Motorhead - Aftershock

Motorhead - Aftershock

2013 και οι μεγάλες ροκ μπάντες του παρελθόντος ζουν δεύτερη νιότη, καθώς τα media αποφάσισαν να πλάσουν μία μυθολογία γύρω από το είδος που υπηρετούν, η οποία δεν υπήρχε πριν μία δεκαετία. Οι Motorhead δεν έμειναν έξω απ’ το παιχνίδι. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες μπάντες που βγάζουν δίσκους-ξεπέτες για να βγουν περιοδεία (βλ. Van Halen) ή άλλες που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κυκλοφορήσουν οτιδήποτε, το πιο βρώμικο τρίο του σκληρού ήχου δεν λησμονεί ποτέ τα καθήκοντά του, κι αυτό είναι φυσικά προς τιμήν του.

\r\n\r\n

Ας περάσουμε τώρα στο ψητό: Αξίζει τον κόπο το "Afteshock"; Θα μιλήσω με απόλυτη ειλικρίνεια: Όποιος γουστάρει δυνατό heavy metal (με γερή δώση blues, τούτη τη φορά) στα ηχεία του αμαξιού του, ας τσεκάρει, όπως κι εκείνος που πίνει ανόθευτη την μπίρα του στα ροκόμπαρα. Όπως όμως συνέβαινε και με τα "Inferno", "Motorizer" και "The world is yours", η ποιότητα του album φτάνει μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, αδυνατώντας να μεταδώσει πολύ ιδιαίτερα συναισθήματα στον ακροατή. Με άλλα λόγια, όσοι αποζητάτε το κάτι ακόμα, μην κάνετε τον κόπο, ειδικά εφόσον στα δισκοπωλεία φιγουράρουν οι επανεκδόσεις των κλασικών αριστουργημάτων της μπάντας.

\r\n\r\n

Χίλια μπράβο, λοιπόν, στους τρεις γερόλυκους που συνεχίζουν να κάνουν του κεφαλιού τους, διασκεδάζοντας παράλληλα και τους χιλιάδες οπαδούς του ανά την υφήλιο, παρότι πλέον ξέρουμε απολύτως τι να περιμένουμε από αυτούς: Συνέπεια και κέφι... Τίποτα άλλο.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Κων/νος Χρυσόγελος
\r\n 

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.