Visionary - Visionary

Visionary - Another Time, Another Place

Visionary - Visionary

                         Η Αμερικάνικη Nightmare Records (του Lance King) έδειξε από τα πρώτα της βήματα τις προτιμήσεις της. Την Μελωδία. Με αργά βήματα στα 90ς, έγραψε στο ρόστερ της κυκλοφορίες όπως των Z-LOT-Z , White Fear Chain (πρώην Realm), Visionary, Balance Of Power και  τώρα έχει φτάσει να κυκλοφορεί το τελευταίο των Myrath. Εδώ θα μας απασχολήσουν οι Visionary, μια progressive metal μπάντα από το(ην)  Utah, με δυο ισάξιους δίσκους υπό το λογότυπο τους. Ακόμα. υπάρχουν κάποια ακυκλοφόρητα τραγούδια, πιθανότατα από κάποιο demo που προηγήθηκε πριν το ομώνυμο δημιούργημα τους. Αρκετά άγνωστοι, και τότε και τώρα, περάσανε στα ψιλά γράμματα της ιστορίας. Αδίκως  ή  όχι, πλέον όλοι έχουν την δυνατότητα να μαθαίνουμε και να ακούμε τέτοιες μπάντες. Το λυρικό Progressive τους θα αρέσει σε πολλούς αναζητητές του είδους. Κρίμα που χάθηκαν τα μουσικά του ίχνη μετά την διάλυση τους στα 00ς. Ίσως τώρα που υπάρχει ένα γενικός ξεσηκωμός/αναγέννηση από τέτοιες μπάντες, γίνει κανένα θαύμα και με αυτούς μιας και κάτι είχε ακουστεί προ πενταετίας αλλά μάλλον έμεινε στον πάγο.

\r\n\r\n

                     Πρώτες νότες και μου ρχονται  οι Queensryche στο μυαλό. Διόλου άσχημο αυτό μια και το να θυμίζεις τους καλύτερους δεν είναι αρνητικό. Τελικά αμέσως αλλάζω γνώμη μιας και η μουσική τους γίνεται εντελώς προσωπική με οποιαδήποτε επιρροή από Fates Warning, Queensryche  και άλλες να είναι τόσο πολύ φιλτραρισμένες που να μην στις θυμίζουν πλέον. Άκρως λυρικοί, με τρομερό ήχο (παραγωγή από τους ίδιους μαζί με τον Chuck Kohagen).  Ένα αποκαλυπτικό μπάσο στέλνει σε μακρινή εμβέλεια τους ήχος από τις δαχτυλογδαρμένες του χορδές. Όμορφη μουσική λες αυτήν που σε ευλογεί με τις μελωδίες της. Και η μουσική τους εγείρει συναισθήματα και σκέψεις.  Προκαλεί (με την τεχνική τους εγκυρότητα)  αλλά δεν μετριάζεται σε φθηνές επιδείξεις. Εφαρμόζει ότι χρειάζεται για να γίνει η μουσική τους προσιτή, χάνεται μέσα σε αρμονίες που απλώνονται και σκεπάζουν κάθε τι αποκρουστικό. Οι King/Yeates εγκολπώνονται από τα  αυτοχειροδημιούργητα άσματα τους και μεταδίδουν αυτό το αίσθημα σε όποιους τους δώσουν την ευκαιρία ακούγοντας του με προσοχή.

\r\n\r\n

                          Παρόλο που η μουσική τους χαρακτηρίζεται από λυρισμό και μαγευτικούς μελωδικούς ρυθμούς, οι Visionary δεν αρκούνται μόνο σε αυτό. Ροκάρουν κιόλας, σαν το ’’Diggin’ Your Own Grave’’. Και εδώ τα σόλος δεν τα χορταίνεις και αυτός ο ήχος στα drums είναι αφόρητα καλός. Δεν γνωρίζω από τεχνικούς όρους και από drums αλλά μια φτωχή μου περιγραφή θα ήταν κάτι σε φάση ’’ηλεκτρονικά drums’’.  Βέβαια προτιμώ την ρομαντική πλευρά των Visionary, αυτή που υπερισχύει στα 8 κομμάτια του δίσκου. Εκεί που ακούγονται χορδές να στέλνουν ακουστικά δάκρυα και μια φωνή-κρύσταλλο να ανεβαίνει στους  Ουρανούς μόνο και μόνο για να πέσει αργότερα στη Γη και να συρθεί με μια ευγένεια και ταπεινότητα. Ψιθυρίζει, πονάει, ουρλιάζει, μετανοεί και όλα αυτά ακόμα και αν καταλαβαίνεται γρι από αγγλικά. Μόνο από τον τόνο της φωνής, από την χρήση της.  Αυτά. KEEP THE VISION!!!!

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Υ.Γ. Περίεργο και ενδιαφέρον που στην σύνθεση της μπάντας, μαζί με τα 5 βασικά μέλη, αναφέρεται και ένα έκτο, ο Lincoln Wanlass (artist). Ναι,όντως πανέμορφη η δουλειά του με τις σκιτσογραφίες των προσώπων των άλλων μελών.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n

Copyright 2023. All Right Reserved.