Thunder Rider - Tales of Darkness and Light

BLACK WING THUNDER RIDER

Thunder Rider - Tales of Darkness and Light

~~                        Epic Metal δεν είναι μόνο οι Manowar και οι όμοιοι τους. Τραχείς και πολεμοχαρείς. Υπήρχαν και πιο μελωδικοί αντιπρόσωποι αυτής της σκηνής όπως οι Warlord αλλά και πιο άγνωστες μπαντάρες όπως οι Longing’s Past (πρώην Enchanter) και οι Thunder Rider. Οι Καναδοί κυκλοφόρησαν μερικά ντέμος την δεκαετία των 80ς και μόλις στο τέλος της (1989) έβγαλαν το πρώτο τους δίσκο, ‘’Tales Of Darkness And Light’’. Απερίγραπτη μαγεία με αγαπημένο ξόρκι να σου σηκώνει την τρίχα σε όλο το κορμί σου για μισή ώρα. Και επειδή αν η μουσική σου είναι απλά η απόδειξη εσωτερικής ανάγκης για εξωτερίκευση συναισθημάτων χωρίς βιασύνες και υποχρεώσεις, το θαύμα επαναλαμβάνεται με το δεύτερο μέρος του μόλις το 2002. Αυτοχρηματοδοτούμενες κυκλοφορίες σε cds (1997 ή πρώτη), δύσκολες να βρεθούν αλλά γι αυτό υπάρχει το ‘’κατέβασμα’’ και οι ‘’μουσικοσωλήνες’’.
\r\n                  Η απόλυτη μαγεία του επικού ήχου είναι εδώ, χωρίς ίχνος προσποίησης και ψεύδους. Ο αρχηγός, ο πανύψηλος Johnny Black Wing  έχει ινδιάνικες ρίζες και τις τιμά. Κάθε λέξη που τραγουδά, την πιστεύει την νιώθει. Το ίδιο ισχύει και για την μουσική υπόσταση του δίσκου. Αρχή με το ‘’Death To Death’’, μια ομαδική σύνθεση. Επιβλητική φωνή, επική ατμόσφαιρα από πλήκτρα και κιθάρες που εγχαράσσουν πάνω στην μνήμη μας παντοτινά τα μοναδικά τους ρίφς. Μυθικά περάσματα που χαρακτηρίζονται από ένα σχετικά αργό αλλά άκρως ρυθμικό καβαλίκευμα. Το μπάσο ακούγεται ζωντανό και τα τύμπανα χορεύουν τους δικούς τους πολεμικούς ρυθμούς. Το ‘’Electric Chair’’ είναι πιο ευθυτενές και ροκάρει πιο άμεσα. Μια ολόδικη σύνθεση του Blackwing, το  ‘’Executioner’’ , με εκπληκτικό παίξιμο στα τύμπανα και πυρακτωμένες εμβολισμούς από τις χορδές που πάλλονται ασταμάτητα. Άλλη μια σύνθεση του Blackwing το ‘’For Christ’s Sake’ βρίσκεται  μόνο στην έκδοση του cd και έχει Χριστιανικό/θετικό στίχο. Και εδώ η ατμόσφαιρα αγκαλιάζει την  συνθετική και εκτελεστική ομορφιά των υπολοίπων και παραδίδει ένα τραγούδι δύο ταχυτήτων.
\r\n                   Το ‘’Raindance’’ ξεκινά με ένα ινδιάνικο κάλεσμα και συνεχίζει σε ένα πιο επικό τόνο. Εδώ τα ρίφς επιτάσσουν της προσοχής μας ενώ ο Johnny κραυγάζει φωνές απελπισίας και στενοχώριας. Τα δάκτυλα γλιστράνε στις ταστιέρες και τα χέρια και τα πόδια του Pat παρελαύνουν με ακριβή συγχρονισμό. Το καλύτερο τραγούδι του δίσκου λέγεται (ω μα τι σύμπτωση) Blackwing. Και μόνο αυτή την σύνθεση να περιείχε το ‘’Tales..’’, θα άξιζε να αγοραστεί ή έστω ακουστεί.  Αρμονίες κατακλύζουν τα αυτιά μου και αδυνατώ να περιγράψω με λόγια τον Τέλειο συνθετικό οίστρο. Πέντε λεπτά υπερπληρώνονται με έμπνευση. Το βασικό ριφ, ο τρόπος που τραγουδά, τα κοψίματα και γυρίσματα προς χάρη της αντίθεσης, το φλάουτο, το..το…  Στο ‘’Galaxy ‘’οι νότες πλέον έχουν σχήματα σαν σύννεφα στο μυαλό μου και το μπάσο με ξυπνάει από την ουτοπική μουσική νιρβάνα μου με τον όγκο του. Το φλάουτο ζωγραφίζει πάνω στο καμβά και τα κιθαριστικά μέρη ξεδιπλώνουν  νοσταλγικές και φανταστικές οπτασίες. Ο δίσκος κλείνει με το ‘’Preacher’’, επίσης ευρισκόμενο μόνο στην έκδοση του cd και με αντίστοιχο στίχο με το ‘’For Christ’s Sake’’.  Η σύνθεση της μπάντας σε αυτά τα 2 τραγούδια διαφέρει από τα υπόλοιπα και θεωρώ ότι προέρχονται από κάποιο παλιό demo της μπάντας. Ξεχωριστός δίσκος των ‘’Tales Of Darkness and  Light’’ που δεν θυμίζει τίποτα άλλο και δεν συγκρίνεται με κάποιο άλλο.
\r\n 

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2023. All Right Reserved.