Sadist - Above the Light

Sadist - Sometimes they come back (music video)

Sadist - Above the Light

~~                      Οι Sadist είναι η αρχαιότερη Ιταλική progressive death metal μπάντα και η καλύτερη εξίσου. Δεν χωρά αμφιβολία σε αυτό και η δισκογραφία τους το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο. Δημιουργήθηκαν το 1990 και μια σειρά από demos τους έκαναν γνωστούς στην τοπική σκηνή και λίγο παραπάνω. Το ντεμπούτο τους ‘’Above The Light’’ κυκλοφόρησε από την επίσης πρωτεμφανιζόμενη Ιταλική Nosferatu Records το 1993 και αμέσως η φήμη τους διαδόθηκε στους αντίστοιχους κύκλους με τις κόπιες να εξαφανίζονται άμεσα και το δίσκο να επανακυκλοφορεί ένα χρόνο αργότερα από την Γερμανική Rising Sun Records (απίστευτες κυκλοφορίες η συγκεκριμένη εταιρία). Τα χρόνια περάσανε, οι Sadist κυκλοφορούνε σε μόνιμη βάση νέους δίσκους (έχοντας φτάσει πλέον τους επτά) και όλοι τους αξίζουν πάρα πολύ. Μην αφήσετε κανέναν να σας πείσει για το αντίθετο. 
\r\n                       Ο ιδρυτής και κιθαρίστας  Tommy Talamanca είναι ο αδιαμφισβήτητα ηγέτης της μπάντας. Όλη η μουσική είναι προιόν της δικής του σκέψης και ιδεών. Όχι μόνο τρομοκρατεί την ομαλότητα και την κανονικότητα με τα τερατώδες riffs του αλλά είναι υπεύθυνος και για τους ήχους του πιάνο/πλήκτρων. Μαζί του ο ακόμα και σήμερα μπασίστας που τότε σαν Power Trio εκτελούσε και χρέη τραγουδιστή ενώ τις μπαγκέτες κρατούσε ο Peso των Necrodeath. Αυτή η ανίερη τριάδα ήξερε και ξέρει να σοδομίζει τα αυτιά μας παντός  καιρού και ορέξεων.
\r\n                       Το ‘’Nadir’’ σε υποδέχεται με περίεργα εφέ και μια έντονη μοιραία πρόθεση. Ακουστικές κιθάρες ξεσκονίζουν οτιδήποτε άχρηστο μπορεί να σου αποσπά την προσοχή και το πρώτο ουρλιαχτό σε καλωσορίζει σε ένα άφωτο περιβάλλον. Οι κιθάρες γλιστράνε βιαία, τα πλήκτρα αγκομαχούν, το μπάσο κλειδώνει την δύναμη μέσα στους ήχους, τα drums οραματίζονται το ηχητικό μέλλον που ακολουθεί. Και όλα μαζί είναι μια σπουδή στο ιερό θαύμα της μουσικής. Ήχοι που δραπετεύουν από την κόλαση και σαδιστικά καρφώνονται στο νου. Μόνο η φωνή δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο να προσφέρει (και γι αυτό και γρήγορα αντικαταστάθηκε) αλλά εδώ το στοίχημα είναι στην μουσική. Θα μπορούσε άνετα να είναι και ένας ορχηστρικός δίσκος, μια άγρια διαδρομή στα τραχιά μονοπάτια των μεταλλικών ήχων. Φανταστείτε ότι δεν μπήκαν καν στον κόπο να τυπώσουν στίχους στο βιβλιαράκι ενώ έχουν αφιερώσει τρεις σελίδες μόνο για ευχαριστίες. Δεν χρειάζονται. Ακούστε το μαγικό κιθαριστικό ταξίδι του ‘’Enslaver Of Lies’’ και χαθείτε στην χειμαρρώδης υφή του, στο ορμητικό υγρό όνειρο του. Η παραγωγή αναδεικνύει κάθε όργανο, χωρίς κάποιο να ακούγεται πιο αδύναμο ή υποδεέστερο ενώ το εξώφυλλο είναι συμβολικό της δαιδαλώδης πανδαισίας που επικρατεί.
\r\n 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2023. All Right Reserved.