Tyrant - Too Late to Pray

TYRANT 'TOO LATE TO PRAY' CABLE ACCESS FOOTAGE VIDEO

Tyrant - Too Late to Pray

Ήμαρτον.  Μετράω  πάνω από είκοσι μπάντες που ονομάζονται Tyrant. Έξι από αυτές ερχόμενες από την Αμερική. Έτσι ονομαζόταν η μπάντα που εξελίχτηκε στους Θεούς Jag Panzer. Το ίδιο ισχύει και τους Saint Vitus. Τυχερό όνομα, τουλάχιστον για τους περισσότερους.  Το 1978 βαπτίστηκε έτσι και μια heavy metal μπάντα από την Καλιφόρνια ενώ μόλις το 1982, κυκλοφορούν το πρώτο τους demo. Για καλή τους τύχη, συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο μέρος της θρυλικής σειράς Metal Massacre, της Metal Blade με το τραγούδι ‘’ The Battle Of Armageddon’’, τραγούδι που συμπεριλήφθηκε στο ντεμπούτο τους ‘’ Legions of the Dead’’ το 1985. Όπως ήταν φυσικό, με τέτοια τραγουδάρα κέρδισε το πολυπόθητο συμβόλαιο με την τότε (και τώρα) παντοδύναμη Metal Blade. Στην ίδια εταιρία, δυο χρόνια αργότερα κυκλοφορούν  (και με νέο drummer) τον καλύτερο τους δίσκο ‘’ Too Late to Pray’’. Δεν ξέρω τι μπορεί να πήγε στραβά μετά από ένα τέτοιο δίσκο και με τέτοια εταιρία, αλλά η μπάντα έμεινε ανενεργή δισκογραφικά μέχρι το 1996 που έβγαλε τον  τρίτο της δίσκο (στέκεται συγκρίσιμος με πολλούς καλούς δίσκους της εποχής του) και η μπάντα συνεχίζει να υπάρχει μέχρι σήμερα και να σαρώνει συναυλιακά.

Ξεκινώντας ανάποδα, να πω ότι όλοι οι στίχοι είναι του μπασίστα ενώ η μουσική είναι και πάλι δική του δουλειά σε συνεργασία με τον κιθαρίστα της μπάντας. Νομίζω ότι ο Greg May ανέβηκε στην εκτίμηση σ(μ)ας κατά πολύ ήδη. Που να ακούσετε τις μπασογραμμές του που σεισμούν τα ηχεία μέχρι κατάρρευσης. Αλύπητα, γεμάτες δύναμη. Και ο αδερφός του συγκλονίζει ψυχές και συγκολλά ατσάλινες κραυγές. Η φωνή του θυμίζει Tim Baker (CIRITH UNGOL ωρέ) και αυτό μόνο τιμητικά το γράφω. Το ίδιο ισχύει και για την μουσική τους, μιλώντας πάντοτε για τις επικές τους στιγμές και όχι τις πιο hard rock διαθέσεις τους. Μου έρχονται αρκετές μπάντες που τους θυμίζουν αλλά καμιά τόσο πολύ και θεικά συγχρόνως. Τα riffs είναι πεινασμένα και καταβροχθίζουν όλες τις διαστάσεις. Δεν θα χορταίνετε να ακούτε ξανά και ξανά τα δέκα τραγούδια του δίσκου. Ακουστικές κιθάρες που περνούν με ευκολία την λεπτή γραμμή της μελωδίας και της τραχύτητας , χωρίς να ρυπαίνουν στιγμή την πηγή του Αγνού Ατσαλιού. Σκοτεινό, επικό HEAVY METAL και αφήστε τους αδαείς να νομίζουν  ότι ακούνε κάτι ανάλογο με κάθε λογής τσουτσέκι που κυκλοφορεί τριγύρω μας.

Το υλικό που εμπεριέχει το ’ ‘Too Late to Pray’’ έχει επιπτώσεις στον ακροατή. Θα σας συνεπάρει τόσο πολύ που θα δαιμονιστείτε, θα χτυπιέστε πάνω κάτω με υψωμένες και τις δυο γροθιές. Θα βάλετε να ακούσετε κάτι άλλο αργότερα και το πιθανότατο είναι να μην σας αρέσει και να αδημονείτε να ξαναβάλετε Tyrant στα ηχεία. Είτε ερωτευτείτε τον πιο επικό τους τόνο, είτε τον ύστατο καλπασμό τους, είτε τις ακουστικές τους μελωδίες.  Θα σας κάνει να νιώσετε πόνο στους μύες σας με την αδρεναλίνη να χτυπά κόκκινο. Οι μουσικές τους ικανότητες και πιο πολύ το πάθος τους θα σας ηγεμονεύσει. Οι συνθετικές τους αρετές, ευλογημένες από τον θεό Άρη, θα σας κάνει να νιώσετε το πραγματικό νόημα του επικού heavy metal, έτσι όπως μας το έμαθαν μια χούφτα (και ΜΟΝΟ) μπάντες. Θα εφαρμόσουν πάνω σας την μεταλλική τους σφραγίδα και θα σας αφήσουν ανεξίτηλα σημάδια. Τραχύτητα, αρμονία. Αγριάδα, μελωδία. Επιθετικότητα, λυρισμός. Από την πρώτη νότα, η Αρχή του Τέλους.Δεν υπάρχει μεταλλική δημοκρατία, ο Τύραννος θα εξουσιάζει τις μεταλλικές σας επιλογές για πολύ καιρό. Ορμάτε με τα σφυριά ανά χείρας.

Copyright 2023. All Right Reserved.