Motorhead - Motorizer

Motorhead - Motorizer

Αυτή η μπάντα ξέρει να ροκάρει. Όταν κυκλοφόρησε το "Motorizer" το 2008, οι Motorhead είχαν πίσω του τρεις δεκαετίες μουσικής παρουσίας. Με ελάχιστα σκαμπανεβάσματα, η μπάντα πάντα παρέδιδε καλούς δίσκους, ο καθένας με τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Από την άλλη, κανείς δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει το γκρουπ για ολιγωρία ή οκνηρία, αφού ουδέποτε έκανε διάλειμμα μεγαλύτερο των τριών, άντε τεσσάρων ετών, μεταξύ των δισκογραφικών εμφανίσεών της. 

\r\n\r\n

Ένιωσα την ανάγκη να πλέξω τούτο το μικρό εγκώμιο των Motorhead, εν μέρει επειδή το αξίζουν και εν μέρει για να δικαιολογήσω τις απλά ανεκτές δουλειές που κυκλοφορούν πια. Το παρελθόν τους μετρά τουλάχιστον 10 με 12 δισκάρες, οπότε ας μην είμαστε και αυστηροί με μία μπάντα που παίζει ατόφιο rock n’ roll, χωρίς να βάζει ούτε μισή σταγόνα σαμπάνια στο κρασοπότηρό της. Το "We are Motorhead" (2000) ήταν υπέροχο, το "Hammered" (2002) πολύ καλό... ε, από εκεί και πέρα το πάρτι συνεχίζεται αμείωτο, έστω και με ελαφρώς πιο τυποποιημένη μουσική.

\r\n\r\n

Το "Motorizer", λοιπόν, κρατά το λάβαρο ψηλά, δίχως να πρωτοτυπεί και δίχως να ανακαλύπτει τον Νέο Κόσμο. Είναι, όμως, εδώ, όπως και οι τρεις δημιουργοί του, που αρνούνται να γεράσουν και οι οποίοι προσκαλούν όλους εμάς να μείνουμε μαζί τους νέοι. Τόσο απλά.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Κων/νος Χρυσόγελος

\r\n

Copyright 2021. All Right Reserved.