ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ MARKO HIETALA ΤΩΝ NIGHTWISH

Ο μπασίστας και τραγουδιστής των Nightwish, Marko Hietala, θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο του σόλο άλμπουμ “Pyre Of The Black Heart”, μέσω της Nuclear Blast, στις 24 Ιανουαρίου. Ο Hietala περιγράφει τον ήχο ως "σκληρό prog". Έχει επίσης κυκλοφορήσει ένα βίντεο για το πρώτο single, το “Stones”.

Marko Hietala: “Οι Nightwish είναι χωρίς αμφιβολία το κύριο συγκρότημα μου και χάρη στο εισόδημα από αυτούς, δεν χρειάζεται να είμαι εμπορικά γνωστός", λέει ο Hietala στο Prog. "Αυτό που εννοώ είναι ότι όταν είχα τις ιδέες για αυτό το σόλο άλμπουμ, ήμουν σε θέση να κάνω απλά οτιδήποτε χωρίς όρια.

Έτσι, αν είχα έναν στόχο, ήταν να μην έχω κανένα περιορισμό, αλλά να προετοιμάσω ένα απρόβλεπτο, αυθόρμητο, περιπετειώδες, άγριο και οικείο σόλο δίσκο και τώρα, όταν το ακούω, μπορώ να πω με το χέρι μου στην καρδιά, ότι είναι μια πολύ διαφορετική μουσική περιπέτεια".

Το “Pyre Of The Black Heart” είναι μια αγγλική έκδοση του “Mustan Sydämen Rovio”, η οποία κυκλοφόρησε στη Φινλανδία νωρίτερα  φέτος.

"Ακόμα κι αν το “Pyre Of The Black Heart” είναι σίγουρα το σόλο άλμπουμ μου, δεν συνέθεσα τα πάντα μόνος μου", προσθέτει ο Hietala. "Όταν η διαδικασία του τραγουδιού ήταν πραγματικά σε πλήρη εξέλιξη, συνέχισα να στέλνω όλες τις ιδέες στους συνεργάτες μου, Tuomas Wäinölä (κιθάρα) και Vili Ollila (keyboards), και ο drummer Anssi Nykänen ολοκλήρωσε τη σύνθεση με τον καλύτερο τρόπο."

Ο Hietala θα πραγματοποιήσει μια σόλο περιοδεία τον Φεβρουάριο. Παρακάτω δείτε τις αυτές τις ημερομηνίες, τα κομμάτια του δίσκου, αλλά και το βίντεο για το single, Stones”.

brs-marko-hietala-pyre-of-the-black-heart-album_800x_0_0.jpg

Tracklist:
Stones
The Voice Of My Father
Star, Sand And Shadow
Dead
God’s Son
For You I Am The Way
Runner Of The Railways
Death March For Freedom
I Dream
Truth Shall Set You Free

Tour Dates:

Feb 02: Hamburg Markthalle, Germany
Feb 04: Frankfurt Batschkappm, Germany
Feb 06: Munich Backstage, Germany
Feb 07: Leipzig der Anker, Germany
Feb 08: Wroclaw Centrum Koncertowe A2, Poland
Feb 09: Prague Roxy, Czech Repiblic
Feb 11: Budapest Barba Negra, Hungary
Feb 13: Stuttgart Im Wizemann, Germany
Feb 14: Pratteln Z7, Switzerland
Feb 16: Oberhausen Turbinenhalle, Germany
Feb 17: Amsterdam Melkweg, Netherlands
Feb 18: Paris La Machine du Moulin Rouge, France

Γιώργος Πετρουλάκης

Copyright 2024. All Right Reserved.