ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ...

Σαν σήμερα το 1971 κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ των θρυλικών Thin Lizzy, το ομώνυμο Thin Lizzy.
Ήταν το πρώτο βήμα που οδήγησε τον Phil Lynott και την παρέα του στον δρόμο της επιτυχίας.

Οι Keel συγκρότημα του τραγουδιστή Ron Keel σαν σήμερα το 1986 κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο The Final Frontier. Το άλμπουμ ήταν ένα πριν από την διάλυση της μπάντας το 1990, ενώ είχε προηγηθεί η κυκλοφορία του ομώνυμου το 1987.
Οι Keel έκαναν ντεμπούτο το 1984 με το άλμπουμ Lay Down The Law.

Βίοι παράλληλοι των Keel με τους Ιάπωνες Blizard που σαν σήμερα το 1988 κυκλοφόρησαν το έκτο τους άλμπουμ, Show Me the Way. Και εδώ το άλμπουμ ήταν το προτελευταίο της μπάντας, καθώς η μπάντα σταμάτησε μετά την επόμενη κυκλοφορία της με το άλμπουμ Danger Life του 1990.

Οι Wytchfynde δημιουργήθηκαν το 1999 από τον Luther Beltz μετά την αποχώρηση του από τους θρυλικούς Witchfynde. O Beltz ήταν τραγουδιστής των Witchfynde από το 1980 μέχρι το 1984 και από το 2008 μέχρι σήμερα είναι ο τραγουδιστής της μπάντας.
Το The Awakening που κυκλοφόρησε σαν σήμερα το 2001, από τους Wytchfynde ήταν το μοναδικό LP της μπάντας του Luther Beltz.

30 Απριλίου του 2010 οι Ιταλοί Rhapsody of Fire κυκλοφόρησαν το The Frozen Tears of Angels. Το άλμπουμ είναι το όγδοο στην δισκογραφία των Ιταλών.

Σαν σήμερα το 2010 εμφανίζονται για πρώτη φορά οι Steelwing με το άλμπουμ Lord of the Wasteland.

Οι Σουηδοί ήταν από τις πρώτες μπάντες που έπαιξαν New Wave Of Traditional Heavy Metal.
Τα δύο πρώτα άλμπουμ τους, ήταν πολύ καλά, αλλά στην συνέχεια η μπάντα κυκλοφόρησε ένα περίεργο άλμπουμ Reset, Reboot, Redeem, που δεν είχε ταυτότητα αλλά και καμία σχέση με τα δύο πρώτα τους άλμπουμ.

Copyright 2024. All Right Reserved.