Testament - The Legacy

TESTAMENT - Over The Wall (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Testament - The Legacy

~~                Να έχεις μια μπάντα από το 1986 (πιο πριν ως Legacy’’ , που παίζει τρομερό thrash και να την φέρνεις στις συζητήσεις ως αντιγραφείς ή κατά πολύ ομοίους των Metallica, είναι τουλάχιστον έγκλημα. Δεν είναι δυνατό να αναφέρεσαι στους Testament που κυκλοφόρησαν tτο ‘’The Legacy’’ το 1987 και μέχρι σήμερα συνεχίζουν ακάθεκτοι παρόλο τις ατυχίες τους και το 2012 να παραδίδουν το ‘’Dark Roots Of Earth’’. Μια μπάντα που μετά από τριάντα έτη, ακόμα αποτελείται από τρια αυθεντικά μέλη, και μάλιστα τα πιο σημαντικά (κιθαρίστες και τραγουδιστής). Μια μπάντα που έχει κυκλοφορήσει δέκα δίσκους, όλοι τους από καλοί ως άριστοι, με πειραματισμούς αν εποχές, με  δοκιμές σε διαφορετικά ηχοτόπια. Να βρίσκεσαι στο 2016 και η σύνθεση της μπάντας να αποτελείται από το απόλυτο υπεργκρουπ από άποψη παικταράδων. Και άσε τους άλλους να μιλάνε για Testallica, μακάρι να συνέχιζαν οι έτεροι τους το ίδιο ποιοτικά μέσα στα χρόνια. Όσο για το ντεμπούτο τους, ‘’The Legacy’’, ότι και να λέμε είναι λίγο. Ναι, είναι στο ίδιο μήκος κύματος και  ακούγεται αρκετά σαν το ‘’Kill ‘em All’’ αλλά οι συνθέσεις είναι κατάδικες τους, και καταδικασμένες να μείνουν (στις καρδιές μας) για πάντα.
\r\n                       Οι Testament στο ντεμπούτο τους καλπάζουν σαν αλαφιασμένος ίππος.  Τα riffs ξεκινούν μια υπέροχη και χρονοβόρα σταυροφορία ανάμεσα στις συνθέσεις και τα λάφυρα που φέρνουν είναι αμέτρητα και πλούσια. Οι συνθέσεις συχνά είναι μια συναδελφική δουλειά των δυο κιθαρίστων και η δουλειά που έχει γίνει στον κιθαριστικό τομέα είναι εμφανέστατη. Οι Axemen χύνουν φωτιά, οι χορδές καίνε. Σαν χειροκίνητα μηχανήματα που σε στίβουν μέχρι τελικής ρανίδος ιδρώτα. Οι ρυθμοί απελευθερώνουν τεράστια ενέργεια αδρεναλίνης, τα πάντα στο τάχιστο, δεν λυπούνται κανένα και αμαρτάνουν πάνω στο κορμί σου. Ναι, έτσι καταλαβαίνω την όποιες συγκρίσεις με τα πρώτα των Metallica. Στο ότι δεν σε αφήνουν να πάρεις ανάσα με τις δισολιές και τα κατακρεουργητικά τους παιξίματα. Βοηθούν αρκετά και τα φωνητικά του Ινδιάνου Chuck Bill που θυμίζουν Hetfield, δεν αντιλέγω. Τραγούδια σαν το ‘’Burnt Offerings’’ (τραγούδι από την εποχή των Legacy’’ θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονταν στο ‘’Kill em All’’, όχι μόνο λόγω ηχητικών ομοιοτήτων αλλά και ποιότητας.
\r\n                Το απίστευτο με το ‘’The Legacy’’ είναι ότι όλα του τα τραγούδια είναι μικροί (και μεγάλοι) ύμνοι του Thrash Metal. Μαύρες καταιγίδες-μπόρες, δεν διαρκούν πολύ αλλά σε καταβρέχουν παντελώς. Με riffs που σε τυλίγουν, σε στριφογυρίζουν, που σε τσακίζουν. Η σύγκρουση με την ηχητική τους δεινότητα είναι σφοδρή και σε βρίσκει διαμελημένο μετά από μια πλήρη ακρόαση του δίσκου. Το ‘’The Legacy’’ είναι το…κληροδότημα των Testament στην thrash κοινότητα και πραγματικά πρέπει να θεωρούνται ως ευεργέτες. Ανελέητοι όπως θα έπρεπε να ακούγονται οι μπάντες του είδους, με αμείλικτους ρυθμούς που να βάζουν τους σβέρκους μας σε κίνδυνο κατάγματος. Αφήνουν αχαλίνωτα τα δεσμά των κάθε ειδών ορίων και παραδίδουν ανώριμο (με την καλύτερη των εννοιών), αυθεντικό και άκρως διψασμένο trhash.  Πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος δίσκος περιέχει και το λατρεμένο ‘’Alone In The Dark’’ ένα power/thrash (speed) ολοκαύτωμα με τις μελωδίες τους (φωνητικές και μη) να λειτουργούν ως υπερχρόνιες μολύνσεις που σε επισκέπτονται και σε επηρεάζουν νοητικά και σωματικά πολύ συχνά. Δίσκος-διαμάντι λέμε και ότι πρέπει για να σερφάρετε στην θρασάδικη Αποκάλυψη.
\r\n                        

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.