Maudlin of the Well - Leaving Your Body Map

Maudlin of The Well - "Bizarre Flowers, A Violent Mist"

Maudlin of the Well - Leaving Your Body Map

~~                    Ας μιλήσουμε για περίεργες μπάντες. Για προοδευτικές, χωρίς όρια και φραγμούς. Ας μιλήσουμε για μουσική που δεν μπορεί να μπει κάτω από ταμπέλες ή να περιγραφεί με λίγες λέξεις. Ας μιλήσουμε για τους Maudlin Of The Well.  Μια μπάντα που στη σύνθεση της περιέχονται οκτώ-εννιά μουσικοί (σπουδαγμένοι στο όργανο τους), οι πιο πολύ από αυτούς πολυοργανίστες. Με παράξενα εξώφυλλα, παράξενους τίτλους, παράξενο όνομα. Με βασικό κορμό την metal μουσική αλλά δύσκολα τους κατατάσσεις στην metal κοινότητα, παρά μόνο επειδή νιώθεις περήφανος για την μουσικής τους και θέλεις να την πεις σε άλλους για την ποικιλία που έχει η μουσική μας. Οι Αμερικανοί Maudlin Of The Well ξεκίνησαν το 1996 και μέχρι το 2003 που σταματήσανε, έβγαλαν τρεις πειραματικούς, Avant=Garde progressive δίσκους που είναι άψογοι και οι τρεις. Το 2008 ξαναμαζεύονται και βγάζουν ένα χρόνο αργότερα και το τέταρτο διαμάντι τους και από τότε μας έχουν στο περίμενε ενώ όσοι θέλουν αναλγητικό για τον πόνο του χαμού αυτής της μπάντας, ας δοκιμάσουν τους Kayo Dot, και ειδικά το ντεμπούτο τους. Σήμερα απολαμβάνουμε τον τρίτο δίσκο των Maudlin Of The Well, ‘’Leaving Your Body Man’’ που έκλεισε 15 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του.
\r\n                  Μια ηχητική παραξενιά. Τίποτα συμβατό, τίποτε που περιμένεις. Αργοί ρυθμοί, death γρυλίσματα και… τρομπέτα. Μαζεμένα, φορτωμένα πνευματικά κανόνια που αδειάζουν σκέψεις και ιδέες. Περίεργοι ήχοι, αλλαγές ρυθμών συχνά, διασχίζουν τα όρια του πρέπει και μετά τα γκρεμίζουν. Κάποια τραγούδια ακούγονται αρκετά ακραία μέσα στον μικρόκοσμο τους, άλλα δεν φέρνουν καν προς σκληρή ροκ, πιο jazzy. Γενικότερα η μουσική τους αποπνέει μια απόλυτη ελευθερία μα και ένα υψηλό βαθμό δυσκολίας με όλα αυτά τα όργανα που περιλαμβάνει (τσέλο, φλάουτο,τρομπέτα,bells, κλαρινέτο,βίολα πολλά κρουστά), την τεχνική και την ποικιλία των ρυθμών τους. Ακούγονται ταξιδιάρικοι με συνεχή τροφοδότηση ελπίδας μέχρι κάποιο ξέσπασμα και θρυμμάτιση αυτής. Λατρεύω τα καμπανάκια που ακούγονται στο ‘’Bizarre Flowers’’, με τα καθαρά φωνητικά και την τις απαλές μελωδίες πρωτού σε παραδώσουν γυμνό και απροστάτευτο στο alter ego του ίδιου τραγουδιού, το ‘’A Violent Mist’’ , μια σχεδόν funeral μελαγχολική και πηχτή ομίχλη, πριν και αυτή ξεδιαλύνει σε μια prog, avant garde, jazz χημεία.
\r\n                            Η μουσική των Maudlin Of The Well είναι τόσο ξεχωριστή που όσο και να προσπαθήσετε να κάνετε συγκρίσεις, δεν θα βρείτε κάτι όμοιο της. Και αν βρείτε κάτι σχετικό, το άλλο θα είναι κατώτερο. Ακόμα και τα ιντερλούδια που περιέχονται, λειτουργούν σαν ηχητικά παραμύθια σε ένα νοητό, φανταστικό κόσμο. Μια αλληλουχία μουσικού κυνισμού, που αδιαφορεί καθέτως για τις ορέξεις και τις ευκολίες του ακροατή. Εκλεκτικοί στίχοι που κελαηδίζονται από αντρικά και γυναικεία φωνητικά δημιουργούν παραισθήσεις πάνω στην μαγευτική μουσική. Λατρεύω τα ξεσπάσματα τους αλλά όταν δημιουργούν χαλαρωτική, πνευματική μουσική, τους νιώθω ακόμα καλύτερα να μες στοιχειώνουν με τις νότες τους.  Αράξτε και ακούστε το ‘’Sleep Is A Curse’’ και εμβαθύνετε, αφήστε το να φυτρώσει, να μεγαλώσει και να καρποφορήσει μέσα σας μετά από αρκετό καιρό. Ακούστε το δεύτερο μέρος της διλογίας ‘’Riseth He, The Numberless’’ και αφήστε τον πικρόχολο κύκλο ακραιότητας-αρμονίας να στριφογυρίσει για ακόμα μια φορά μέσα στα σωθικά σας. Επειδή μερικές φορές απλά θεωρούμε οτιδήποτε δεν καταλαβαίνουμε κάτι, είτε σαν αηδία, είτε σαν αριστούργημα εδώ να ξέρετε ότι είναι απολύτως κατανοητό το αποτέλεσμα εφόσον είστε διαθέσιμοι να του δώσετε άπλετο χώρο και χρόνο από την ζωή σας. Τότε με σιγουριά θα αναφωνήσετε και θα συμφωνήσετε για το δεύτερο.
\r\n 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2021. All Right Reserved.