DAVE MUSTAINE: O MALCOLM YOUNG ΗΤΑΝ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ

O Dave Mustaine αποκάλυψε τα συναισθήματα του για τον εκλιπόντα πρώην κιθαρίστα των AC/DC Malcolm Young. Μίλησε σε συνέντευξη του με το Classic Rock και είπε:

“Ήμουν πιθανόν 18 χρονών, έμενα μόνος μου. Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι, ήταν μάρτυρας του Ιεχωβά και δεν ήθελε να έχει καμία σχέση μαζί μου επειδή μου άρεσε να καπνίζω χόρτο. Και ο καλύτερος τρόπος για να έχεις χόρτο είναι να το πουλάς σε άλλους και τελικά να μη σου κοστίζει τίποτα, Έτσι έκανα ανταλλαγή με ένα κορίτσι που δούλευε σε δισκάδικο, και έτσι απόκτησα το Let There Be Rock.

Γύρισα σπίτι, έβαλα τον δίσκο το πικάπ και όταν η βελόνα πάτησε στο βινύλιο η ζωή μου άλλαξε για πάντα. Μέχρι τότε έπαιζα στην κιθάρα κλασικά πράγματα όπως Zeppelin, Kiss, Ted Nugent.

Ο Malcolm ήταν ένας από τους καλύτερους ρυθμικούς κιθαρίστες – και αν δεν έχεις καλό ρυθμό κάτω από το σόλο, το αποτέλεσμα ακούγεται χάλια. Οι Beatles έγινα διάσημοι για τα back beats και για να γυρίζουν τον ρυθμό. Αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των AC/DC και του Malcolm. Υπερβολική δόση στο τρόπο που τα riff ακολουθούν τον ρυθμό. Αυτό το αναμενόμενο riff που σχεδόν μοιάζει να είναι μπροστά από τον ρυθμό των ντραμς.

Κάποιοι λένε ότι τα ρυθμικά τμήματα του Malcolm είναι απλά. Αυτοί χάνουν την ουσία. Σκεφτείτε κάποιον που έχει όλη την γκάμα χρωμάτων στην διάθεση του σε αντίθεση με κάποιον ο οποίος έχει μόνο ένα κομμάτι χαρτί και ένα μολύβι, και οι δύο κατορθώνουν το ίδιο πράγμα. Θα έβγαζα το καπέλο σε εκείνον που θα έκανε το περισσότερο που μπορούσε με τα λιγότερα διαθέσιμα εργαλεία.

Και υπάρχουν 2 ακόμα κιθαρίστες που θα μπορούσα να τους πιστώσω κάτι ανάλογο, Rudolf Schenker [Scorpions] και ο Brian Tatler των Diamond Head. Σίγουρα προτιμώ να χειρίζομαι τον βαρύτερο ρυθμό πλέον, λόγω του ότι ο Malcolm το έκανε αυτό με τους AC/DC. Θα έλεγα ότι είναι σίγουρα ένας από τους πρωτοπόρους στο speed metal και το thrash metal.

Μία από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες είναι μαζί με τον Malcolm στην Γερμανία. Ήμασταν σε μία πίστα αγώνων F1 που θα παίζαμε εκείνο το βράδυ. Είχα μόλις έρθει για να καληνυχτίσω τους υπόλοιπους. Στηθήκαμε για να μας φωτογραφήσουν ο ένας δίπλα στον άλλον, και ο Malcolm ήταν τόσο μικροσκοπικός, έπρεπε να λυγίσω για να ήμαστε στο ίδιο ύψος. Ανταλλάξαμε μερικές γροθιές για πλάκα και άλλα τέτοια, ήταν απίστευτος – αυτός είναι ο τύπος μου.’

Όταν έμαθα την διάγνωση του Malcolm σοκαρίστηκα. Τίποτα δεν μπορεί να συμβεί στον Malcolm. Είναι άτρωτος σε κάθε είδους ασθένεια, είναι ο Malcolm Young, διάολε. Όταν κυκλοφόρησε ότι ο Malcolm πέθανε, άρχισα να γράφω στους οπαδούς μας στο Twitter. Κάποιος είπε: ‘Dave, συγνώμη σχετικά με τον Malcolm.’ είπα: ‘Για πιο πράγμα μιλάς?’ Επειδή πόσοι άνθρωποι έχουν το όνομα Malcolm? Όχι και πολλοί, σωστά?

Έτσι άρχισα να καταρρέω. Ο Malcolm ήταν ο ήρωας μου. Το μόνο παρήγορο σε όλο αυτό είναι ότι θα βρεθεί ξανά μαζί με τον Bon και τον αδελφό του George.”

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την συνέντευξη

Copyright 2024. All Right Reserved.