Overkill - Feel the Fire

Overkill - Feel the fire - Subtitulado

Overkill - Feel the Fire

~~                    Μια είναι η μπάντα που αξίζει να φέρει νεκροκεφαλή με  φτερά νυχτερίδας στο λογότυπο της και αυτή δεν είναι παρά οι Overkill. Με 35 χρόνια ιστορία και 17 δίσκους στο ενεργητικό τους, πλέον θεωρείται μια από τις μακροβιότερες και ενεργητικότατες thrash μπάντες . Και παρόλο που είχαν σαν συγκρότημα μια ποιοτικά  δισκογραφική κοιλιά στα 90ς, έχουν επιστρέψει δυνατοί και ακμαίοι χωρίς βέβαια να γίνεται ουδεμία σύγκριση με κυκλοφορίες τους όπως το ‘’Feel The Fire’’…
\r\n                   Βρισκόμαστε στο 1985, ο αρχικός κιθαρίστας Gustafson  είναι  ακόμα μέλος των Overkill (όπως και ο drummer Skates) και το νεογνό thrash έτοιμο να σκάσει σαν υπερπληρωμένο μπαλόνι που συνεχίζει να φουσκώνει.  Στο ‘’Feel The Fire’’  πραγματικά νιώθεις την φωτιά τους να σου καίει τα σωθικά. Ένα κράμα power/thrash/speed με τις ριφάρες να καμακώκουν  καμαρωτά  βρίσκοντας στόχο κάθε φορά. Πορωτικοί γρήγοροι ρυθμοί, ζυμωμένες συνθέσεις με ζωοτόκους ρυθμούς και ευδιαθεσία. Τα φωνητικά του Blitz καθαρά και ευθερμαγωγά, μεταφέρουν την κάψα των σωθικών του.  Πολλά δεύτερα φωνητικά (δικά του και αυτά) προσθέτουν επιπλέον ενδιαφέρον. Οι ευθύνοντες για την ίδρυση των Overkill οι οποίοι αποτελούν και το ρυθμικό μέρος της τετράδας δεν σε αφήνουν δευτερόλεπτο χωρίς να εκβιάζουν το σβέρκο σου στο προσκύνημα των ρυθμών τους.
\r\n                   Εννιά ογκόλιθοι κατρακυλάνε με κάθε στιγμή να αυξάνουν ταχύτητα, ορμή και να γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνοι. Όσο περνά ο χρόνος, όλο και πιο πολύ χάνεσαι στο λαβύρινθο τους και αναγκάζεσαι να ενεχυριάσεις την ψυχή. Kάθε νότα του  ‘’There’s No Tomorrow’’,’’Hammerhead’’ , ‘’Rotten To The Core ‘’ και από όλα τα υπόλοιπα καλούδια, συντέθηκε μόνο για ενεδρεύσει τον ανυποψίαστο ακροατή. Οι τέσσερις σκοτεινές φιγούρες του εξώφυλλού, μοιράζουν πόνο ατέρμονα και για όσο διαρκεί  η φωτιά που καίει στα αυλάκια του φορμάτ που το απολαμβάνεται. Ενδεικτικό της όλης κατάστασης το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου που ενθρονίζει τον δίσκο στα καλύτερα τραγούδια που έχουν νοηθεί ποτέ στο είδος. Ενστάλαξη καυτού μέταλλου σε ορθάνοιχτο στόμα. Βγάλσιμο υποδημάτων και τρέξιμο σε ηλιοκαμμένη άσφαλτο.
\r\n                  Όσο για το  ομώνυμο ‘’Overkill’’ τραγούδι είναι όπως γράφουν και οι ίδιοι στο οπισθόφυλλο τους :Over-kill=the capacity to obliterate and destroy with more force than required. Τι άλλο να προσθέσει κανείς για το ποιόν τους που να μην συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν την πρόταση; Το  ντεμπούτο τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μαντέμι  που σε χτυπά μανιακά στο πρόσωπο και σου αφήνει παντοτινές ουλές για να το θυμάσαι….

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.