Sil Khannaz - Conception of Madness

Sil Khannaz - Conception of Madness [Full Album]

Sil Khannaz - Conception of Madness

Το να είσαι μια από τις πιο παλιές και πιο γνωστές μπάντες της χώρας σου είναι μια μεγάλη διάκριση. Ακόμα και αν είσαι από την Μαλαισία. Που επί της ευκαιρίας, ανέπτυξαν μεγάλη metal σκηνή στα 90s ενώ στον ακραίο ήχο προηγήθηκαν αρκετές μπάντες με τους Sil Kannaz και τους thrashάδες  F.T.G. να είναι οι πρώτοι που τα κυκλοφόρησαν σε cd από μια τοπική εταιρία. Sil Khannaz λοιπόν, το Κρυμμένο Τέρας, μια αναφορά στον Σατανά. Με τέτοια θέματα ασχολιόντουσαν στην αρχή αλλά όχι και στο ντεμπούτο τους ‘’Conception Of Madness’’  του 1993 που άλλαξαν θεματολογία μετά από προστριβές με άλλες μπάντες με σχετικό ήχο και στίχο από διπλανές χώρες ή και την ίδια την Μαλαισία. Η μπάντα κυκλοφόρησε άλλον  ένα πολύ καλό  δίσκο  στα επόμενα χρόνια με ίδιους  μόνο τον τραγουδιστή και  τον κιθαρίστα (και βασικό συνθέτη). Ένας τρίτος δίσκος (και με τροποποιημένη σύνθεση και πάλι)  το 2000 δεν έχει ακουστεί όσο θα έπρεπε να εκφέρω γνώμη ενώ το 2006 θα ακούσουμε τον τέταρτο και τελευταίο του δίσκο μέχρι τώρα με επιστροφή αρχικών μελών και δυναμικές συνθέσεις  και το περσινό ep να μας έχει σε αναμονή σε αναμμένα κάρβουνα.

Σύντομος δίσκος και περιεκτικός. Ένα thrash/death ολοκαύτωμα.

Αλλά περίμενε πρώτα. Μια ακουστική εισαγωγή από την κιθάρα του Joe Slaughter που μόλις είχε προστεθεί στην μπάντα είναι οι πρώτες νότες που ακούς από το ‘’Conception Of Madness’’ .  Το ‘’Sinner Burning’’ που είναι επανηχογραγημένο τραγούδι από το demo ‘’Assassin’’ δείχνει αμέσως τα δόντια τους. Μελωδικό και συνάμα ακραίο. Κιθάρες που θυμίζους Rotting Christ εποχής χωρίς το black metal στοιχείο βέβαια.  Διπλές κιθάρες γαζώνουν ασταμάτητα και χωρίς  έλεος. Αψηφούν όρια και τεχνολογικούς περιορισμούς και αρδεύουν με τον ιδρώτα τους καρποφόρες συνθέσεις. Το ‘’Frantical Scream’’ ακούγεται πιο death metal. ΕΙΝΑΙ DEATH METAL. Από τα φρέσκα τραγούδια, σε στίχους  του Deathkrane, ενός λάτρης της συγκεκριμένης μουσικής και φίλος τους που τους βοήθησε στα πρώτα τους βήματα. Όπως και στα επόμενα τραγούδια, το ρυθμικό ντουέτο ακούγεται επικίνδυνο και συνέχεια σε στριμώχνει χωρίς να σε αφήσει να πάρεις ανάσα. Είναι η μεταλλική, αγκαθωτή περίφραξη της χαοτικής μελωδίας που βοσκά μέσα στο λιβάδι κάθε τραγουδιού. Απορώ για το πώς ακούγεται τόσο αστραπιαίο  και γεμάτος αρμονίες το συνολικό αποτέλεσμα.

Το ‘’Beyond My Darkest Moment’’ είναι και αυτό εποχής ‘’Assassin’’ντέμο. Η μπάντα δείχνει το πόσο ικανή ήταν από τα πρώτα της βήματα και φανταστείτε ότι τα υπόλοιπα τραγούδια είναι πολύ καλύτερα. Για παράδειγμα το ‘’Catatonia’’ που ακολουθεί διορθώνει όλες τις άγουρες ατέλειες του παρελθόντος τους. Έχουν αυξήσει την ακραιότητα ενώ σε σαδίζουν με εμβόλια μελωδίας. Οι περισσότερες συνθέσεις είναι του CD Khanzab εκτός από το ‘’Obscured Denial ‘’ που την είχε σχεδόν έτοιμη από πριν ο Joe Slaughter, πριν μπει στην μπάντα. Διαρκές κοπάνημα από τον σεσσιονά ντράμμερ που έπαιζε σρ grindcore μπάντα και είχε την ταχύτητα και δύναμη στο τσεπάκι. Κοψίματα, γυρίσματα, σόλος και λοιπά ηχητικά ρεμβάσματα βάζουν το αλάτι στο  ωμό φαγητό που μας προσφέρουν οι Sil Khannaz. Μην διστάσετε να το ακούσετε, ο δίσκος είναι τρομερός. Δεν πούλησε τυχαία 20000 κόπιες σε κασέτες και cds μέχρι να βγεί ο επόμενος τους  ‘’ Gerbang Kayangan’’.

Copyright 2024. All Right Reserved.