Megadeth - Rust in peace

Megadeth - Rust in peace

Η ιστορία των Μegadeth λίγο πολύ γνωστή στους περισσότερους. Ιδρύονται  με πρωτοβουλία του Dave Mustaine μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του από τους Μetallica. Ο Mustaine επιστρέφει στο Los Angeles από την Νεα Υόρκη όπου βρίσκονταν με τους Μetallica με σκοπό να πάρει το αίμα του πίσω .Θα γνωρίσει τον μπασίστα David Ellefson και θα πάρει την απόφαση να σχηματίσει τους Μegadeth.Το σχήμα θα έχει περιπετειώδη πορεία η όποια περιλαμβάνει 3 κλασσικά album που θα καθιερώσουν τους megadeth στον χώρο του thrash metal. Όμως δυστυχώς η πορεία περιλαμβάνει και μια σειρά από υπερβολές και "καταχρήσεις" οι οποίες δημιουργούσαν μόνιμο πρόβλημα στη μπάντα με εναλλαγές μελών και όχι μόνο.

\r\n\r\n

Το 1989 είναι σημαντική χρόνια για τους Μegadeth. Οι δυο David αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα τα "περίεργα χόμπι". Αφού τα πράγματα μπουν σε μια σειρά στη μπάντα θα έρθουν 2 πράγματα μεγάλοι μουσικοί. Μιλάμε για τον βιρτουόζο κιθαρίστα Marty Friedman ενώ την θέση πίσω από τα τύμπανα θα πάρει ο Nick Menza. Το αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικό. Το Σεπτέμβριο του 1990 κυκλοφορεί to rust in peace ένα από τα καλυτέρα album στο χώρο του thrash metal ήχου και για πολλούς οπαδούς τους ίσως ο καλύτερος τους δίσκος. Το  άλμπουμ αποτελεί ένα θαυμάσιο δείγμα τεχνικού thrash με εναλλαγές στα riffs και πάνω απ όλα σόλο που σε καθηλώνουν όλα αυτά αποτέλεσμα της συνεργασίας των Friedman Mustaine ενώ o Menza δίνει τα διαπιστευτήρια του κοπανώντας ότι βρίσκει μπροστά του. Το holy wars που ανοίγει το δίσκο καθώς και το hangar  18 που ακολουθεί ξεχωρίζουν και θα επιλέγουν για  single ενός άλμπουμ που περιλαμβάνει  ύμνους  όπως το tornado of souls το take no prisoners ή το ομώνυμο το οποίο "πάει πακέτο" με το dawn patrol σαν εισαγωγή (μια ευγενική πρόσφορα του κύριου Elllefson). Την παράγωγη την έχει πάρει επάνω του ο Mustaine με το αποτέλεσμα να τον δικαιώνει. Ειδική αναφορά πρέπει αν γίνει στο εξώφυλλο το οποίο είναι μια ιδέα του Mustaine η οποία θα πάρει  μορφή από τον κύριο Ed Repka έναν από του διασημότερους σχεδιαστές και πάνω απ’ όλα σήμα κατατεθέν και συνήθης ύποπτος για thrash εξώφυλλα!

\r\n\r\n

Κλείνοντας  για την ιστορία πρέπει να πούμε οτι η συγκεκριμένη σύνθεση "θα κλειδώσει" και θα προσφέρει ακόμα τρεις ποιοτικούς δίσκους. Ξεχάσαμε κάτι ; Α ναι το rust in peace είναι ένα "must" για κάθε δισκοθήκη !

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Dave Mustaine     Guitars, Vocals
\r\nMarty Friedman     Guitars
\r\nNick Menza     Drums
\r\nDavid Ellefson     Bass
\r\nMarty Friedman     Guitars

\r\n\r\n

Γεράσιμος "Signfollower" Δούρος

\r\n

Copyright 2023. All Right Reserved.