούσεις αλλά για να νιώσεις να καίνε τους πόρους της επιδερμίδας σου.
\r\n             Στην συνέχεια   τέσσερις συνθέσεις από το μακρινό 1995 (όταν ο  OJ Joir έπαιζε ακόμα τα drums στους Lamented Souls)  θα πάρουν την σκυτάλη. Εδώ ξανακούμε και τα  ‘’Var’’  και ‘’Hybris’’ στην συγκεκριμένη συλλογή μα όχι άδικα μιας και μιλάμε για doom metal ολοκαύτωμα. Θρήνος σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, αποκλείεται να μην σε επηρεάσει. Ελαφρώς πιο άγαρμπα αλλά και πιο παθιασμένα. Εννοείται ότι τραγούδια σαν τα ‘’Eternal Existence’’ και το ελαφρώς Sabbathικό ‘’Nemesis’’ κάνουν τα πάντα τριγύρω τους να μαραίνονται ή να λυγίζουν από την παραζάλη. Πάντοτε ανάλογα τα κέφια τους και ότι επιλέγουν να φτάσουν στα αυτιά μας. Αντίστοιχα ξανακούμε άλλα δυο τραγούδια αλλά σε πιο άγρια μίξη του 1996 για μια τελική βουτιά στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο 1993 για μια σύνθεση που υπήρχε στο πρώτο τους demo, το  ορχηστρικό ‘’Soulstorm’’. Αρκετά διαφορετικοί, πιο γρήγοροι και τραχείς με τα doom ψήγματα να είναι εκεί και η παράνοια να καραδοκεί έτοιμη να κάνει την εμφάνιση της τα επόμενα χρόνια.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2021. All Right Reserved.