SINISTER - Diabolical Summoning

Sinister - Leviathan

SINISTER - Diabolical Summoning

                             Φαντάζομαι όλοι γνωρίζουμε ότι η Ολλανδία σαν χώρα έχει ταυτιστεί με το Death Metal. Ποιούς να πρωτοαναφέρεις; Gorefest, Altar, Asphyx, Pentacle ,Mangled, God Dethroned, Pestilence, Phlebotomized κτλ. Και εννοείται και οι Sinister, μια από τις καλύτερες death metal μπάντες, όχι μόνο της Ολλανδίας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Κυκλοφορώντας το 1992 το ‘’Cross The Styx’’ κατάφεραν να κάνουν τους πάντες να παραμιλούν για την πάρτυ τους. Άξια και με το σπαθί τους, και γι αυτό είχαν και συνέχεια. Ομάδα που νικάει, δεν αλλάζει(και πολύ,αλλαγή μόνο στο μπάσο) και η νέα ανόσια τετράδα μας παραδίδει το ‘’Diabolical Summoning ‘’ το 1993 και καθιερώνονται ως μια από τις καλύτερες Ευρωπαικές death metal μπάντες της χρυσής εποχής του είδους. Και τρίτη δισκάρα σύντομα αλλά τέτοιες συνθετικές κορυφές δεν ξαναυπήρξαν στο μέλλον μέχρι και σήμερα. Ίσως να χορτάσαμε και σαν οπαδοί. Ίσως άλλαξε και η χημεία μιας και πολλά μέλη αποχώρησαν. Το συγκρότημα είναι ενεργό μέχρι και σήμερα με μοναδικό εναπομείναντα μέλος τον ντράμερ Kloosterwaard που από το 2005 έχει αναλάβει χρέη τραγουδιστή.

\r\n\r\n

                                 Το να προσπαθήσεις να περιγράψεις την Κόλαση με επίγειες λέξεις, είναι αρκετά δύσκολο. Επιτηδευμένα σαδιστικά αλυσοσυρόμενα ριφς, ξυραφιάζουν την κρύα ατμόσφαιρα. Ασφυκτικά ουρλιαχτά σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν μυξιάρικο παιδί. Τα κρουστά εκστρατεύουν τα υπόλοιπα όργανα και το μπάσο εκτοπίζει κάθε άλλο παρέταιρο ήχο εκτός των Sinister. Τα ασπρόμαυρα χαοτικά σκίτσα περιγράφουν και την ίδια την μουσική τους. Δεν υπάρχει κάτι όμορφο, κάτι μελωδικό, κάτι ξεκάθαρο. Ένα μεταποκαλυπτικό τοπίο στο μυαλό σου με το πέρας κάθε αβυσσαλέας σύνθεσης τους. Σύντομα σολαρίσματα ενεργοποιούν και τα τελευταία ανενεργά κύταρρα βίας που ελλοχεύουν μέσα σου. Η συμμετοχή και των τεσσάρων μελών σε αυτή την ηχητική σφαγή προκαλεί άύξηση της ενεργότητας της νόσου που εξαπλώνεται τάχιστα από τα ηχεία που δοκιμάζονται ως προς την αντοχή τους.

\r\n\r\n

                                  Μπορεί η μισή ώρα να διαρκεί παραπάνω από την αιωνιότητα; Ναι, αν μιλάμε για μισή ώρα βασανιστηρίων. Ναι, αν μιλάμε για τα Sadistic Intent’’ ή το ‘’Mystical Illusions’’. Συνήθως διαλέγουν να είναι άμεσοι και βιαίοι. Στο ΄΄Sense Of Demise’’ επιλέγουν να περιπαίξουν λίγο με τα θύματα τους χρησιμοποιώντας μόνο την μισή τους δύναμη για λίγα δευτερόλεπτα (φωνή και ντραμ). Μετά το μαρτύριο γίνεται ολικό. Πυκνή παρουσία κιθαριστικών δονήσεων προκαλεί ωτικές φλεγμονές και παρέα με τις στιχουργικές αναφορές στο ‘’Leviathan’’ φέρνουν στο νου ‘’Hellraiser’’ καταστάσεις. Σαρκική διάβρωση με όπλο λιγοστά ακόρντα και μια φωνή που κανιβαλλίζει τις λέξεις που ξεστομίζει. Η άβυσσος ανοίγει στο ‘’Tribes Of The Moon’’ και το αίμα σου είναι καλοδεχούμενο. Τρομακτικό, σαν ένα βιβλίο τρόμου, σαν μια splatter ταινία. Έτσι ήταν το Death Metal και έτσι έπρεπε να είναι και τώρα. Όχι σκουίδια και πλαστικά σε ντεθμεταλλάδικες μουσικές ακτές.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2021. All Right Reserved.